Yardım X870E AORUS ELİTE ANAKARTA SIVI SOĞUTMA TAKAMIYORUM

EmircanTR

80+
Reaksiyon skoru
9
İntelden amdye geçtim ve aldığım anakartın arkasında backplate olduğu için sıvı soğutma ile gelen plastik backplateyi takamıyorum.
İki backplatenin vida dişleri farklı, sıvı soğutmayı anakarta nasıl takabilirim
Gameskadi 360mm sıvı soğutma

Ekler

• 17628029669405561913574569587533.webp
    17628029669405561913574569587533.webp
    722.7 KB · Hit: 34
İntelden amdye geçtim ve aldığım anakartın arkasında backplate olduğu için sıvı soğutma ile gelen plastik backplateyi takamıyorum.
Bu takmaya çalıştığın eklentinin intel için olması lazım amd için olduğuna emin misin ? Amd olanlarda sistem biraz daha farklı diye biliyorum.

Arka backplate i çıkarmana gerek yok

Çünkü amd de o işlemci soketinin yanındaki 4 vida girişine amd eklentisini direkt oturtup vidalıyorsun diye biliyorum ben bundan farklı olması lazım.

Bu takmaya çalıştığın eklentinin intel için olması lazım amd için olduğuna emin misin ? Amd olanlarda sistem biraz daha farklı diye biliyorum.
am3 ve 4 için takılıyor üstünde yazıyor kitapçığında da mevcut ama anakartın kendi backplate i olduğu için bu eklentiyi takamıyorum, vidalarda anakartın backplate ine uygun değil dişleri ince geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü amd de o işlemci soketinin yanındaki 4 vida girişine amd eklentisini direkt oturtup vidalıyorsun diye biliyorum ben bundan farklı olması lazım.
vidalar anakartın backplate ine uymuyor

am3 ve 4 için takılıyor üstünde yazıyor kitapçığında da mevcut ama anakartın kendi backplate i olduğu için bu eklentiyi takamıyorum, vidalarda anakartın backplate ine uygun değil dişleri ince geliyor

vidalar anakartın backplate ine uymuyor
AM4 ve AM5 aynı. Backplate çıkarmana gerek yok. Backplate in vida yuvalarına yükseltilerini takıp, kitapçığı takip edin.

Backpaleteye gerek yok hocam düz montaj yapın

AM4 ve AM5 aynı. Backplate çıkarmana gerek yok. Backplate in vida yuvalarına yükseltilerini takıp, kitapçığı takip edin.
Soğutmanın kendi vidasi anakart uymadı
Kutunun içinde de ekstradan lga20xx yazan screw kit vidalari var bunlarda uyumlu değil intelin zaten

Şunu bi incelesene
her şey tamam hepsini yaptım bracketleri değiştir ama sadece universal olarak bu bendeki vidalar çıktı yani videodaki intel yazılı vidalar
Am5 yazan vida hiç yoktu kutuda bu vidaları nerden alabilirim bilginiz var mı

sıvı soğutmadan çıkan braketi takın uyuşması gerek yükseltmek için vida da olması gerekiyor olmayadabilir bilmiyorum bu arada am4 ve am5 aynı braketi kullanıyor

her şey tamam hepsini yaptım bracketleri değiştir ama sadece universal olarak bu bendeki vidalar çıktı yani videodaki intel yazılı vidalar
Am5 yazan vida hiç yoktu kutuda bu vidaları nerden alabilirim bilginiz var mı
Vidaların değişik olması garip. Valla bilgim yok
Bildiğim backplate i değiştirmiyorsun.
Backplate in 4 yuvasına bir yükselti olur.
Soğutma bloğunun altına bir demir geçirilir videodaki gibi. Sonra onu oturtup vidalarsın.
En kolay sıvı soğutma montajı AMD nindir. Intel farklı soketler olduğu için biraz fazla zaman alır sadece

sıvı soğutmadan çıkan braketi takın uyuşması gerek yükseltmek için vida da olması gerekiyor olmayadabilir bilmiyorum bu arada am4 ve am5 aynı braketi kullanıyor
Kutu içeriği bu şekilde G ve M numaralı vidalar işlemciye soğutmayı takmak için kullanılan vida G olan intelde kullandığımdı LGA 115X uyumlu diyor.
M numaralı olanda LGA20XX uyumlu.

Yeni seri gamepower sıvı soğutmalarda amd için özel vida koymuşlar ama bu serisinde bu vidadan yok çok saçma geldi bana

Ekler

• 17628058839132597430825870872284.webp
    17628058839132597430825870872284.webp
    386.3 KB · Hit: 1
  • 17628060317542742721563376281777.webp
    17628060317542742721563376281777.webp
    659.6 KB · Hit: 1
Geri