Neler Yeni

Yazılım Mühendisi öğrencisi için laptop arıyorum bütçe 70 bin e kadar

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Buse
Bütçe
65000
Merhabalar uzunca bir süredir laptop arayışı içindeyim.Yazılım Mühendisliği 2.sınıf Öğrencisiyim bir çok modele baktım şu an öğrenmekte olduğum dil Python yapay zeka alanında ilerlemek istiyorum.70000 tl ye kadar bütçem var.Ofis tipi laptoplar seviyorum.Birkaç model baktım aşağıda paylaştım.Bunlar ve bunlar harici önerirseniz çok sevinirim. önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekler

• IMG_1041.png
    IMG_1041.png
    243.1 KB · Hit: 50
  • IMG_1040.png
    IMG_1040.png
    290.8 KB · Hit: 45
  • IMG_1039.png
    IMG_1039.png
    885 KB · Hit: 49
  • IMG_1038.png
    IMG_1038.png
    266.4 KB · Hit: 42
  • 276adeab-6050-4160-9946-0b8ead8110b8.jpeg
    276adeab-6050-4160-9946-0b8ead8110b8.jpeg
    115.7 KB · Hit: 49

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Buse
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece yazılım odaklı alınacak bir bilgisayar ise Macbook en mantıklısı. Oyun falanda oynicağım diyorsan O Zamanda:

Evet mac almayı ben de düşünüyordum ama bazı dersler için sanal makine kurmam gerekiyor (proteus) gibi o yüzden Windows mu alsam diye kararsız kaldım okulun bitmesine iki yıl var hocalar Windows odaklı gittikleri için sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüm

eneskaya6

80+ Silver
Mac ya da windows almak senin tercihin ama kesinlikle ofis laptoplari al ısıkli rengarenk oyuncu görünümlü laptop almani asla önermem. Mezun olmaya yakin olduktan sonra heryere onunla gitmen gerekebilir belli bir zamandan sonra cocukca kaciyor. Kisiden kisiye de degisebilir tabii ki ama önermem

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Evet mac almayı ben de düşünüyordum ama bazı dersler için sanal makine kurmam gerekiyor (proteus) gibi o yüzden Windows mu alsam diye kararsız kaldım okulun bitmesine iki yıl var hocalar Windows odaklı gittikleri için sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüm

Okul için evet problem olabilir, yaşayanları gördüm hocanın sisteminden farklı gidenlerde.

Bu durumda windows laptop almak mantıklı olabilir, ama gidip saçma ofis laptoplarına o kadar para verme, gaming laptop adı altında artık güçlü işlemcili laptoplar sunuluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mac ya da windows almak senin tercihin ama kesinlikle ofis laptoplari al ısıkli rengarenk oyuncu görünümlü laptop almani asla önermem. Mezun olmaya yakin olduktan sonra heryere onunla gitmen gerekebilir belli bir zamandan sonra cocukca kaciyor. Kisiden kisiye de degisebilir tabii ki ama önermem

Artık o kadar ışıklı değiller ya bi tuşla kapa klavye ışığını devam :D.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Buse

Öneriniz için teşekkür ederim

Okul için evet problem olabilir, yaşayanları gördüm hocanın sisteminden farklı gidenlerde.

Bu durumda windows laptop almak mantıklı olabilir, ama gidip saçma ofis laptoplarına o kadar para verme, gaming laptop adı altında artık güçlü işlemcili laptoplar sunuluyor.

Artık o kadar ışıklı değiller ya bi tuşla kapa klavye ışığını devam :D.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Laptop kasa konusunda attığım msi çok ışıklı kalırsa tabii daha uyguna daha sade RTX 4070 laptopta öneririm senin bulduğun omen gibi ama 62K da o omen a fazla.

yenigeldim

80+ Silver

Proteus gibi sim uygulamaları için sanal windows kurabilirsin. Macte çok kaliteli bir uygulama(parallels desktop) var. 1-2 bin tl ücreti var. 54+ 2 bin dersen 56 ya gelir. Tavsiye ederim. Ben ee mühendisliğini mac ile bitirdim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Buse
Laptop kasa konusunda attığım msi çok ışıklı kalırsa tabii daha uyguna daha sade RTX 4070 laptopta öneririm senin bulduğun omen gibi ama 62K da o omen a fazla.
Teşekkür ederim genel laptop piyasası çok pahalı olduğu için fiyatlar artık çok da fark etmiyor

Proteus gibi sim uygulamaları için sanal windows kurabilirsin. Macte çok kaliteli bir uygulama(parallels desktop) var. 1-2 bin TL ücreti var. 54+ 2 bin dersen 56 ya gelir. Tavsiye ederim. Ben ee mühendisliğini mac ile bitirdim için teşekkür ederim

Proteus gibi sim uygulamaları için sanal windows kurabilirsin. Macte çok kaliteli bir uygulama(parallels desktop) var. 1-2 bin TL ücreti var. 54+ 2 bin dersen 56 ya gelir. Tavsiye ederim. Ben ee mühendisliğini mac ile bitirdim.
Teşekkür ederim görüşleriniz için

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Teşekkür ederim genel laptop piyasası çok pahalı olduğu için fiyatlar artık çok da fark etmiyor

Teşekkür ederim görüşleriniz için

Şu şekilde sana hoş bir önerim olsun o halde:

Ryzen 9 işlemci seçtim böylece işlem gücün yüksek olur, ekran kartı 4070 böylece grafik işlem konusunda uzun süre seni üzmez. Kasa yapısı çok kaba olmayan kaliteli ve sade bir yapıda. RAM miktarıda 32GB ile uzun vadede yeterli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Buse
Şu şekilde sana hoş bir önerim olsun o halde:

Ryzen 9 işlemci seçtim böylece işlem gücün yüksek olur, ekran kartı 4070 böylece grafik işlem konusunda uzun süre seni üzmez. Kasa yapısı çok kaba olmayan kaliteli ve sade bir yapıda. RAM miktarıda 32GB ile uzun vadede yeterli.
Çok güzel bir öneri kendim de araştıracağım bu laptopu ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Top Bottom