Neler Yeni

Yayın Ve Oyun için nasıl bir Anakart ve İşlemciye sahip olmam gerekli?

geroxman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
özgür gergin
Bütçe
2000
İkisininde birbirine tam uyumlu şekilde anakart ve işlemci tavsiyeniz nedir? Asus kalitesinden yanayım fakat hangisini almalıyım bilemiyorum almışken iyisini istiyorum anakart ve işlemciyi ge force 1050ti ekran kartım var hem yayın hem oyun oynayacağım ekipmanlarımı dizdim fakat görseldede görceğiniz gibi henüz test etmeye vaktim olmadı yayın açıp fakat açtığımda darboğaz yaparmı bilmiyorum anakart ve işlemciyi sanırım deiştirebilirim bu yüzden önceden bu konuyu açtım

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    201.9 KB · Hit: 52

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Amd nin 6/12 lik bir işlemisini alırsan çok iyi olur. Bende 3600x ve b450 anakart var ekran kartımda 1050 ti çok rahat yayın yapıyorum. Ama bütceni biraz aşabilir 3600x ve b450. Ama bana kalırsa 1-2 ay geç al para biriktir anakart ve işlemcini iyi al. İşlemcin iyi olursa drop yemezsin anakartında iyi olursa iyi oc yapar hız aşırtırsın.

muskA

80+ Silver
İkisininde birbirine tam uyumlu şekilde anakart ve işlemci tavsiyeniz nedir? Asus kalitesinden yanayım fakat hangisini almalıyım bilemiyorum almışken iyisini istiyorum anakart ve işlemciyi ge force 1050ti ekran kartım var hem yayın hem oyun oynayacağım ekipmanlarımı dizdim fakat görseldede görceğiniz gibi henüz test etmeye vaktim olmadı yayın açıp fakat açtığımda darboğaz yaparmı bilmiyorum anakart ve işlemciyi sanırım deiştirebilirim bu yüzden önceden bu konuyu açtım
10400F+B460M PRO

R5 3600+B450M S2H.

Bütçen olduğu zaman ileride güzel bir ekran kartı takarsın.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
incehesap ın cuma günleri yaptığı kampanyalarda 1500 tl ye ryzen 5 3600 al geç derim anakart olarakta asusun b450m-k modeli var asus diyorsan , yada gigabyte s2h , ds3h modelleri var onları alabilirsin kampanyalarda

geroxman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
özgür gergin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amd nin 6/12 lik bir işlemisini alırsan çok iyi olur. Bende 3600x ve b450 anakart var ekran kartımda 1050 ti çok rahat yayın yapıyorum. Ama bütceni biraz aşabilir 3600x ve b450. Ama bana kalırsa 1-2 ay geç al para biriktir anakart ve işlemcini iyi al. İşlemcin iyi olursa drop yemezsin anakartında iyi olursa iyi oc yapar hız aşırtırsın.

Asus ROG STRIX B450-F GAMING II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart tavsiye ettiğiniz anakart bu sanırım​

Mesaj otomatik birleştirildi:

incehesap ın cuma günleri yaptığı kampanyalarda 1500 TL ye ryzen 5 3600 al geç derim anakart olarakta asusun b450m-k modeli var asus diyorsan , yada gigabyte s2h , ds3h modelleri var onları alabilirsin kampanyalarda
bu anakartlarda m2 teknolojisi varmış o ne işe yarıyor valla bilmiyorum bu tavsiye ettiğniiz anakartta varmıdır belkide ilerde lazım olabilir

incehesap ın cuma günleri yaptığı kampanyalarda 1500 TL ye ryzen 5 3600 al geç derim anakart olarakta asusun b450m-k modeli var asus diyorsan , yada gigabyte s2h , ds3h modelleri var onları alabilirsin kampanyalarda
peki bu tavsiyelerinize göre ileride nasıl bir ekran kartı alabilirim kaça kadar destekler sizide yorduk ama

Son düzenleme:

aLoNeDarK33

80+ Bronze

Asus ROG STRIX B450-F GAMING II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart tavsiye ettiğiniz anakart bu sanırım​

bu anakartlarda m2 teknolojisi varmış o ne işe yarıyor valla bilmiyorum bu tavsiye ettiğniiz anakartta varmıdır belkide ilerde lazım olabilir
evet asusun b450 K serisi kartlarında m2 slotları oluyor ama lütfen F serisiyle karıştırmayın o seri desteği olmadığından biraz daha uygun fiyata satılıyor , ama keşke bütçeniz olsaydıda anakartı asusun tuf serisinden alabilseydiniz ben şuan B450 PLUS ll modelini kullanıyorum hem kart çok sağlam hissettiriyor hemde ses konusunda oldukça güzel bir kalite veriyor ve yaklaşık 800 tl ye bulabiliyorsunuz 500 tl vereceğinize 300 tl daha ekleyip alabilirsiniz derim

peki bu tavsiyelerinize göre ileride nasıl bir ekran kartı alabilirim kaça kadar destekler sizide yorduk ama
ryzen 5 3600 (BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA) RTX 2080ti ye kadar destekliyor ama o kartı taksanız darboğaz yaparmı yapmazmı bilemiyorum ama bence okadar pahalı kartıda takmazsınız derim bi rx5500 xt yada 1660 alırp geçebilirsiniz

geroxman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
özgür gergin
evet asusun b450 K serisi kartlarında m2 slotları oluyor ama lütfen F serisiyle karıştırmayın o seri desteği olmadığından biraz daha uygun fiyata satılıyor , ama keşke bütçeniz olsaydıda anakartı asusun tuf serisinden alabilseydiniz ben şuan B450 PLUS ll modelini kullanıyorum hem kart çok sağlam hissettiriyor hemde ses konusunda oldukça güzel bir kalite veriyor ve yaklaşık 800 TL ye bulabiliyorsunuz 500 TL vereceğinize 300 TL daha ekleyip alabilirsiniz derim

ryzen 5 3600 (BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA) RTX 2080ti ye kadar destekliyor ama o kartı taksanız darboğaz yaparmı yapmazmı bilemiyorum ama bence okadar pahalı kartıda takmazsınız derim bi rx5500 xt yada 1660 alırp geçebilirsiniz
ben size direk ekipmanlarımı söylemek istiyorum bu dediğiniz iki şeyi not ettim fakat ekipmanlarımı bilirseniz daha iyi anlarsınız durumumu bu konuda
XPG Battleground Xl Prime Rgb Kumaş Mousepad BATTLEGROUNDXLPRIME-BKCWW
XDrive 1453 Profesyonel Oyuncu Koltuğu Kırmızı/siyah XD-GOKTURK-S-S
XDrive Profesyonel Rgb Oyuncu Masası Ateş Serisi XD-OM-ATS
ASUS TUF Gaming VG24VQ 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) Freesync Curved Monitör
logitech 960-001088 C922 Pro Stream Webcam V-u0028 Tripod Destekli C922 Profesyonel
logitech Z533 Siyah Multimedia Hoparlör 980-001054 210095887
ASUS ROG Strix Fusion 300 LED 7.1 Oyuncu Kulaklığı
ASUS TUF GAMING K7 AURA SYNC RGB OPTIK MEKANİK OYUNCU KLAVYE
Kasamıda buradan almıştım: https://urun.n11.com/masaustu-bilgi...1tb-hdd-gtx1050ti-oyun-bilgisayari-P448151527
Kasa benim için çok önemli anakart ve işlemci kafama alırkende takılmıştı kendimmi dizsem diye fakat vaktim olmadığı için hazır aldım zamanla içini yükselteceğim tavsiyelerinizi not ettim fakat ekipmanlarımı bir inceleyin buna göre tavsiye verin lütfen anakart ve işlemci tavsiyenizi not ettim teşekkür ederim fakat buraya bakıpta tavsiye ediceğiniz herhangi bişey varmıdır ?

ben size direk ekipmanlarımı söylemek istiyorum bu dediğiniz iki şeyi not ettim fakat ekipmanlarımı bilirseniz daha iyi anlarsınız durumumu bu konuda
logitech 960-001088 C922 Pro Stream Webcam V-u0028 Tripod Destekli C922 Profesyonel
HyperX Mikrofonumda var bu arada
Kasamıda buradan almıştım: https://urun.n11.com/masaustu-bilgi...1tb-hdd-gtx1050ti-oyun-bilgisayari-P448151527
Kasa benim için çok önemli anakart ve işlemci kafama alırkende takılmıştı kendimmi dizsem diye fakat vaktim olmadığı için hazır aldım zamanla içini yükselteceğim tavsiyelerinizi not ettim fakat ekipmanlarımı bir inceleyin buna göre tavsiye verin lütfen anakart ve işlemci tavsiyenizi not ettim teşekkür ederim fakat buraya bakıpta tavsiye ediceğiniz herhangi bişey varmıdır ?

üstelik tüm bu kadar kaliteli ekipman varken benim güç kaynağı 400w destekliyormuş bu ekipmanlara yetermi bozmaz umarım ?

Son düzenleme:

aLoNeDarK33

80+ Bronze

HyperX Mikrofonumda var bu arada
açıkçası hocam kasanız şık duruyor ve hava akışı konusunda sorun oluyor gibi değil ama bence günümüz şartları için 120 gb ssd yetmez durumda ondan bi 480 gb alın derim hem sistemi kurarsınız hem oyunlar içinde bolca alan var en hızlı şekilde kullanırsınız 1 tb hdd de depolama olarak kalır yada online değilde hikayeli oyunları atarsınız çünkü online olunca haritayı hızlıca yüklemesi gerekli sistemin ve bununla birlikte ben 2.nesil bir işlemci bulmanıza çok şaşırdım şimdi intelin üst yöneticilerine gitsek i7 2600 ü göstersek biz böyle bir işlemcimi ürettik diyecekler :D o yüzden anakartı ve işlemciyi kesinlikle değiştirin derim ekran kartınızsa bence güzel ve uzun bi süre size değiştirilme ihtiyacı hissettirmeyecektir eğerki değişiceksenizde şimdi almayın çünkü ekran kartları uçmuş durumda ve bununla birlikte bu sistemi nekadara aldınız acaba

geroxman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
özgür gergin
açıkçası hocam kasanız şık duruyor ve hava akışı konusunda sorun oluyor gibi değil ama bence günümüz şartları için 120 gb ssd yetmez durumda ondan bi 480 gb alın derim hem sistemi kurarsınız hem oyunlar içinde bolca alan var en hızlı şekilde kullanırsınız 1 tb hdd de depolama olarak kalır yada online değilde hikayeli oyunları atarsınız çünkü online olunca haritayı hızlıca yüklemesi gerekli sistemin ve bununla birlikte ben 2.nesil bir işlemci bulmanıza çok şaşırdım şimdi intelin üst yöneticilerine gitsek i7 2600 ü göstersek biz böyle bir işlemcimi ürettik diyecekler :D o yüzden anakartı ve işlemciyi kesinlikle değiştirin derim ekran kartınızsa bence güzel ve uzun bi süre size değiştirilme ihtiyacı hissettirmeyecektir eğerki değişiceksenizde şimdi almayın çünkü ekran kartları uçmuş durumda ve bununla birlikte bu sistemi nekadara aldınız acaba
valla hocam içimi okudunuz ben stok sorunları var diye ekran kartını görür görmez bu kasayı sipariş ettim bana boş kasa filanda lazımdı dediğiniz gibi ssd yi 512 gb olan

XPG Spectrix S40G AS40G-512GT-C RGB 512 GB M.2 SSD​

bundan almıştım sonra iptal ettim neden ettim çünkü anakart bunu desteklemeyebilir diye :D iyi mi? yapmıişım sizce yoska desteklermiydi m2 yazısını görünce ben iptal ettim yoksa buda takılırmıydı aynı ssd yerine ?

ben bu kasayı daha kullanmadan biliyordum yani anakart ve işlemciyi napıcam diye düşünüyordum bu yüzden zaten buradayım daha iyilerini alıp deneyimleyenler vardır yardım almak için konu açtım tabi cevaplara görede emin olmalıyım ne alıcağımdan sonuçta 1 liralık su değil :)

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
i5 10400f-B460m Bazooka

Top Bottom