Neler Yeni

Yeni RAM aldım Ekran Gelmiyor

prom1l

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Çağrı KSHNR
Merhabalar ,

7800x3D
ASUS PRIME X670-P CSM
1x16 5600Mhz CL46

Bu sisteme 2x16 Patriot Viper Venom 2x16 6000Mhz CL30 RAM satın aldım ve elime bugün geldi. Eski RAM'i çıkarttıktan sonra yeni RAM lerim tekli ve ikili takmama rağmen ekran gelmiyor. Şimdide eski RAM'i takıp BIOS sıfırlamayı deneyecektim fakat eski RAM'ide takınca ekran gelmiyor . Ayrıca Mouse ve Klavye ışıklarıda yanmamaya başladı. Yardımcı olur musunuz ?

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
Ram değişikliği yapmadan önce gücü kesip anakart üzerindeki statik elektriği boşaltmış mıydınız

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Durmuş T.
Cmos sıfırlayın.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
Hayır yapmadım
O halde;
1-) Güç kablosunu PSU güç girişinden ayırın,
2-) BIOS pilinizi çıkarın,
3-) Ram belleğinizi ram slotuna yerleştirin,
4-) Yeniden başlatıyormuş gibi power tuşuna 7-8 defa bas-çek yapın,
5-) BIOS pilinizi takın,
6-) Güç kablosunu PSU güç girişine takın,
7-) Power tuşuna 1 defa basın ve açılmasını gözlemleyin.

prom1l

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Çağrı KSHNR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O halde;
1-) Güç kablosunu PSU güç girişinden ayırın,
2-) BIOS pilinizi çıkarın,
3-) Ram belleğinizi ram slotuna yerleştirin,
4-) Yeniden başlatıyormuş gibi power tuşuna 7-8 defa bas-çek yapın,
5-) BIOS pilinizi takın,
6-) Güç kablosunu PSU güç girişine takın,
7-) Power tuşuna 1 defa basın ve açılmasını gözlemleyin.
Sistemi 3 ay önce sıfır olarak aldığım GameGaraj'a mail attım onlarda sizinkine çok yakın bir şey söylediler. Güç kablosunu ayırın, GPU , RAM ve BIOS Pilini çıkartıp açma-kapama tuşuna 15-20 defa bastıktan sonra bir süre bekleyip parçaları geri yerine takıp ekran gelmesine bakın dediler. Lakin bu işlemleride yaptıktan sonra ekran gelmedi. Yeni 2X16 Ram takicam diye eski RAM li halimden de oldum. Korkacak bir şey var mı onuda bilmiyorum. Anakartta arıza mı oldu hiç bir fikrim yok şuan. Hatta bu işlemden önce BIOS FlashBack yapmayı denedim USByi hazırladım BIOS portuna yerleştirip FLBK düğmesine basılı tuttuktan sonra 3-4 defa ışık yandı ondan sonra ışık full açık kaldı. Yani FlashBack atamadı. (BIOS FlashBack işini hem 128GB USB ile Hem fat32 olsun diye evdeki 4GB MP3 Çalarlı USB disk ile denedim.)

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Durmuş T.
Başka USB bellek ile dene fat32 yap ve mbr olmuş mu diye kontrol et sonra dosyayı atıp tekrar deneyin flashback işlemini. İşlemcide dahili igpu var ekran kartını çıkarıp görüntü kablosunu anakarta bağlayıp tek çubuk ram takıp görüntü almayı deneyin.

prom1l

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Çağrı KSHNR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evde 8gblik çok eski bir USB bellek buldum.
bu videodaki işlemleri yaptım ekranım geldi . Ramleri taktım kullanıyorum. Şuanlık gözle görülen tek problem PC eski hızına göre çok yavaş bir şekilde açılıyor.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,398
İsim
Eren
evde 8gblik çok eski bir USB bellek buldum.
bu videodaki işlemleri yaptım ekranım geldi . Ramleri taktım kullanıyorum. Şuanlık gözle görülen tek problem PC eski hızına göre çok yavaş bir şekilde açılıyor.
Biostan Memory context restore özelliğini açın.

Top Bottom