Kyrex
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 13
- İsim
- Kishi Ken
Merhaba, durumumu kısaca özetlemek istiyorum. Yaklaşık 6 ay önce Hepsiburada'dan sıfır (62 bin TL) ASUS ROG STRIX G17 aldım. Özellikleri kısaca 32 GB RAM, 1TB SSD, Ryzen 9 7845HX (Intel i9-14900HX'e eşit) ve RTX 4060'lı bir laptop aldım. Evet, farkındayım, ekran kartı işlemcisine göre çok düşük, fakat benim için ekran kartının önemi yok ağır oyun oynamıyorum MC Valorant LoL vb tayfadanım ve 3ms 240Hz 2K ekranı olması çok işime yarıyor. Zaten 3050 ile bile fazlasıyla 240FPS alabilirsiniz oyunlarda fakat Valorant LoL vb işlemci kullandığı için; Ryzen 9 7845HX sayesinde Valorant'ta yaklaşık 550-750 FPS alıyordum. Laptopu 6 aydır kullanıyorum ve gözle görülür bir ısınma ve performans sorunu başladı. İlk aldığımda boşta 40-50 derecelerde, oyunda 80-90'larda gezerken, şu an boşta 90 derece altına düşmüyor sadece Chrome açıkken bile, Valorant'ta da 97-98 derece altına düşmüyor, ayrıca 300-350 FPS Max alabiliyordum son 1 aydır ki, dün Valorant'ta 60-100 FPS vermeye başladı. Yanımda Ryzen 7 7535HS ve RTX 2050'li (23 bin TL'ye aldık) laptopu olan çocuk Valorant'ta 300FPS oynuyorken ben 100'ü zor alıyorum çok sinirlendim. 1 ay önce ghelper indirdim sıcaklıklar düşmüştü ama şimdi yine başa döndük. Yardım edin ne yapmam lazım. İşlemci i3 gibi çalışıyor. D
Ayrıca garantiye göndermeyi planlıyorum ama önce size sorayım dedim, Windows'u sıfırlasam düzelir mi veya neden böyle olmuştur. Zaten daha 6 aylık laptop olduğu için termal macun veya temizlemeyle ilgili bir şey olduğunu düşünmedim.
Ayrıca garantiye göndermeyi planlıyorum ama önce size sorayım dedim, Windows'u sıfırlasam düzelir mi veya neden böyle olmuştur. Zaten daha 6 aylık laptop olduğu için termal macun veya temizlemeyle ilgili bir şey olduğunu düşünmedim.