YARDIM PC İlk açılışta biosa giriyor

hilas0

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
204
Arkadaşlar merhaba bilgisayar ilk açılışta biosa giriyor. SSD gözükmüyor. Biostan çıkılırsa yeniden başlayıp tekrar biosa giriyor. Biostayken kasanın start tuşuna basıp kapatıp geri açınca açılıyor sizce sorunu nedir?
Denediğim yöntemler:
1- Windowsu MBR den GPT ye çevirdim formatladım.
2- Güncel biosu yükledim. Anakart (H310m-k r2.0)
3- Windows boot managerı 1. Konuma aldım
4- Csm yi kapattım.
5- SSD nin bulunduğu sata girişini değiştirdim.

USB'nize EFI Shell atıp, windowsu açmayı deneyebilirsiniz. efi/boot/bootx64.efi şeklinde usbye atıp, usbden önyükleyip oradan windowsu açmayı deneyebilirsiniz. Usbniz fat32 gpt olsun. Bir kere yapmanız yeterli. Açınca bir kez, sorun düzelebilir.

USB'nize EFI Shell atıp, windowsu açmayı deneyebilirsiniz. efi/boot/bootx64.efi şeklinde usbye atıp, usbden önyükleyip oradan windowsu açmayı deneyebilirsiniz. Usbniz fat32 gpt olsun. Bir kere yapmanız yeterli. Açınca bir kez, sorun düzelebilir.
Deneyeyim dönüş yapacağım

Kendi adı shellx64.efi ama boot edebilmeniz için ismini bootx64.efi yapıp atmanız gerekiyor. Açabilirseniz haber verin. Komutları vereyim.
Yapmaya çalışayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam dediklerinizi adım adım yazma imkanınız varmı dedikleriniz hakkında biraz araştırma yaptım karışık bir olay basite indirgeyip yazabilirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,609
Üyeler
174,899
Son üye
Bosphorus
Geri