yazılım mühendisinin sahip olduğu donanıma sahip olmam için ne yapabilriim

srhtkck35

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese iyi geceler. Ben aktif olarak bir üniversitede otomotiv mühendisliği öğrencisiyim. Ama hayatım boyunca hep yazılıma ilgim olmuştur. Şuan da örnek olarak Phyton öğreniyorum. Evet ne kadar udemy den kurs alsam da bir yazılım mühendisi ünvanım olmayacak. Ama bir yazılım mühendisi kadar yazılım dili bilebilirim diye düşünüyorum. Özellikle forumda yazılım veya bilgisayar mühendisi arkadaşlarım varsa yazılımı nasıl öğrenmeliyim? Bir yazılım mühendisinin üniversitede öğrenip benim evde bilgisayar başında yapabileceğim ne gibi girişimler olur?

Yazılım mühendisinden fazlasını öğreneiblirsin ne mühendisler var ki maleesef bilgi fakiri Bence senin çalışmana bağlı proje geliştiridkçe zaten gelişiyorsun ister istemez 1000 tane sorun çıkıyor karşına çöze çöze çöze çöze alışıyorusn nerede ne olduğuna artık chat gpt de var ama gpt ye kod istemek yerine kodu yorumlantmanı tavsiye ederim miiiilet hep kod yazdırıyor ama o tam manasıyla henüz yemiyor Bence giriş seviyesi için evet çok iyi ama sonrasında büyük projelerde gpt patlıyor haliyle kodları okumayı öğrenerek başkalarıın yatptığı kodlara bakarak gpt ye sorarak udemy youtube oralardan google dan araştırarak Bence çok ileriye gideblilirsin engel olan bir şey yok yaızlım mühendisinden fazlasınıda bile bilirsin Bence:love:

Açarsın yazılım mühendisleri üniversitede ne öğreniyormuş müfredata bakarsın bunlarla alakalı ingilizce/türkçe kitap olsun video kurs olsun yalar yutarsın pek çok yazılım mühendisinden iyi hale gelirsin. Ayrıca @melih4444 ün de dediği gibi proje geliştirirken karşına çıkan sorunlar da seni geliştirecektir.

Öğrenmen gereken temel başlıkları yazayım ben sana daha sonra ilerlemek istediğin alana göre derinleşirsin. Bence olmazsa olmazları OOP, Data Structures , Algorithms, SOLID prensibleri. Bunlar bence kesinlikle sahip olman gereken bilgiler. Ve Yapay zeka veya oyun alanında ilerlemeyi düşünüyorsam matematik, lineer cebir gibi konularda da iyi olman lazım.

sektörde data structures, solid'in tüm harflerini kullanan firma sayısı sayılıdır. ilgi alanınızı tespit edin. o alanda temelleri öğrenin. sonra projeler yapmaya başlayın. sürekli bir şeyler dert edinin ve yapın. o sırada zaten yavaş yavaş solid nedir dry nedir öğrenmiş olursunuz.

bunlar ileri sürüş teknikleri. direksiyona daha hiç geçmemiş kişi ileri sürüş teknikleri dersinden başlamamalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,412
Üyeler
184,448
Son üye
erencan60
Geri