Neler Yeni

Yazılım mühendisliği için 5-6 sene idare ettirecek laptop önerisi

Lothunia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Can Kaya
Bütçe
15000
Öncelikle selamlar ben yazılım mühendisliği bölümü 1.sinif öğrencisiyim.Laptop alacağım fakat hala kararsizligim devam etmekte.5-6 sene rahat götürebilecek gerçekten her manadan iş gören ve ileri zamanlarda gerek uygulamaları olsun gerek aksesuarları olsun maddi sıkıntıya sokmayacak bir laptop arıyorum(bunları Macbook için soruyorum bazı programlar paraliymis sanırım)
Öncelikle Mac mi almalıyım yoksa Windows mu ?
Mac ise hangi model kaç GB ram kaç GB SSD tarzında linkini atıp sebep belirtin lütfen.
Windows ise sebebini ve almam gereken bilgisayarın linkini bırakın.
Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınizi bekliyorum.

DOKTOR🥼

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Resad
Instagram
resad.sadiqov29
Steam
Authority6655
Öncelikle selamlar ben yazılım mühendisliği bölümü 1.sinif öğrencisiyim.Laptop alacağım fakat hala kararsizligim devam etmekte.5-6 sene rahat götürebilecek gerçekten her manadan iş gören ve ileri zamanlarda gerek uygulamaları olsun gerek aksesuarları olsun maddi sıkıntıya sokmayacak bir laptop arıyorum(bunları Macbook için soruyorum bazı programlar paraliymis sanırım)
Öncelikle Mac mi almalıyım yoksa Windows mu ?
Mac ise hangi model kaç GB ram kaç GB SSD tarzında linkini atıp sebep belirtin lütfen.
Windows ise sebebini ve almam gereken bilgisayarın linkini bırakın.
Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınizi bekliyorum.
@G.O.A.T. sen anlarsın reis.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
15 k limit var. macbook pro al.18 inde yeni ürünler tanıtılıyor.onları bekle.macbookta paralı uygulama diye bir şey yok.windows nasılsa o da öyle.kaldı ki windows office uygulamalarını parayla satıyor.apple bedava veriyor kendininkini.

Lothunia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Can Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
8 GB da yeterli olur mu ? Birde herkes pro öneriyor ama ??
8GB çok yeteceğini sanmıyorum artık. İdare etse bile işlerinizi zora sokar, en iyisi 16gb almanız ve mümkünse ek ssd almanızı tavsiye ederim.

Lothunia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Can Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
8GB çok yeteceğini sanmıyorum artık. İdare etse bile işlerinizi zora sokar, en iyisi 16gb almanız ve mümkünse ek ssd almanızı tavsiye ederim.
Macbook pro ya ihtiyaç var mdiir peki yoksa Air iyi midir ?

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Macbook pro ya ihtiyaç var mdiir peki yoksa Air iyi midir ?
Bence bilgisayarınızı çok fazla taşımayacaksanız genelde sabit bir yerde duracaksanız macbook almanızı tavsiye etmem ben. Daha farklı laptoplara yönelmenizi tavsiye ederim. Daha ağır pili biraz daha zayıf ancak daha güçlü.

Lothunia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Can Kaya
Bence bilgisayarınızı çok fazla taşımayacaksanız genelde sabit bir yerde duracaksanız macbook almanızı tavsiye etmem ben. Daha farklı laptoplara yönelmenizi tavsiye ederim. Daha ağır pili biraz daha zayıf ancak daha güçlü.
Ne gibi mesela ?

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

Lothunia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Can Kaya
Bu ürün işinizi görecektir diye düşünüyorum ben. Macbook'a göre fan hızı vb biraz daha fazladır ancak ev ortamında kullanıcaksanız bence çok sorun olmayacaktır.
Ya bende gaming istiyorum fakat bataryalarından emin olamıyorum üniversiteye de götüreceğim mesela öyle zamanlarda problem olur mu sizce

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Ya bende gaming istiyorum fakat bataryalarından emin olamıyorum üniversiteye de götüreceğim mesela öyle zamanlarda problem olur mu sizce
O zaman sıkıntı olabilir. Gaming laptoplar normallerine göre daha uzun şarj süresine sahip ancak bildiğim kadarıyla macbook daha fazla şarj süresine sahip. Derseniz ki ben hem oyun oynarım hem işlerimi hallederim şarj süresi de çok bir sıkıntı değil benim için diye gaming laptop alın ancak taşıması kolay olsun küçük olsun şarjı fazla gitsin ve fazla da oyun oynamam derseniz macbook alın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,289
Üyeler
161,835
Son üye
Gozlerimikapatsam
Top Bottom