Neler Yeni

Öneri Yazılım dilleri, Bilgisayar bölümleri, Meslek lisesi hakkında soru ve cevap

cnut

80+ Bronze
Arkadaşlar selam,
Burada sizin genel olarak bilgisayar bölümleri,yazılım nedir, hangi yazılım dili ne işe yarar,Hangi yazılım dili ile başlamalıyım,A bölümünde ne öğretiliyor gibi soruları bilişim başlığı altında cevaplamaya çalışacağım. Aktif olarak 1 seneye yakındır yazılım firmasında WEB sitesi yapıp güncelliyorum, son 2 aydır ise Flutter ile mobil aplikasyon yapıyorum. Profilimde biraz bahsettim bakabilirsiniz. Sorunlarınızı bekliyorum.

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
Merhabalar, yazılım mühendisligi mezunu ve kendini yeterince geliştirmiş birinin iş bulma olanakları nasıldır? Hangi yazılım dilleri firmalar tarafından daha çok isteniyor?

cnut

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar, yazılım mühendisligi mezunu ve kendini yeterince geliştirmiş birinin iş bulma olanakları nasıldır? Hangi yazılım dilleri firmalar tarafından daha çok isteniyor?
Yazılım mühendisi olan bir kimse mutlaka ortaya bir proje koymalı yoksa o diploma kağıt parçasından başka bir şey değildir. 4 yıllık eğitim hayatında da zaten sizlere tüm dilleri öğretmiyorlar kendinizi geliştiriyorsunuz. Sorduğunuz soru biraz yanlış çünkü kimleri WEB üzerinden gidiyor kimileri mobil kimileri ise oyun yapımından devam ediyor. İş imkanları ise sizin gittiğiniz alana göre değişiklik gösteriyor mesela Türkiye'de oyun yapımı çok az hali ile iş imkanı da zor oluyor ama WEB ya da mobil platformlarda iş imkanları daha fazla bence. Genel olarak baktığımızda bir dilde uzmanlaşan birisi tüm dillere kısa zamanda hakim olacaktır çünkü hepsinin mantığı aynı.

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
Yazılım mühendisi olan bir kimse mutlaka ortaya bir proje koymalı yoksa o diploma kağıt parçasından başka bir şey değildir. 4 yıllık eğitim hayatında da zaten sizlere tüm dilleri öğretmiyorlar kendinizi geliştiriyorsunuz. Sorduğunuz soru biraz yanlış çünkü kimleri WEB üzerinden gidiyor kimileri mobil kimileri ise oyun yapımından devam ediyor. İş imkanları ise sizin gittiğiniz alana göre değişiklik gösteriyor mesela Türkiye'de oyun yapımı çok az hali ile iş imkanı da zor oluyor ama WEB ya da mobil platformlarda iş imkanları daha fazla bence. Genel olarak baktığımızda bir dilde uzmanlaşan birisi tüm dillere kısa zamanda hakim olacaktır çünkü hepsinin mantığı aynı.
Bu konuda hiçbir bilgim olmadıgı için biraz saçma gelmiş olabilir. Çok teşekkür ederim.

cnut

80+ Bronze
Bu konuda hiçbir bilgim olmadıgı için biraz saçma gelmiş olabilir. Çok teşekkür ederim.
Dostum kısaca uzmanlaştığın alanda iş imkanı bulursun yazılımcı olupta aç kalan yoktur. Web sitesi yapmak istiyorum dersen web sitesi yapan bir şirkette iş bulursun ya da kendi şirketini kurarsın :):)

cnut

80+ Bronze

Yusuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Yusuf
Öncelikle ne yapmak istediğini düşün. Robot yapmak mı, web sitesi yapmak mı yoksa mobil uygulamalar yapmak mı.
En kolayı Python sen neden yeni başlayacak birisini c#tan veya c++tan başlatırsın ki?

cnut

80+ Bronze
En kolayı Python sen neden yeni başlayacak birisini c#tan veya c++tan başlatırsın ki?
Dikkatli oku dostum ben şu dili öğren demedim o ne yapmak istiyorsa ona yönlendireceğim.

cnut

80+ Bronze
Yapay zeka yada oyun düşünüyorum.
Dostum yapay zeka olarak bir şey öneremiyorum benim ilgi alanıma girmiyor yanlış bilgide vermek istemiyorum. Oyun olarak Unity başlayabilirsin bunun için C# bilmen gerekiyor. Ama yapay zeka merakın varsa Arduino ile başlayıp kendince robotlar projeler yapabilirsin bunları yaptıktan sonra ise yapay zekasını yapabilirsin. Dediğim gibi yapay zeka hakkında bilgim yok maalesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,279
Üyeler
165,324
Son üye
melihkaya
Top Bottom