Yardım Yeni AMD Sistemde Aldığım Hata

Luci_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
131
Merhaba
Yeni bir amd sistem topladım, Ryzen 5 3400G, Asus A520M R ve 16GB CL18 3600MHZ RAM var. Sistemde windowsu kurdum bütün updateleri ve driverları yükledim kendi ihtiyacım olan orogramları yüklüyordum ve bir anda ekran karardı ve ekran yeniden geldi ardından ekteki hatayı aldım. GPU dan şüphelenip bir FurMark ile test ettim. 12dk sonunda 71 dereceyi gördü.

BİOS tan rami 3200 mhz ye aldım ve voltajı 1.35v a sabitledim. İşlemciyi 2. El aldım o yüzden bu kadar kafa yoruyorum diğer parçalar sıfır veya kendi elimde olanlar.

İşlemcinin sıkıntısız olduğunu nasıl anlarım? Asus anakartta yapmam hereken var mı? Bu durumun ram için yaptığım değişiklikle bir alakası olabilir mi? Varsa RAM frekansını nasıl artırırım?

Ekler

• IMG_1922.webp
    IMG_1922.webp
    13.3 KB · Hit: 33
Son zamanlarda çok yaygın. AMD gene 500 serisindeki problemleri yaşamaya başladı, yol yakınken kartı iade edip nvidia'ya geçin derim ama sabırlıysanız bekleyebilirsiniz belki driver güncellenmesi ile düzeltirler.

Güç kaynağınız ne bu arada, marka model belirtin?
Bu arada ekran kartını tahmin mi edeceğiz? Rx 9000 serisi mi? Yoksa 6000, 5000 felan mı?

Overclock yaptıysan kaldır.

Son zamanlarda çok yaygın. AMD gene 500 serisindeki problemleri yaşamaya başladı, yol yakınken kartı iade edip nvidia'ya geçin derim ama sabırlıysanız bekleyebilirsiniz belki driver güncellenmesi ile düzeltirler.

Güç kaynağınız ne bu arada, marka model belirtin?
Bu arada ekran kartını tahmin mi edeceğiz? Rx 9000 serisi mi? Yoksa 6000, 5000 felan mı?

Overclock yaptıysan kaldır.
İşlemcim Ryzen 5 3400G yani APU bir işlemci bir ekran kartı takmadım. FSP nin 500w olan bir güç kaynağım var. BİOS ta tek yaptığım şey D.O.C.P ile ram frekansı arttırdım

İşlemcim Ryzen 5 3400G yani APU bir işlemci bir ekran kartı takmadım. FSP nin 500w olan bir güç kaynağım var. BİOS ta tek yaptığım şey D.O.C.P ile ram frekansı arttırdım
XMP aç. RAM frekansını el ile ayarlama. Ram zaten 3600 mhz destekliyor XMP ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS update varsa yap

XMP aç. RAM frekansını el ile ayarlama. Ram zaten 3600 mhz destekliyor XMP ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS update varsa yap
XMP gözükmüyor sadece D.O.C.P ve manual yazıyor

Geri