Neler Yeni

Xmp açınca pc nin kapanması

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
XMP açınca kendi vemresi gereken değer olan 3600mhz çekiyordu

evet
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan xmp kapalı olduğu için kullanabiliyorum ama ram frekansı 2133e düşüyor
Tamam olması gereken o zaten. Sizin ramleriniz 3600mhz destekliyorsa xmp yani Extreme Memory Profile de bir sıkıntı çıkarmadan 3600mhzyi kullanmanız gerekiyor ya ram sotlarınızda bir sıkıntı var ya da ramlarinizde. İsterseniz ram slotunun yerini değiştirip deneyin. O da düzelmezse bence raminizi bir baktırın derim.

BekoSama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Çalışkan
Tamam olması gereken o zaten. Sizin ramleriniz 3600mhz destekliyorsa xmp yani Extreme Memory Profile de bir sıkıntı çıkarmadan 3600mhzyi kullanmanız gerekiyor ya ram sotlarınızda bir sıkıntı var ya da ramlarinizde. İsterseniz ram slotunun yerini değiştirip deneyin. O da düzelmezse bence raminizi bir baktırın derim.
yarın götürmeyi düşünüyorum slotları değiştirmeyi denedim,sitesindede ramlerin anakartla uyumluluğu yok sanırım ondan şüphelendim

PSU nun arkasinda olabilir genelde en kotu PSU nun yuzlerinin birinde yaziyordur.

Ve ram lar hangi slotlarda takili anakartinizda kac slot var
4 slot var 2 ve 4 de takılı

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
yarın götürmeyi düşünüyorum slotları değiştirmeyi denedim,sitesindede ramlerin anakartla uyumluluğu yok sanırım ondan şüphelendim

4 slot var 2 ve 4 de takılı
Psu sorumun cevabi?
Ve ya sen psu modeli ver ben bulayim sana bulabilirsem...
Ayrica belki sorunu bulabilir diye bir hocami etiketlemek istiyorum belki sorununu cozer...
@crazyreign

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
Kasa neydi hocam da sorun ramlar de gibi duruyor acaba psu ramlar daha fazla w cekince mi dayanamiyor ki bir de diger bilesenlere yuk binince olan oluyordur belki

BekoSama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Çalışkan
Rampage kasada rampage PSU vardır hocam hangi akla hizmet böyle güzel bir sisteme rampage PSU’yu emanet ettiniz
Kasayı ben seçmedim mediamarktan toplamıştık bena kalsa dark guardian veya aerocool alacaktım.

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
Ama rampage psu cidden kotudur hocam w yetmezligini birak yuzde 60 la da calissa sorun yaratabilir sorununu bulamadim ama istersen ramlarini tarat mem test yap hem bu sekilde ekran kartina yuk binmeyince w yetmezliginden oluyorsa o da olmaz rahatca taratabilirsin

BekoSama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Çalışkan
Ama rampage PSU cidden kotudur hocam w yetmezligini birak yuzde 60 la da calissa sorun yaratabilir sorununu bulamadim ama istersen ramlarini tarat mem test yap hem bu sekilde ekran kartina yuk binmeyince w yetmezliginden oluyorsa o da olmaz rahatca taratabilirsin
Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam yarın bi götürüp gösteriyim

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
Hocam anakart bios güncelle bende 3000mhz alınca kapanıyordu ara sıra güncelleme gelince düzeldi

Top Bottom