Neler Yeni

Yeni sistemim ve tavsiyem! Monitör hariç 4120TL (R5 1600 AF + 1650 SUPER)

Hazır sistem satın almak mı? Parçaları tek tek uygun fiyatlara toplamak mı?

• Oy kullanan toplam üye
    8

suatkucuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
suat küçük
Selamlar herkese. Geçen hafta perşembe sipariş ettiğim ürünlerim elime ulaştı ve montajını tamamladım. Size fiyatlandırmadan ve parçalardan bahsetmek istiyorum. Bu fiyat aralıklarında insanlar genelde hazır sistem almayı tercih ediyor. Ancak bence uygun fiyatlı olarak teker teker toplamak daha mantıklı zira ben öyle yaptım. Parçaları sipariş etmeden önce 1 aylık uyumluluk ve fiyat araştırması yaptığımı eklemek istiyorum.Sistemin şu şekilde;

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 1600 AF 12nm Wraith Fan - 770 TL
ANAKART: GIGABYTE B450M S2H 3600Mhz O.C - 500 TL
RAM: CORSAIR 8GB DDR4 3000Mhz - 315 TL
EKRAN KARTI: GALAX GTX 1650 SUPER - 1580 TL
SSD: CRUCIAL Bx500 240GB 540MB/500MB - 275 TL
KASA VE PSU: CORSAIR SPEC 05 / CORSAIR VS550 80+ WHITE - 680 TL
MONITOR: SAMSUNG CRG50 144HZ 4ms Curved + Samsung shop sitesinde Bannerlord hediyeli - 1300 TL

Monitör henüz elime ulaşmadığı için test yapamadım, en kısa sürede eklemiş olurum.
Kasayı alacak arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Gayet şık ve dolu bir kasa. 3 adet hdd slotu ve 2 adet fan ile beraber geliyor.
Anakartta eksik kaldığım tek nokta üzerinde 2 adet fan girişi bulunuyor ve bunlardan biri işlemci fanı olduğu için 1 fan takabiliyorsunuz. Ekstra eklemek isterseniz aparat almak zorundasınız.(10, 15 tl civarında)
Ürünleri ayrı olarak 3 firmadan sipariş ettim. Kullandığım alışveriş siteleri N11, teknobiyotik ve bizdehesaplı oldu. Ayrıca kargo konusunda hepsini tebrik ediyorum aynı gün kargo ibareleri mevcuttu ve aynı gün tüm ürünler kargoya verildi. Yurtiçi kargo ile gelen ürünlerim sağlam paketlenmişti ve kargo takip numarasında dağıtımda yazısını gördükten 2 saat sonra elime ulaştı. İsteyen olursa satın aldığım firmaların isimlerini ekleyebilirim.
Şahsi düşüncem hazır sistem almak yerine bu şekilde uygun ve indirimli fiyat bularak sisteminizi kendiniz toplamanız her zaman için daha iyi olacaktır. Sizce?

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Sistemin guzel

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Buğra
Sistemin güzel hocam hayırlı uğurlu olsun, yakın zamanda ben de sistem alacağım fakat sizin gibi parçaları tek tek kendim mi alsam yoksa hazır bir sistem mi alsam kararsızım. Allah korusun ileride bir parçada problem olsa tek tek almış olsak nasıl ve kimden yardım alacağız bu konu hakkındaki fikriniz nedir?

suatkucuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
suat küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemin güzel hocam hayırlı uğurlu olsun, yakın zamanda ben de sistem alacağım fakat sizin gibi parçaları tek tek kendim mi alsam yoksa hazır bir sistem mi alsam kararsızım. Allah korusun ileride bir parçada problem olsa tek tek almış olsak nasıl ve kimden yardım alacağız bu konu hakkındaki fikriniz nedir?
ilk defa bu kadar yüksek bütçeli internet alışverişi yaptım ve yaptığım firmalar en uygun fiyata satanlardı. Aklımdan bi sıkıntı olur mu diye geçmedi değil ama kargolarım gayet güzel şekilde geldi. Hazır sistemlerin nerdeyse her firmanın bu fiyat aralığındaki parçalarını inceledim ve kendi sistemimi tek tek toplamak daha uygun geldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem güzel ekran kartını rx 580 yapabilirsin monitör de 4ms biraz fazla ama kaliteli yinede senin bileceğin iş
rx580 güncel değil ve güç tüketimi fazla. ayrıca 1650 super daha iyi performans veriyor. monitör konusuna gelirsek bu fiyat aralığındaki çoğu monitör 1ms tam olarak veremeyebiliyor. freesync ve gsync özelliği aktif edildiğinde 1ms kullanılamayabiliyor ki çok fark olduğunu düşünmüyorum 1ms ve 4ms arasında. profesyonel oyuncu değilim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca parçaların 14 gün koşulsuz iade durumları var internet alışverişinde. garantileri 2 yıl.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,619
Üyeler
162,716
Son üye
Mustafalustn
Top Bottom