Neler Yeni

Windows ve Format İşleminde Bilgisi Olan Lütfen Yardım Edebilir mi!?

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
Bilgisayarı aldığımdan beri sürekli çeşitli sorunlar yaşadım, son son da mavi ekran almaya başladım. Bu yüzden BİLGİSAYARIMI İLK ALINDIĞI HALİNE FREEDOS WİN10 DAHİ KURULMAMIŞ haline döndürmek istiyorum
lakin nasıl yapacağımı bilmediğimden size danışıyorum umarım yardımcı olursunuz. Donelerim ve sorularım şunlar:

1- OEM KEY İLE WİN10 PRO AKTİFLEŞTİRDİM, BUNUN GİTMEMESİ LAZIM KODUM HALA MEVCUT
2- İŞLEM SONRASINDA BOOT ETMEDEN ÖNCE BİOS GÜNCELLEMESİ YAPACAĞIM ARDINDAN İSO DOSYASI İLE BOOT
3- YEDEKLEYECEĞİM HİÇBİR ŞEY YOK, İLK HALİNE DÖNSÜN İSTİYORUM (DRIVERLERİ TEKRARDAN KURACAĞIM)
4- OEM WİNDOWS MESELESİ ÖNEMLİ TEKRARDAN NASIL AKTİFLEŞTİRECEĞİM KONUSUNDA BİLGİ LAZIM
5- İSO İLE WİNDOWS KURMAYI, RUFUS KULLANMAYI BİLİYORUM ORALARA DEĞİNMENİZE GEREK YOK

Dostlarım verebileceğim bilgiler bunlar, umarım yardım edebilirsiniz.
Teşekkürler.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,604
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
4- OEM WİNDOWS MESELESİ ÖNEMLİ TEKRARDAN NASIL AKTİFLEŞTİRECEĞİM KONUSUNDA BİLGİ LAZIM

2-3 liraya aldığın keyi sal direk bunu yap

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

2-3 liraya aldığın keyi sal direk bunu yap
2-3 tl değil 80TL verdim :D

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,604
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Evet hocam
kendi kişisel tercihim oldu, diğer yöntemleri de biliyordum.
lakin cidden yardım lazım konu Oem,Retail ve CMD kapışmasına gitmesin
Yapacaklarını söylüyorum
USB'ye Rufus dan kur windowsu
Sonra bios dan seç işte usb den boot etmeyi
Wİndows sana ürün anahtarını soracak girersin oraya eski ürün anahtarını

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yapacaklarını söylüyorum
USB'ye Rufus dan kur windowsu
Sonra bios dan seç işte usb den boot etmeyi
Wİndows sana ürün anahtarını soracak girersin oraya eski ürün anahtarını
E hocam hiçbir şey silmedik.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,604
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
O aşamayı biraz daha detaylı açabilir misiniz hocam rica etsem
Windows 10 kurulum ekranında windowsu hangi diske kurmak istediğini soruyor
Sen mesela SSD ne kuracaksın diyelim orada SSD gözükür işte toplam alan 500 GB boş alan 100 GB diye örnek veriyorum
Sen kurulum ekranında o SSD ye sağ click yapıp sil diyeceksin sonra toplam alan 500 GB boş alan 500 GB yazcak yani silmiş olcaksın SSD yi
Sildikten sonra da o SSD ye kurcaksın windowsu yani o ssd yi seçeceksin

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Bilgisayarı aldığımdan beri sürekli çeşitli sorunlar yaşadım, son son da mavi ekran almaya başladım. Bu yüzden BİLGİSAYARIMI İLK ALINDIĞI HALİNE FREEDOS WİN10 DAHİ KURULMAMIŞ haline döndürmek istiyorum
lakin nasıl yapacağımı bilmediğimden size danışıyorum umarım yardımcı olursunuz. Donelerim ve sorularım şunlar:

1- OEM KEY İLE WİN10 PRO AKTİFLEŞTİRDİM, BUNUN GİTMEMESİ LAZIM KODUM HALA MEVCUT
2- İŞLEM SONRASINDA BOOT ETMEDEN ÖNCE BİOS GÜNCELLEMESİ YAPACAĞIM ARDINDAN İSO DOSYASI İLE BOOT
3- YEDEKLEYECEĞİM HİÇBİR ŞEY YOK, İLK HALİNE DÖNSÜN İSTİYORUM (DRIVERLERİ TEKRARDAN KURACAĞIM)
5- İSO İLE WİNDOWS KURMAYI, RUFUS KULLANMAYI BİLİYORUM ORALARA DEĞİNMENİZE GEREK YOK

Dostlarım verebileceğim bilgiler bunlar, umarım yardım edebilirsiniz.
Teşekkürler.
1-orjinal windowsun sitesinden windows 10 iso indir
2rufus ile yazdır(uefi veya bios (eski) )
3-bios güncellemesi yaparken Önerim anakarttaki sata kablolarını çıkartman
4-bios güncellemesi bittiği an flashi anakartın arka kısmındaki herhangi bir flash yerine tak
5-Flash ile boot et format işlemi yaparken disklerdeki herşeyi biçimlenir ve sil yeniden alan oluştur ;) ve devam et

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
1-orjinal windowsun sitesinden windows 10 iso indir
2rufus ile yazdır(uefi veya bios (eski) )
3-bios güncellemesi yaparken Önerim anakarttaki sata kablolarını çıkartman
4-bios güncellemesi bittiği an flashi anakartın arka kısmındaki herhangi bir flash yerine tak
5-Flash ile boot et format işlemi yaparken disklerdeki herşeyi biçimlenir ve sil yeniden alan oluştur ;) ve devam et
Hocam sata olarak bir tek hdd var bilgisayar kapalıyken satasını çıkartıp pc yi çalıştırıp biosa geçsem güncellesem sonra pc kapatıp hdd taksam ardından açıp biosa girip ayarları yapıp boot edip dediklerinizi yapsam hatasız bir şekilde halletmiş olurum değil mi(HDD SATA KISIMLARI ÖNEMLİ)

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Hocam sata olarak bir tek HDD var bilgisayar kapalıyken satasını çıkartıp pc yi çalıştırıp biosa geçsem güncellesem sonra pc kapatıp HDD taksam ardından açıp biosa girip ayarları yapıp boot edip dediklerinizi yapsam hatasız bir şekilde halletmiş olurum değil mi(HDD SATA KISIMLARI ÖNEMLİ)
Evet olur sadece bios günceller iken sata bağlantısı yapmayın yeter

Top Bottom