Beyaz sistem topluyorum yardım

Reaksiyon skoru
5
12 yasından beri webtekno donanım arşivi pc hocası modart vs gibi kanallardan izleyip pc kurma hayali kurardım nasip bugüneymiş(18) ilk konum oldugu için kuralları da tam bilmiyorum hatam olursa uyarın teşekkürler...
Suana kadar aldıklarımın hepsini kasım indirimlerinde aldım
İşlemci 9800x3d 21179tl
Anakart aorus x870 elite wifi7ice 14k
Thermalright frozen edge 360 white 3700tl(bi videoda iyi oldugunu gördüm ama yine yorum yapın sogutucuya kullanan varsa.
Ssd 990 pro 1tb 4860tl
Bir de monitör kolu ucuza geldi onu alabildim eldekiyle north bayou 1050tl hepsiburada 200tl cashback kampanyasıyla 850 gelmiş oldu
Kalan parcalar psu kasa ve ram (ekran kartı için super serisini beklicem)
Muhtemelen 5070 ti super yada 5080 olacak ekran kartı düz 70ti da olabilir ona daha karar veremedim
Buna göre psu kaç w olmalı ileriye dönük istiyorum
Kasa olarak lian li o11 vision compact dusunuyorum ama suan stok sorunu var kullanan var mı sorunu vs var mı anakart vıdalarıyla uymama sorunu duymustum (kasada lcd fanlar da planlıyorum ilerisi ıçın ona göre w psu onerirseniz sevinirim.)(lian li 1000w 1200w) fiyatları 10k civarıydı nasıldır iyi midir
Son olarak ram için sizce beklemeli miyim yoksa bir an önce fiyatlar daha da artmadan(ki daha ne kadar artabilir patriotlar 2kdan 5 6k olmus) almali mıyım 2x16 expo profıllı beyaz ram öneriniz varsa alırım 6000mhz ve üstü 36ve daha düşük gecikmeli.
Bır de north bayou nb f80 monıtör kolu 2 9 kg en fazla 30inch desteklıyor ben 34ınc wide monitör düşünüyorum epeyde agırlıklara baktım genlde ayaksız 5 7 kg arası sizce sorun olur mu
Son olarak bu sene psu alırsak seneye cıkacak super kartlarla uyum sorunu yasar mıyız yenı ğüç girişi vs gelir mi 12v 2x6dan devam mı
Baska tavsiyeniz varsa ona da açığım ilk konum olduğundan heyecanlıyım uzattıysam kusura bakmayın.

Ekler

• 3060.webp
    3060.webp
    950.5 KB · Hit: 41
Merhaba kardeşim PSU max 1000 watt yeterlidir. Yeni ekran kartları soketleri falan çıkar mı diye düşünme. Kasım indirimlerinde güzel fiyatlar var.

Ben de senin yerinde olsam ekran kartı için super serisini beklerim. Onu beklerken yeni ram ve ssd stokları gelir fiyatlar normale döner.

Kasa konusunda çok güzel sağlam bir kasa alman gerekir. Phanteks kasalara bak çok baba kasalardır. Ben de phanteks eclipse kullanıyorum ama senin G kasalara bakman lazım. MSI, MPG Gungnir 300R son kasası güzel. Cougar ın siyah kasası var modeli aklıma geldi o da güzel. Bu kadar güzel bir sistemi kurarken kasadan kaçma. Benim verdiğim kasa önerilerinde toz filtreleri var ve geniş iç hacme sahiptir.

Şimdiden hayırlı olsun kardeşim.

Merhaba kardeşim PSU max 1000 watt yeterlidir. Yeni ekran kartları soketleri falan çıkar mı diye düşünme. Kasım indirimlerinde güzel fiyatlar var.

Ben de senin yerinde olsam ekran kartı için super serisini beklerim. Onu beklerken yeni ram ve ssd stokları gelir fiyatlar normale döner.

Kasa konusunda çok güzel sağlam bir kasa alman gerekir. Phanteks kasalara bak çok baba kasalardır. Ben de phanteks eclipse kullanıyorum ama senin G kasalara bakman lazım. MSI, MPG Gungnir 300R son kasası güzel. Cougar ın siyah kasası var modeli aklıma geldi o da güzel. Bu kadar güzel bir sistemi kurarken kasadan kaçma. Benim verdiğim kasa önerilerinde toz filtreleri var ve geniş iç hacme sahiptir.

Şimdiden hayırlı olsun kardeşim.
Teşekkür ederim hocam şuan lian li o11 vision compact için stok beklemeyi düşünüyorum söylediğiniz kasalara da bakacağım. Psu için lian li de 1000 1200w arası şuan 500tl fark var sizce değer mi ileriye dönük olarak yoksa direk başka matka mı bakmalıyım psu

Super serisinin iptal ya da çok saçma fiyatlardan çıkma ihtimali konuşuluyor, 3gb ddr7 çiplerin yapay zeka sektörünün taleplerine yetişememesinden ötürü masaüstü bilgisayar / tüketici piyasasına büyük ihtimalle girmeyecek.

Çıkarsa da en erken 2026 nın 3. çeyreğinde bekleniyor. Bu bilgileri tartarak bir karar verir adım atarsın.

PSU olarak siyah alıp sleeved kablo da takılabilir ya da Lian Li gibi RGB li uzatma kabloları var. Enermax DFX 1200w ve Raijintek Cratos 1200w olabilir ikisi de çok kaliteli f/p PSU lar ama siyahlar.

MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80 PLUS GOLD Full Modüler GÜÇ KAYNAĞI - 10.829 TL
https://www.vatanbilgisayar.com/msi...c&utm_campaign=epey_genel&utm_source=vtnShare

ASUS 1200 Watt

Bu iki PSU ya bak derim. Bir de önce kasayı belirlemen lazım. Bazı psu ların kabloları yandan çıkıyor ama kasanın şekli kablolamayı zorlaştırıyor.

Bahsettiğin psu lar arasında 500₺ oynuyorsa tabii ki 1200 olanı al.

Super serisinin iptal ya da çok saçma fiyatlardan çıkma ihtimali konuşuluyor, 3gb ddr7 çiplerin yapay zeka sektörünün taleplerine yetişememesinden ötürü masaüstü bilgisayar / tüketici piyasasına büyük ihtimalle girmeyecek.

Çıkarsa da en erken 2026 nın 3. çeyreğinde bekleniyor. Bu bilgileri tartarak bir karar verir adım atarsın.

PSU olarak siyah alıp sleeved kablo da takılabilir ya da Lian Li gibi RGB li uzatma kabloları var. Enermax DFX 1200w ve Raijintek Cratos 1200w olabilir ikisi de çok kaliteli f/p PSU lar ama siyahlar.
Sleeve kablo işini düşündüm ama 300 400w çekecek yüksek akımlı kabloyu muhtemelen yan sanayi almak mantıklı gelmedi o yüzden orjinal psu kablosuyla kullanırım diye beyaz psu düşünüyorum.
MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80 PLUS GOLD Full Modüler GÜÇ KAYNAĞI - 10.829 TL
https://www.vatanbilgisayar.com/msi...c&utm_campaign=epey_genel&utm_source=vtnShare

ASUS 1200 Watt

Bu iki PSU ya bak derim. Bir de önce kasayı belirlemen lazım. Bazı psu ların kabloları yandan çıkıyor ama kasanın şekli kablolamayı zorlaştırıyor.

Bahsettiğin psu lar arasında 500₺ oynuyorsa tabii ki 1200 olanı al.
Bahsettigim psular bunlar. Psu tierlistte de a olmaları lazım. Msi psuların yeni güç kablolarında erime sorunu varmış yanan sarı kablo fotoları gördüm bir de sizin gönderdiginiz psu msi in sanırım giriş yada bir üstü seviye mag serisi olması lazım bu paraya en azından mpg serisi olabilirdi. Ben sizin psunun incelemelerine yine de bakıcam teşekkürler

Ekler

• 11080.webp
    11080.webp
    128.7 KB · Hit: 18
Msi psu zaten mpg serisinden, ancak fiyatı 10 küsür biraz pahalı gibi. 15-16 gün önce amazonda 7.3k’ya satılıyordu. Belki biraz daha pusuya yatıp fiyat takip edilebilir. Onun dışında yine 1000w’lık

Raijintek Cratos RJ-0R30B00005 Gen5 1000 W Power Supply

Modele de bakabilirsiniz hocam.
Teşekkürler tavsiye icin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler tavsiye icin
Evet direk linki acinca logoyu yanlis okudum msi in logolari biraz benziyor

Cikar ama fiyatı ne olur işte. Duruma göre şuanki ekran kartlarından birini
alırız olmadı

Cikar ama fiyatı ne olur işte. Duruma göre şuanki ekran kartlarından birini
alırız olmadı
Aynen bi alternatif olarak bi kenarda dursun bu opsiyon da. Bir de bu ram krizi şuanki ddr7 kullanan (5000 serisi) nvidia ekran kartlarında da başlayabilir deniyor. Öyle olursa vay halimize, erken almakta fayda olur o durumda.

Sleeved kabloya gelince de illa yan sanayi almana gerek yok ki. Bi de uzatma olarak şu tarz çok şık ürünler var. Tabi ekstra masraf , direk beyaz PSU almak da mantıklı. Kablolar beyaz olunca hiç göze batmıyor çünkü.

Yanlislikla alıntıladım geri almayı bulamadım hdfdjgljdfl
Hocam sistemde olabildigince az rgb istiyorum iste ondan lian li nin sleeve kablolari hem masraf hem gereksiz geliyor. Dirwk psudan cikan kablolari kullanmak hem daha az maliyetli hem de ileride sorun olursa garanti acisindan disaridan alip taktigim kablodan daha güvenli olacaktır benim icin. Ekran kartı için de şuan acelem yok zaten ucuzken toplama pesindeyim parcaları kasımda ekran kartına daha var yani tesekkurler cevabiniz icin

Lian li beyaz stoklarda varsa hiç düşünme. MSI, PSU konusunda çok titiz davranıyor. Bir çok kez oluşturduğum sistemlerde kullandım hala kullanılıyor da. Sorunsuz bir şekilde. Kablo erimesinin başka sebepleri var ki yanlış bir uygulamada tüm firmaların kabloları yanıyor. Lian li nin bu attığın modeli de çok iyi stoklarda varsa al, geçenlerde yoktu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,348
Üyeler
184,619
Son üye
Clash Royale Devi
Geri