Eyvallah hocam teşekkür ediyorum. Belki biraz daha fp'ye yönelebilirim, hala AMD tarafına kayabilirim biraz belirsiz. Ama söylediklerinizi araştırmaya devam...
haklısın ama adamın bütçesi max 70k bunu iş ve oyun için kullanacak 9700x'le 5070 kombini fiyatı kurtarabilir ama 270k plus ile 5070li sistemde bu bütçelere...
%50 de iş demiş o işlemci iş amaçlı bir işlemci değil oyun amaçlı bir işlemci
Aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurmak lazım
270K plus attığım...
270K plus'ı hazır sistemlerde uygun fiyata bulursam kesinlikle 1. sıraya koyacağım fakat fiyat olarak biraz daha makul bir şeyler almam gerekirse diye...
Hocam siz 270K plus alın 9700x diyenlere aldanmayın
Ekteki görsellere bakabilirsiniz
9950x ile 270K plus ile aradaki fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum...
9700x oyunlar için x3D olmayan en iyi işlemcilerden biriydi ben araştırırken. Fakat iş tarafında gerçekten o kadar iyi mi? Intel tarafındaki dengi nedir mesela?
→ Herkese merhaba, 60-70k bandında bir sistem toplamayı düşünüyorum. Gerekirse bir miktar esnetebilirim. Başlıkta da belirttiğim gibi sadece oyun değil iş...
Aslında bilmediğim için korkuyorum biraz. Kendime sistem toplarken sırf oyun için topladığımdan ve giriş-orta seviye bir işlemci aradığımdan 7500f, 5700x3D...
Teşekkürler hocam, işlemciyi yüksek almak istiyorum fakat x3D'lerin program tarafındaki gücünü çok bilmiyorum. Sırf o yüzden işlemcide Intel'e mi kaysam...