darthshadoww
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 12
- İsim
- Melih Alçık
Merhaba, yaşım 19 şu an Gaziantep'te tıp 2. sınıfım, kendi verdiğim kararlar doğrultusunda yazılım ya da bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş ek madde-1 doğrultusunda geçmek istiyorum. Neden böyle karar verdiğim ise baştaki akraba yönlendirmesidir. Bu bölümleri istememin nedeni ise yazılımı seven birisiyim, genellikle işin donanımsal değil de yazılımsal bölümleri daha çok dikkatimi çektiği için yazılım okumak istiyorum ancak ülkemizde ilk 10 üniversite vakıf olarak gözüküyor. Ben devlet üniversitesinde okumayı vakıfa tercih eden birisiyim ancak yazılım mühendisliğinde en iyi üniversiteler vakıf olduğu için şu anlık aklımda bau(bahçeşehir uni), İzmir economy gibi vakıf üniversiteleri var(puanım yatay geçiş[2020 mezunuyum sıralama 8443] ile yettiği için tam burslu okumayı düşünüyorum). Acaba yapacağım seçimde mezun olana kadar bir sıkıntı çeker miyim, mezun olduktan sonra iş bulma olanağım nasıl olur? Bildiğime göre parasıyla okuyan bir kişiyle aynı dersleri göreceğim. Bu beni etkiler mi, herhangi bir iş bulma sıkıntısı olur mu? Ayrıca Bau'nün akreditasyonunun da var olduğunu gördüm, yurt dışına çıkmak istersem bunun da büyük etkisi olduğunu biliyorum. Bilgisi olanlar beni seçimim konusunda aydınlatabilirse çok sevinirim. İyi akşamlar.