Armi3067
80+ Bronze
Öncelikle iyi günler dilerim forum, bir sabah uyandım baktım güneşim doğmuş ve bilgisayarımın açma tuşuna bastım sonra ekranı açtım fakat bir problemyaklaşık 10-15 saniye boyunca sinyal yokmuş gibi davrandı fakat ekranda sinyal yok yazısı mevcut değil (siyah ekran), monitör ışığı sürekli yanıp sönüyordu sinyal arıyormuş gibi. Sonra ekranda Anakartın başlangıç logosu sonra windows ve şifre ekranı, enter'a basıyorum şifre kısmı geliyor giriyorum tekrar enter yapınca yine anormal ve hiç yaşamadığım 10-15 saniye boyunca hoş geldiniz yazısı ve yükleme sembolü dönüyor. Normalde açma tuşuna basarım hemen anakartın başlangıç logosu ardından windows ve şifre ekranı gelir enter basar şifre girer tekrar enter bastığım an masaüstüne geçerdi yani başlangıç ve yükleme şuan anormal bir şekilde ağırlaştı nedeni ne olabilir. (Sistemim imzamda mevcut.) Ve bu durum durduk yere oluşan ilk defa dün yaşadığım ve hala devam eden bir sorun. Nerdeyse tuşa basma anından masa üstüne geçişim +30 saniye yavaşladı, uzun süre siyah ekranda kalıyor ilk başta sonra da şifre girip enter basınca hoş geldiniz yazıyor altındaki yükleme sembolü dönüyor. Bu iki adım dışında diğer ara adım ve ekran geçişlerinde (Ankartın logosundan windows şifre ekranına vs.) bir yavaşlık yok.
Not: Konuyu açarken fark ettim son bios zamanım yani ilk açılıştan, masa üstüne geçiş hızım 14.7 saniyedi, şimdi 40 saniye?? Başlangıçta sadece görsellerde bulunan uygulamalar açılıyor ve bu hep böyleydi zaten.
BIOS'tan dolayı yapma durumu nedir? Sanki son bios güncellemesinden sonra böyle oldu gibi tam emin değilim.
Sorun neyden kaynaklı olabilir, neyi nasıl test edebilirim?
Not: Konuyu açarken fark ettim son bios zamanım yani ilk açılıştan, masa üstüne geçiş hızım 14.7 saniyedi, şimdi 40 saniye?? Başlangıçta sadece görsellerde bulunan uygulamalar açılıyor ve bu hep böyleydi zaten.
BIOS'tan dolayı yapma durumu nedir? Sanki son bios güncellemesinden sonra böyle oldu gibi tam emin değilim.
Sorun neyden kaynaklı olabilir, neyi nasıl test edebilirim?