Yeni modem sonrasında internet hızım yarı yarıya düştü

KNSRI

80+
Katılım
12 Eylül 2025
Mesajlar
3
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba,

Önceki kullanmış olduğum modemin ethernet kablo bağlantısında sorun olmasından dolayı yeni modeme geçmem gerekti. Almışken de iyisini alayım dedim ve internet üzerinden yaptığım araştırmalarda Keenetic Hopper Dsl modemin iyi olduğunu öğrendim. Modemi aldım ve TürkNet bağlantısını gerçekleştirip hız testleri yapmaya başladım.



Açıkçası hız testi sonrasında oldukça büyük hayal kırıklığına uğradım. İnternet hızımda %50 bir düşüş mevcut. Eski modemimde 85 mpbs internet hızına sahiptim bu hız 75-85 arasında gidip geliyordu. Yeni modemimle birlikte almış olduğum hız 42-46 mpbs arasındadır. Ping değerlerim yükseldi, eskiden 10 mbit ile yükleme yapabiliyorken şuanda 5 mbitte bile bazen internet zorlanıyor. Ping değerlerim yabancı sunucularda 60 civarındaydı şuanda 110 civarlarında.



Keneetic modeminin ara yüzü oldukça detaylı acaba ben ayarları tam mı yapamadım yoksa TürkNet Keenetic modemlerini desteklemiyor mu? Eski modemle eski değerlere yaklaşıyorum ama o modemde de ethernet girişi çalışmıyor. Bilgisi veya bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olmanızı rica ederim.
 
kablonun sağlam olduğuna eminmisin sanki rj kısmında kopukluk var gibi
 
Normal mi anlamış değilim :(

ss.webp
 
Geri
Top