Neler Yeni

windows 10'u , 11'e yükseltmek mantıklı mı ?

SerkanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serkan Atmaca
Bilgisayar özellikleri : AMD R5-5600h , rtx3060 6gb , 8x8 16gb ram

AMD işlemciler için win11 oldukça sorunluydu bu güne kadar tonla güncelleme ile çözülmüştür diye umuyorum , kullanan varsa performans olarak memnun olan ve yükseltmeyi tavsiye edenler var mı , özellikle mobil işlemci AMD kullanıcıları arasında kullanıp iyi kötü bilgi verebilecek biri varsa makbule geçer.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
windows 11 deneysel bir işletim sistemi gibi deniyorlar uan bence geçilmez windows 12 üzerinde çalışıldığına dair haberler var iyice oturtunca 12 gelecek fazla uzun sürmez gelmesi
aşırı dosyan yoksa geçip denybilirsin tabii

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,639
İsim
ismail

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,199
İsim
Emre Zengin
Bilgisayar özellikleri : AMD R5-5600h , rtx3060 6gb , 8x8 16gb ram

AMD işlemciler için win11 oldukça sorunluydu bu güne kadar tonla güncelleme ile çözülmüştür diye umuyorum , kullanan varsa performans olarak memnun olan ve yükseltmeyi tavsiye edenler var mı , özellikle mobil işlemci AMD kullanıcıları arasında kullanıp iyi kötü bilgi verebilecek biri varsa makbule geçer.
O sorun Windows 11 ilk çıktığında vardı. Windows 11'in RAM tüketimi yüksek hocam. BIOS güncelleyip temiz kurulum ile Windows 11'e geçebilirsin. Ryzen 5 Pro 3400G ile 1 senedir kullanıyorum sorun yaşamadım.

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Furkan Demir
Amd sistemde Windows 11 kullanıyorum ve gayet memnunum. Oyunlarda fps artışı var ve ram kullanımı boşta %14. Temiz kurulum ile geçin.

SerkanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serkan Atmaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amd sistemde Windows 11 kullanıyorum ve gayet memnunum. Oyunlarda fps artışı var ve ram kullanımı boşta %14. Temiz kurulum ile geçin.
temiz kurulum yapmak benim için ölüm resmen , baya bir dosya ve program var , toparlamak en az 1 haftamı alır , w10 üzerinden geçtiğinizde sorun mu yaşadınız. windows yükseltme konusunda dosya çakışmasından çok sorunluydu fakat w10 dan sonra geri yükleme dosyalarını ayrı bir bölüm olarak yedeklediği için sorunu çözdüğünü duymuştum , neyse denemek lazım bilgi için teşekkürler. merak edenler yükseltmeden sonra son durumu belirteceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Günlük kullanıcı için çok uçuk artıları olmasada .net developerları için birçok yenilikle beraber geldi ve apk çalıştırabiliyor olmasının günlük kullanıcılar için güzel bir artı olduğunu düşünüyorum en basitinden, fakat yanında gelen klasik windows çıkış sorunları arasında büyük bir amd ile uyumsuzluk söz konusu olduğu için geçmemiştim.

SerkanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serkan Atmaca
Yükseltmeyle imleç ışınlanması oyunlarda fps drop olmamasına rağmen istikrarlı bir şekilde saniyelik ani duraksamalar (imleç ışınlanmasıyla aynı sebep ) gibi ufak problemlerle beraber geldi fakat güncellemeleri yüklememle beraber sorunlar çözüldü , şuan sıkıntısız kullanımda pek bir fark yaratmadı bellek kullanımı w10 ile aynı her iki şekilde de boşta %29-33 arasında bir tüketim var. oyunlarda 2-3 fps artışı ara ara gözlemleniyor.

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Furkan Demir
Yükseltmeyle imleç ışınlanması oyunlarda fps drop olmamasına rağmen istikrarlı bir şekilde saniyelik ani duraksamalar (imleç ışınlanmasıyla aynı sebep ) gibi ufak problemlerle beraber geldi fakat güncellemeleri yüklememle beraber sorunlar çözüldü , şuan sıkıntısız kullanımda pek bir fark yaratmadı bellek kullanımı w10 ile aynı her iki şekilde de boşta %29-33 arasında bir tüketim var. oyunlarda 2-3 fps artışı ara ara gözlemleniyor.
Temiz kurulumla geçseydiniz daha iyi olurdu. Yinede hayırlı olsun.

SerkanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serkan Atmaca
Temiz kurulumla geçseydiniz daha iyi olurdu. Yinede hayırlı olsun.
10 günlük geri dönüş süresince sorun yaşamazda w10 a geri dönmezsem kalıntıları tektek temizleyip formatla kurulmuş kıvamına getireceğimi düşünüyorum. biraz uğraştıracak ama tüm dosyaları yedekleyip tekrar yükle program kur vs fena yorucu ve uzun süreçli bir işlem olacaktı malesef , tek ssd d'yi tutup sadece c'yide sıfırlayamıyorum , bölümlü alanda dosya silebiliyor yine güvenilmez .

Top Bottom