Yeni aldığım sistemde işlemci çok ısınıyor

Reaksiyon skoru
59
merhaba dün itopyadan hazır sistemi özelleştirerek sistem aldım montajını yaptım sıvı soğutucu var sistemde ilk açışta biosa giriyorum ama işlemci sıcaklığı sürekli yavaş yavaş artıyor 85i falan görüyor kapatıyorum mecbur kasadaki her şey çalışıyor aslında sıvı soğutucu dahil neyi yanlış takmış olabilirim

Çok absürd bir soru olacak ama yapan yapıyor. Sivi soğutucunun jelatinini söktün mü? Ya da baktın mı? Bir de sök bak bakalım yeteri kadar macun sürememiş olabilirler.

İşlemci ve soğutucu nedir ?

soğutucunun vidaları iyi sıkılmamış olabilir yada pompayı ve fanları doğru pinlere taktınız mı ?
pompa ve radyatörü birbirine bağlayıp cpu fana taktım pompanın diğer kablosunu sys fana taktım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pompa ve radyatörü birbirine bağlayıp cpu fana taktım pompanın diğer kablosunu sys fana taktım
radyatörün pardon

soğutucunun vidaları iyi sıkılmamış olabilir yada pompayı ve fanları doğru pinlere taktınız mı ?
biostan cpu fana bakıyorum 0 rpm

radyatörün pardon

ama sıvı soğutucunun fanları dönüyor

radyatörün pardon

ama sıvı soğutucunun fanları dönüyor
pompanın kablosunu cpufan/wp yazar yani waterpump oraya takman lazım fanlarıda cpu fan yada sys fana takman lazım

pompanın kablosunu cpufan/wp yazar yani waterpump oraya takman lazım fanlarıda cpu fan yada sys fana takman lazım
anakart modelin ne ?

anakart modelin ne ?

pompanın kablosundan kastınız bumudur

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.2 MB · Hit: 15
cpu fan ibaresi var ama wp yazmıyor

anakart msı pro h610m-e
tamam hocam o zaman pompanın kablosunu cpu fana fanların kablosunuda sys fana takıcaksın

tamam hocam o zaman pompanın kablosunu cpu fana fanların kablosunuda sys fana takıcaksın
hocam üstteki fanlarden gelen kablo sys fana takılı zaten işlemcinin üstünden gelen bloktaki kablo cpu fana bağlı bunun tam tersini mi yapacağım

Geri