Direk Yüksek Performans olarak ayarla hocam.oyuna girdiğim zamanlar yüksek performansa alıyorum dizi film falan izlerken dengeli moda alıyorum bilgisayara bir zararı olur mu bu yaptığımın?
tamamdırDirek Yüksek Performans olarak ayarla hocam.
Bence doğru yapıyorsun ben de aynı şekilde kullanıyorum. Boşu boşuna işlemci yüksek frekansta çalışmıyor dengeli moda alınca. Yüksek performansta iken frekansı en yükseklerde tutmaya çalışıyor ve sürekli güç tüketiyor. Aynı zamanda fan sesini de azaltır film vs. izlerken dengeliye alırsan.oyuna girdiğim zamanlar yüksek performansa alıyorum dizi film falan izlerken dengeli moda alıyorum bilgisayara bir zararı olur mu bu yaptığımın?
Değişmesinin sakıncası var mı ki? Arkdaşın yaptığı mantıken doğru geliyor da.Direk Yüksek Performans olarak ayarla hocam.
AMD Ryzen High Performance seçeceksin Yüksek performans istiyorsan.Alıntıyı görüntüle
peki bunlardan hangisi doğrumu seçtim
tşkAMD Ryzen High Performance seçeceksin Yüksek performans istiyorsan.
intel işlemcilerde yok galiba bu seçenekAlıntıyı görüntüle
peki bunlardan hangisi doğrumu seçtim
evet malesef yokintel işlemcilerde yok galiba bu seçenek
Aslında yok. Yani hiç üşenmeden durmadan dengeli ya da yüksek performans ayarlamakla insan niye uğraşır ki. Ben 15 yıllık laptopta Yüksek Performans olarak ayarlamıştım. Bir zararını görmedim. Halen sağlam çalışıyor. Nihai performansta ise sistem fanları durmadan çalıştırıyor. Kısacası Yüksek Performans kullanılabilir.Değişmesinin sakıncası var mı ki? Arkdaşın yaptığı mantıken doğru geliyor da.