Neler Yeni

Yakıt tasarrufu sağladığını idda eden yazılımlar

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Bu aralar hem youtubeda hem de instagram da aracın yazılımla torkunu ve beygirini yükseltip %10 15 yakıt tasarrufu sağladığıni idda eden firmaların reklamları çıkıyor . Tabi insanın aklına şu geliyor yakıt tüketimi araç seçerken önemli bir faktör peki küçük firmalar bi yazılımla bu kadar tasarruf sağlıyorsa neden üreticiler bu şekilde yazılımlı yapmıyorlar?¿? Bana bundan dolayı pek inandırıcı gelmedi
Bunları deneyen oldu mu idda edildiği gibi tasarruf sağlıyor mu?
Sağlıyorsa bu tasarruf sadece yüksek performanslı kullanım için mi yoksa benim gibi otobanda bile 110 u geçemeyen bir kullanıcı için de geçerli mi

Son düzenleme:

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dediğin yazılım genelde Stage 1 için geçerlidir. Bu yazılım genelde dizel motorlara atılır. Hem performans artışı hem de yakıt tasarrufu sağladığı doğrudur ancak önerdiğim bir durum değil.

@Denizgezen

fgoren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Fatih Gören
benim arkadaş yaptırmıştı sonra araçta sorunlar çıkmaya başladı. benim düşüncem üreticinin fabrikadan çıkardığını kullanmak sizin kullanım amacınız için en iyi seçenek

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dediğin yazılım genelde Stage 1 için geçerlidir. Bu yazılım genelde dizel motorlara atılır. Hem performans artışı hem de yakıt tasarrufu sağladığı doğrudur ancak önerdiğim bir durum değil.

@Denizgezen
Aynen öyle
Tabi zamanla oturan bir yazılım olduğu için yakıtta zamanla düşüyor. Soft yazılımların o kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum çünkü kısılmış haldeki motorlar ülkemizde çok fazla ve bu açığı kapatıyor.
Arabanızı bilmiyorum tam bir şey demeyeyim. Yanlış yapılan yazılımlar yüzünden zararlı olabiliyor ama iyi yazılımlar da var
Seninde dediğin gibi dizel arabalara atılıyor ama şu zamanda daha az yakıt sadece düşük hacim ve pedalın altında yumurta varmış gibi süren şöför ile mümkün olabiliyor. Aşırı bir fark olacağını sanmıyorum

Exe_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,406
İsim
Batuhan Acar
Çokta yakıt tasarrufu sağlamaz ufak performans artışı olur stage 1 için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Mustafacan Mermer
Instagram
canmermer06
Aynı üniteden daha fazla güç aldığın için yakıt tasarrufu yapmış olursun. Mesele BMW'nin kullandığı N13B16 motor 3.16da 136hp 220nm değer verirken tamamen tüm parçaları aynı 3.20i 170hp 250nm güç veriyor.
Aynı ünite üzerinden sadece yazılımla güç aldığında yakıt tüketimi şöyle azalıyor atıyorum eskiden 6. vites 2000d/d giderken 100km/h yapan araç artık 110km/h yapacak ve yapılan yazılımına göre değişir alt devirlerin daha canlı olacağından yüksek devirleri kullanmadan şehir içinde alt devirlerde sürüş yapma imkanı sağlayarak yine yakıt tüketimine etki yapacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom