Yeni işlemci ve anakart takınca ne olur?

ludiny

80+
Reaksiyon skoru
4
AM4 ve DDR4 sistemim var. Biraz sonra yeni aldığım AM5 ve DDR5 parçaları takacağım. Ekran kartı haricinde bütün parçalar değişecek. Yeni SSD, işlemci, RAM ve anakartı kasaya taktığımda tam olarak işlemler nasıl oluyor? Sıfır olduğu için BIOS üzerinden Windows 11 mi kurmam gerek?

win 11 kurulum USB si hazırlaman lazım. 8GB USB yeterli oluyor

Yani sıfır yeni sistem gibi oluyor değil mi?
Evet ssd değişiyor sonuçta. Eski SSD veya HDD ni de takacaksan boot managerdan birincil başlangıç aygıtını USB olarak ayarlaman lazım.

Windows kurulum aşamasında kuracağın diski yeni aldığın SSD olarak seçeceksin ve istersen kurulum aşamasında eski depolama birimlerindeki verileri komple silebilirsin

Teşekkürler. Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk ve yeni SSD olarak Kingston Renegade SRNGS/1000G aldım. Bu yeni SSD ve anakart PCI-E 4.0 destekliyor. Şu anki SSD James Donkey JD1024 ve galiba PCI-E 3.0 destekliyormuş maksimum. Eğer istersem bu eski SSD'yi de temizleyip ikinci olarak kullanmak için takabilir miyim? PCI-E 3.0 olması daha düşük ve yavaş çalışması dışında sisteme zarar falan verir mi?

Teşekkürler. Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk ve yeni SSD olarak Kingston Renegade SRNGS/1000G aldım. Bu yeni SSD ve anakart PCI-E 4.0 destekliyor. Şu anki SSD James Donkey JD1024 ve galiba PCI-E 3.0 destekliyormuş maksimum. Eğer istersem bu eski SSD'yi de temizleyip ikinci olarak kullanmak için takabilir miyim? PCI-E 3.0 olması daha düşük ve yavaş çalışması dışında sisteme zarar falan verir mi?
Hayır zarar vermez, sadece 4.0 kadar hızlı çalışmaz zaten aralarında aman aman bir fark yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,807
Üyeler
186,107
Son üye
blackburnqs
Geri