Neler Yeni

Windows Çoklu Oturum Açma Mümkün Mü?

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Merhaba,
Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum fakat 2 oturumum olsun, biri arkada açık kalsın ve programlar işlemeye devam etsin, diğerinde ise aktif işlerimi yapabileyim istiyorum. Böyle bir şey nasıl yapılır sizce? Windows 7 de iken böyle bir şey mümkündü, 2 tane oturum seçeneği çıkıyordu bilgisayar açık iken, ve oturumu değiştir seçeneğine tıklayınca da çıktığımız oturum kapanmıyordu. Programlar işlemeye devam ediyordu, şöyle örnek veriyim daha net olsun; "Bilgisayarım" ve "Misafir" diye iki oturum olsun, iki oturumda da oyun açık olsun ama ben "misafir" oturumunu kullanırken, kullanmadığım yani arkada açık duran "Bilgisayarım" oturumunda ki oyun da işlemeye devam etsin, çalışsın yani. Böyle bir şeyi Windows 10 da nasıl yapabilirim?

MeereeY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Ömer Efe Yalçın
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, yazılım
Dostum işine yarar mı bilmiyorum ama birden fazla masaüstü açma olayı vardı belki işine yarayabilir

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum işine yarar mı bilmiyorum ama birden fazla masaüstü açma olayı vardı belki işine yarayabilir
O da gayet kullanışlı bir yöntem fakat Windows 7 de yaptığımız zaman "sıfır" bir masaüstü geliyordu, yani iki oturum aynı depolama birimi içinde fakat birbirinden bağımsız ilerliyordu. Birinde yaptığın değişiklikler diğerini etkilemiyordu. Benim istediğim şey de bu.

MeereeY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Ömer Efe Yalçın
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, yazılım
O da gayet kullanışlı bir yöntem fakat Windows 7 de yaptığımız zaman "sıfır" bir masaüstü geliyordu, yani iki oturum aynı depolama birimi içinde fakat birbirinden bağımsız ilerliyordu. Birinde yaptığın değişiklikler diğerini etkilemiyordu. Benim istediğim şey de bu.
Dediğini anladım biraz bakıp döneceğim sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Microsoftta birbirinden bağımsız yazıyor
Bu sitede de anlatmış sanırım tamamen bağımsız

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Dediğini anladım biraz bakıp döneceğim sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Microsoftta birbirinden bağımsız yazıyor
Bu sitede de anlatmış sanırım tamamen bağımsız
Dostum bahsettiğim şey, ekte bahsettiğim şey. Ekstra olarak 2 tane daha oturum eklemiş ve 3 oturum var toplamda. Ama hepsi birbirinden bağımsız, yani birinde olan programlar diğerinde olmuyor. Wİndows 10 da kalktımı acaba bu özellik ya, her oturum değiştirdiğinde eğer "oturumu değiştir" der isen oturum arka planda çalışmaya devam ediyordu.

Ekler

• asr.png
    asr.png
    578.5 KB · Hit: 27

MeereeY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Ömer Efe Yalçın
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, yazılım
Dostum bahsettiğim şey, ekte bahsettiğim şey. Ekstra olarak 2 tane daha oturum eklemiş ve 3 oturum var toplamda. Ama hepsi birbirinden bağımsız, yani birinde olan programlar diğerinde olmuyor. Wİndows 10 da kalktımı acaba bu özellik ya, her oturum değiştirdiğinde eğer "oturumu değiştir" der isen oturum arka planda çalışmaya devam ediyordu.
Buna bakmış mıydın

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Top Bottom