Neler Yeni

YENİ SİSTEMDE KAFAMA TAKILAN SORUNLAR

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Kağan
Merhabalar Am4 kullandığım bilgisayarı an itibari ile Am5 geçirdim.
Sistem özelliklerim ;
İşlemci : Amd Ryzen 9 7950X3D *
Anakart : MSI MAG X870 Tomahawk WIFI *
Ram : GSKILL Trident Z5 RGB Siyah DDR5-7800Mhz CL36 32GB (2x16GB) *
Ekran Kartı : Gigabyte GeForce RTX 4070 Süper 12 GB *
PSU : XPG Pylon 750B-BKCEU 750W 80 Plus Bronze (2 ay önce almıştım yani elimde vardı)
M.2 SSD : Team MP44L 1TB Gen4x4 5000/4500MB/s NVMe / James Donkey JD512 512GB 3D Nand 3200/3000MB/sn NVMe (2 ay önce almıştım yani elimde vardı)

Sistemimde bu ürünleri tercih ettim lakin kafama takılan birkaç soru var sizlere danışmak istedim.Öncelikle sistemim oyun amaçlı değil, grafik tasarım yazılım geliştirme,render işleri için topladım bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Oyunda oynuyorum tabi ama önceliğim bu değil özellikle işlemci konusunda linç yemek istemediğim için bunu belirtmek isterim.Bu sisteme elimdeki güç kaynağı yeterlimi özellikle tercih ettiğim anakartta ekstra olarak PCIE Ek güç girişi bulunuyor 8 pinli ekran kartları için bunu güç kaynağım destekliyor mu ? ekran kartı içinden çıkan dönüştürücü ile 16 pin güç girişi istiyor güç kaynağımda ise 16 pin (8+8) mevcut ama PCIE Ek güç için kabloya sahipmiyim bilmiyorum birde ramlerde expo desteği yok anakart hem xmp hemde expo destekliyor ramlerde xmp var sadece amd sistemde xmp açsam ramlerin bu hızına erişebilirimiyim ? Şu anda kafama takılanlar bunlar şimdiden çok teşekkür ederim.​

Top Bottom