Neler Yeni

Yardım Yeni anakart Bios Güncellemesi gerekir mi?

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ömer Alameşe
Herkese merhaba, yeni anakart/işlemci/ram aldım ve kurulum yapacağım. Kurulum yapıp format attıktan sonra zaten Bios güncellemesi yapacağım.
1) Montaj tamamlanmadan önce veya tamamlandıktan sonra daha bilgisayarı açmadan Bios güncellemesini yapmam gerekiyor mu? Bios flashback ile atılandan bahsediyorum.
2) Bios güncellemesini Bios flashback ile yapmanın bir avantajı var mı? Eski usülde yapsam sorun olur mu?
3) Format sonrası yeni Win10 anahtarı gerekiyor mu? Anakarta tanımlı olarak yazıyor genelde.

siimsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Ali Şimşek
  1. Yeni işlemci eski BIOS ile çalışmıyorsa, güncelleme şart. Anakart destek sayfasından kontrol et.
  2. Evet, sistem açılmadan güncelleme yapabilirsin. Eski yöntemde sistemin açılması gerekir.
  3. Anakarta tanımlıysa otomatik etkinleşir. Anakart değiştiyse Microsoft hesabına bağlı değilse sorun çıkabilir.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ömer Alameşe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  1. Yeni işlemci eski BIOS ile çalışmıyorsa, güncelleme şart. Anakart destek sayfasından kontrol et.
  2. Evet, sistem açılmadan güncelleme yapabilirsin. Eski yöntemde sistemin açılması gerekir.
  3. Anakarta tanımlıysa otomatik etkinleşir. Anakart değiştiyse Microsoft hesabına bağlı değilse sorun çıkabilir.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Anakart B650 Gaming Plus Wifi, işlemci ise 7500f olacak.

1) Anakart kontrol sayfasında bios güncellemelerine baktığımda 8000 serisi ve 9000 serisi için bios güncellemeleri aldığını görüyorum. Zaten ddr5'e ilk geçiş 7000 ile yapıldığından ddr5 olan bu anakartın 7000 serisi işlemci ile uyumlu olduğunu söyleyebilir miyiz? Yani bios güncellemesi yapmadan açabilirim diye anlıyorum.
2) Eğer 9000 serisi bir işlemcim olsaydı ve bios güncellemesiz çalışmasaydı bu özellik ile güncelleme yapacaktım. Bu özellik olmasaydı önce 7000 serisi işlemci takıp bios güncelleyip sonra 9000 takmam mı gerekiyordu?
3) Retail keylerden almıştım. Anakart her türlü değişecek zaten. Mikrosoft hesabına bağlı olması bilmiyordum. Sorun olmaması adına yapmak mı lazım bunu?

Top Bottom