EmreCliik
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 15
- İsim
- ...
Şimdi elimde 2 adet 8-8 ripjaws 3000mhz ramleri bulunuyordu bende yükseltmek için kendime vatan indirimlerinden 2 tane 16-16 3200 mhz spectrix ram aldım. ilk başta yeni ramleri taktığımda ( eski rampleri xmp ayarlarından yükselttiğim için) monitör gelmedi eski ramleri tekrar taktım biosa girdim xmp ayarını kapattım. tekrar yeni ramleri taktım bilgisayar çalıştı biosa girdim xmpden 3200mhz ye çektim yeni ramleri bilgisayarı çalıştırdım herhangi bir sorun yoktu ancak valoranı açmaya çalıştığımda bilgisayar mavi ekran verdi ve ve tekrar görüntü gelmemeye başladı ben yine en baştan eski ramleri taktım bilgisayarı çalıştırdım xmp yi kapattım bilgisayarı kapatıp yeni ramlerimi takdım düşük mhz de çalışmaya başladı ramler bende tekrar biosa girip xmpden yükselttim bilgisyara sorunsuz çalışmaya devam etti ancak bilgisayarı bi kere kapattım 2 saat sonra tekrar açmak istediğimde bilgisayar biosa giriş zamanında takılı kaldı açılmadı pc sonra kasayı resetledim bu sefer tekrar görüntü gelmemeye başladı buraya atmak için minidump sanırım klosörüne gidip bakdım orda bişey yok boş yani şimdi benim ne yapmam lazım böyle saçma sapan bir sorun yaşıyorum sürekli eski ramlerimi takıp bilgisayarı çalıştırıp xmp ayarıyla uğraşmaktan sıkıldım. bu sorunla bu gün 5-6 sefer uğraştım aynı şeyleri yaptım 1 kere daha mavi ekran verdi onu de ekliyorum aşağıya.
Sistem parçaları
R5 5600
RX 6600 XT MECH
AEROCOOL 500W
B450M S2H
RAMLERDE YUKARDA YAZDIĞIM GİBİ
Sistem parçaları
R5 5600
RX 6600 XT MECH
AEROCOOL 500W
B450M S2H
RAMLERDE YUKARDA YAZDIĞIM GİBİ