Yeni Alınan Sistemde Yapılması Gerekenler

Reaksiyon skoru
38
Merhaba arkadaşlar yeni sistem aldım. Yarın kullanmaya başlayacağım donanım içeriğini alta ekliyorum geldiğinde hangi ayarları ve neler yapmalıyım?
Ayrıca konu yeni bilgisayar alan ve ne yapmasını gerekmesini bilmeyen arkadaşlar için de rehber niteliğinde olacağından yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim (imzadan kopyaladığım için renkli):
AMD Ryzen 5 7600
Asus Prime B650M-R
PNY GeForce RTX 5070 GDDR7 OC
Lexar Ares White RGB 32GB 6400MHz CL32 DDR5
Kioxia Exceria Plus G3 1TB
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2

Ayrıca ek olarak Win 11 Pro kuracağım flash ile. Ekranım da 2k 27'' 2k kullanmayı planlıyorum.

Merhaba arkadaşlar yeni sistem aldım. Yarın kullanmaya başlayacağım donanım içeriğini alta ekliyorum geldiğinde hangi ayarları ve neler yapmalıyım?
Ayrıca konu yeni bilgisayar alan ve ne yapmasını gerekmesini bilmeyen arkadaşlar için de rehber niteliğinde olacağından yardımcı olursanız sevinirim.
AMD Ryzen 5 7600
Asus Prime B650M-R
Güncel ekran kartı sürücüsünü kur , güncel bios varsa onu güncelle ve expo ayarını etkinleştir. Başka bir şeye gerek yok. Ayrıca windows ayarlarından monitörün tazeleme hızını ayarlamayı unutma , genelde default 60 hz olarak gelir.

Hayırlı olsun. Recep Baltaş'ın yeni alınan bilgisayara neler kurulmalı hangi BIOS ayarları yapılmalı tarzında güzel bir rehber videosu var. Burasının da vardır belki tam emin değilim.

Güncel ekran kartı sürücüsünü kur , güncel bios varsa onu güncelle ve expo ayarını etkinleştir. Başka bir şeye gerek yok. Ayrıca windows ayarlarından monitörün tazeleme hızını ayarlamayı unutma , genelde default 60 hz olarak gelir.
Hayırlı olsun. Recep Baltaş'ın yeni alınan bilgisayara neler kurulmalı hangi BIOS ayarları yapılmalı tarzında güzel bir rehber videosu var. Burasının da vardır belki tam emin değilim.
Teşekkürler arkadaşlar not aldım, videoya da bir bakarım ayrıca bunlardan farklı önerisi olan varsa da söyleyebilirsiniz şimdiden teşekkürler

Teşekkürler arkadaşlar not aldım, videoya da bir bakarım ayrıca bunlardan farklı önerisi olan varsa da söyleyebilirsiniz şimdiden teşekkürler

Recep'in videosunu izledikten sonra başka öneriye gerek kalmayacak.

AMD Ryzen 5 7600
Asus Prime B650M-R
En son driverları kur biosu güncelle tüm parçaları test et expo ayarlarını aç

Her şey sağlam mı? Çizik ezik var mı? Düzgün çalışıyor mu? Bunlar yapacağın ilk işlemler.

winaero tweaker indir onunla bircok gereksiz ozelligi kapatabiliyorsun(reklamlar edge guncellemeleri vb)

Teşekkürler arkadaşlar bilgiler için sistemi bugün kuramadım zamanım olmadı yarın öğlen kuracağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,140
Üyeler
185,383
Son üye
duncalon1
Geri