Neler Yeni

Yazıcılardan çok iyi anlayan bakabilir mi? Lazer / Mürekkepli yazıcılarla ilgili

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
Bütçe
10.000
Dostlar bilmeyen için söyleyeyim ben grafik tasarımcıyım, özel günler için kart ve davetiye basımı yapıyorum (Günde ortalama 1000 adet basım yapıyorum) eski yazıcıları (EPSON L800) satıp yeni ve daha iyi yazıcılara geçeceğim.
Mevcut yazıcıların ikisi de çalışıyorken 1000 davetiye basmak bir günde 4 - 5 saatimi alıyor ve çok zaman kaybı yaşatıyor.
Mürekkep veya lazer yazıcı arasında ki fark nedir ? hangisi daha f/p oluyor ve kaliteli basım yapan hangisi olur ?
Ayrıca bana hızlı ve kaliteli basan ama kesinlikle iyi yazıcılar gerek. İki tane alacağım ve 1 tanesi için 5.000 ₺ ye kadar veririm.
Çift makine için azami 10.000 ₺ vereceğim yani.
Sizce hangi tip yazıcı daha iyi ve bana önerebileceğiniz model var mı ?

Araştırdıklarım arasından bunu şimdilik gözüm tuttu;

HP Laser MFP 137fnw
04247037.jpg

kykhreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mertcan
Lazer hız ve kaliteyi mükemmel şekilde birleştirir. Mürekkepli yazıcılar kaliteli baskı yapsa da basma süresi lazere göre çok uzundur. Ayrıca lazer yazıcı masada mürekkepliden daha fazla yer işgal edecektir. Maliyet yönünden uzun vadeli düşünüldüğünde özellikle kartuş açısından lazerler her zaman mürekkepli yazıcıdan daha ekonomiktir. Artılarına bakıldığında lazer yazıcıların mürekkep püskürtmeli yazıcıdan daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Xerox B215 Çok Fonksiyonlu Siyah Beyaz Lazer Yazıcı alabilirsin trendyol fiyatı 4900 tl

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lazer hız ve kaliteyi mükemmel şekilde birleştirir. Mürekkepli yazıcılar kaliteli baskı yapsa da basma süresi lazere göre çok uzundur. Ayrıca lazer yazıcı masada mürekkepliden daha fazla yer işgal edecektir. Maliyet yönünden uzun vadeli düşünüldüğünde özellikle kartuş açısından lazerler her zaman mürekkepli yazıcıdan daha ekonomiktir. Artılarına bakıldığında lazer yazıcıların mürekkep püskürtmeli yazıcıdan daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Xerox B215 Çok Fonksiyonlu Siyah Beyaz Lazer Yazıcı alabilirsin trendyol fiyatı 4900 TL
Cok teşekkür ederim. Ara ara renkli işlerim oluyor bu arada. Fotoğraf, doğum günü için çiçekli böcekli renkli davetiyeler.
Sadece siyah beyaz basıyor diyorsan sıkıntı yok ben bunu çok beğendim şimdi kabaca inceledim. Renkli işler için diğer 2. makineyi de belki EPSON WF serilerinden bakarım veyahut HP gibi çınar markadan bakarım. Sağ olasın gardaşım
Kesinlikle önereceğin diğer modellere açığımdır. Xerox çok iyimiş , görmediğim için çok şaşkınım.

kykhreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mertcan
Cok teşekkür ederim. Ara ara renkli işlerim oluyor bu arada. Fotoğraf, doğum günü için çiçekli böcekli renkli davetiyeler.
Sadece siyah beyaz basıyor diyorsan sıkıntı yok ben bunu çok beğendim şimdi kabaca inceledim. Renkli işler için diğer 2. makineyi de belki EPSON WF serilerinden bakarım veyahut HP gibi çınar markadan bakarım. Sağ olasın gardaşım
HP Color M479FNW modeline de bakabilirsin istersen

kykhreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mertcan
27 ppm ile yüksek kaliteli bir yazıcı iki işlevini de görecektir

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
@kykhreus HP Color M479FNW bu HP modelinin işlevi baya fazla çoğu işi rahatlıkla görür o Xerox modelinin yanında ama satılan yer sadece 1 tane gözüküyor n11 de 10K üstü bir tane fiyatı ama tahminimce bunun normal fiyatı 5K dır herhalde

kykhreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mertcan
@kykhreus HP Color M479FNW bu HP modelinin işlevi baya fazla çoğu işi rahatlıkla görür o Xerox modelinin yanında ama satılan yer sadece 1 tane gözüküyor n11 de 10K üstü bir tane fiyatı ama tahminimce bunun normal fiyatı 5K dır herhalde
Stok bulma konusunda sorun yaşayabilirsin belki fiyat araştırırken yurtdışı fiyatlarına da bakmanı öneririm
Mesaj otomatik birleştirildi:

1654358640564.png

Ortalama fiyatları 517 -842 euro arası fakat ortalama fiyatı 560 euro

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
Stok bulma konusunda sorun yaşayabilirsin belki fiyat araştırırken yurtdışı fiyatlarına da bakmanı öneririm
Maalesef bunun stoğu olmadığı için aşırı pahalıymış. Aynı bunun gibi çok işlevsel başka bir tane daha var mıdır ? Japon işleri de çok iyidir EPSON veya başka varsa

kykhreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mertcan
Haa evet canonu nasıl unuturum çok peğalidır ağam
aslında M479FNW senin işini fazlasıyla görecek gibi hem istediğin bütün özellikleri sağlıyor ek özellikleriyle beraber hem de ppm değeri ortalamanın üstünde 1000 sayfayı yazdırman sadece 40 dakikanı alacak bu yazıcıyla 2 farklı yazıcı alıp renkli renksiz kullanmak yerine bütün işlerini buradan görebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
aslında M479FNW senin işini fazlasıyla görecek gibi hem istediğin bütün özellikleri sağlıyor ek özellikleriyle beraber hem de ppm değeri ortalamanın üstünde 1000 sayfayı yazdırman sadece 40 dakikanı alacak bu yazıcıyla 2 farklı yazıcı alıp renkli renksiz kullanmak yerine bütün işlerini buradan görebilirsin
Ben de o mantıkla da çok düşündüm ama inan bana 2 ayağınla bataklığa girmektense tek ayakla girmek ve bir ayağının da dışta olması daha güvenli geliyor bana. Arıza oldu mu vay halime :D

Top Bottom