Neler Yeni

Çözüldü✓ yeni topladığım sisteme soğutucu önerisi

Merhaba arkadaşlar iyi forumlar, yeni toplamakta olduğum sistem parçaları aşağıdakilerdir. bu sisteme en iyi performansla yaklaşan sıvı soğutucu tavsiyesi istiyorum. sizden ricam bilgili ve tecrübeli insanların bilgi yapması konu hassas benim için teşekkürler.

sistemim;
Ekran kartı :

MSI VGA GEFORCE RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 3X OC RTX4070S 12GB GDDR6X 192B DX12 PCIE 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI)​

İşlemci :

AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (Turbo 5.0GHz) 8 Core 16 Threads 96MB Cache AM5 İşlemci​

Anakart :MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G LAN

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
Baran Kut
Bu işini görür diye düşünüyorum. Kule tipi soğutma ile de halledersin ama sıvı soğutma istiyorsun gibi.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu işini görür diye düşünüyorum. Kule tipi soğutma ile de halledersin ama sıvı soğutma istiyorsun gibi.
yaptığım 2 haftalık araştırma sonucu işlemci çok fazla ısılara ulaşıyormuş o yüzde sıvı soğutma tercih ediyorum

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
Baran Kut
yaptığım 2 haftalık araştırma sonucu işlemci çok fazla ısılara ulaşıyormuş o yüzde sıvı soğutma tercih ediyorum
Ne için kullanacağına göre değişir o. Amacın oyunsa sıvı soğutmaya çok da ihtiyacın yok. Ha sen render alırım, video editlerim uzun metrajlı vs. diyorsan o zaman lazım olur anca.

Ne için kullanacağına göre değişir o. Amacın oyunsa sıvı soğutmaya çok da ihtiyacın yok. Ha sen render alırım, video editlerim uzun metrajlı vs. diyorsan o zaman lazım olur anca.
oyun oynamak ve işim gereği ileri zamanlarda render alma durumum söz konusu ama şuan için renderlık ve video editleme gibi bir durum söz konusu değil açıkçası
Mesaj otomatik birleştirildi:

buna ne dersin yorumun var mı?

Son düzenleme:

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
Baran Kut
oyun oynamak ve işim gereği ileri zamanlarda render alma durumum söz konusu ama şuan için renderlık ve video editleme gibi bir durum söz konusu değil açıkçası
O zaman sıvı soğutma çok daha iyi bir tercih.
Bir de hocam diğer işlemcilere neden bakmadınız misal 7700x 7900x onların render performansı daha iyidir 7800x3d den.

Hatta bu Amd'nin yeni işlemcilerine de bakabilirsiniz 9700x 9900x gibi.

He bir yandan da oyunda da iyi olsun istemişseniz bilemem tabi.

O zaman sıvı soğutma çok daha iyi bir tercih.
Bir de hocam diğer işlemcilere neden bakmadınız misal 7700x 7900x onların render performansı daha iyidir 7800x3d den.

Hatta bu Amd'nin yeni işlemcilerine de bakabilirsiniz 9700x 9900x gibi.

He bir yandan da oyunda da iyi olsun istemişseniz bilemem tabi.
şimdilik çıkabileceğim maliyet ve performans açısından araştırmalarım sonucu işlemci olarak 7800x3d ye karar verdim diğerlerini çok araştırma gereği duymadım açıkcası

Top Bottom