Neler Yeni

X.M.P açmak sisteme zarar verir mi?

kuzey9191

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kuzey
Selamlar, hayırlı bayramlar. Görev yöneticisinde gezinirken ramlerimin 2133MHZ değerinde çalıştığını fark ettim normal değeri 3200mhz olması gerekirdi, biraz araştırdıktan sonra X.M.P adında bir bios ayarına rastladım ve ram frekansını tam potansiyaline çıkaracağını duydum, fakat bu ayarı açmanın sistemime zararı olabileceğinden şüpheleniyorum. Bir arkadaşım açma demişti, birde sizlere danışmaşmak istedim teşekkürler.
İşlemci: Ryzen 5 5500
Anakart: Asrock B450M 3200MHZ
Ekran Kartı: Asrock RX 6600
Ram: Corsair Vengeance 2x8 (16GB) 3600MHZ
1687978465415.png

kırmızışarapp

80+ Silver
Açılması zorunlu bir ayar bence. Yoksa oyunlarda drop yiyiyorsun. Hatta ram'e yüklenirsen çok iyi bir performans alamazsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramler boşuna yüksek mhz ile üretilmiyor birde. Her sistemde xmpyi açmak şart gerçek değeri almak için. Sorun çıkarmaz merak etme.

kuzey9191

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kuzey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açılması zorunlu bir ayar bence. Yoksa oyunlarda drop yiyiyorsun. Hatta ram'e yüklenirsen çok iyi bir performans alamazsın.
Anladım hocam, doğrudur ara sıra droplar yiyorum :) peki ram'e yüklenirsen derken neyden bahsettiniz çözemedim açıklayabilirmisiniz?

Ramler boşuna yüksek mhz ile üretilmiyor birde. Her sistemde xmpyi açmak şart gerçek değeri almak için. Sorun çıkarmaz merak etme.
çok teşekkürler :))

kırmızışarapp

80+ Silver
Anladım hocam, doğrudur ara sıra droplar yiyorum :) peki ram'e yüklenirsen derken neyden bahsettiniz çözemedim açıklayabilirmisiniz?
Oyun oynarken arkada Chrome açmak gibi düşünebilirsin. Valla ben bios güncellemesi yaptım. Xmp kendi kendine kapanmış. Cs giriyorum donuyor. Valorant giriyorum donuyor. Çözemedim. Sonra bir baktım ramler 2133te çalışıyor. Xmpyi açtım düzeldi xd

kuzey9191

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kuzey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
doğrudur hocam vallahi, peki fps artışı sağlanabilirmi böyle bir şey muhtemel midir, bios güncellemesi yapınca ayarlar sıfırlanıyor diye biliyorum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,994
Üyeler
164,590
Son üye
aristous
Top Bottom