Neler Yeni

Yere düşen hard Disk'den veri kurtarma

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Arif Enes
Hard disk PC'ye bağlıydı ve kasanın üstünde duruyordu kedim gelip hard diskin kablosuyla oynarken diski düşürdü ve diski tekrar bilgisayara bağladığımda aygıt bağlandı sesi geliyor ama diskin ışığı yanmıyor ve disk dönmüyordu. İçinde yılların fotoğrafı ve anısı var bunları kurtarabilir miyim? Bilgisayar kapalı ilen diski taktığımda çok hızlı dı dı dı sesleri geliyor.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,519
İsim
Hakanbey
gb başına 500 TL hayırlı işler :) Oda diskin içindeki plaklarda sorun yoksa Havasız ortamda o diskin bütün parçaları sökülür daha sonra arızalı parçalar tespit edilir. Eğer plakalarda hasar varsa GB başına 1500 TL dir :) Plakalarda sorun yoksa aynı diskin birebir aynısından bulunup sorunsuz parçalar ile değiştirilip kurtarma gerçekleşir ancak bunu yapabilen türkiyede topu topu 3-4 şirket vardır. Baya tuzludur bunu baştan söyliyim. Bu söylediğim fiyatlarda 2022 mart ayı fiyatları :)

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: B1L0

rynsz

80+ Bronze
hdd bozulmuş olamaz kolay kolay bozulmaz. içerisinde verilerin oldugu kısmı başka bir hdd ile değiştir belki sağlamdır orası

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Hard disk PC'ye bağlıydı ve kasanın üstünde duruyordu kedim gelip hard diskin kablosuyla oynarken diski düşürdü ve diski tekrar bilgisayara bağladığımda aygıt bağlandı sesi geliyor ama diskin ışığı yanmıyor ve disk dönmüyordu. İçinde yılların fotoğrafı ve anısı var bunları kurtarabilir miyim? Bilgisayar kapalı ilen diski taktığımda çok hızlı dı dı dı sesleri geliyor.
çok sert düşmediyse sıkıntı yoktur. kablolarını sök sıkı bir şekilde geri tak ve tekrar dene bakalım

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Arif Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok sert düşmediyse sıkıntı yoktur. kablolarını sök sıkı bir şekilde geri tak ve tekrar dene bakalım
Hocam HDD harici USB ile bilgisayara bağlıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa yüksekliğini az çok biliyorsunuzdur.

Çıkan dı dı dı sesleri ne anlama geliyor peki.

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Hocam HDD harici USB ile bilgisayara bağlıyorum.

Kasa yüksekliğini az çok biliyorsunuzdur.
usb ile bağladığını tahmin ettim zaten, sen dediğimi yap, hatta başka hdd kutusu varsa onunla bağla

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Arif Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
usb ile bağladığını tahmin ettim zaten, sen dediğimi yap, hatta başka hdd kutusu varsa onunla bağla
Yaptım hocam ama disk yine dönmüyor.

Başka bir forumda bir arkadaş bu videoda yapılanları yapmış ve diski eski haline getirmiş.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Arif Enes
Video'da gösterildiği gibi HDD'nin içini açtım ve kafayı diskten ayırıp yerine koydum.Şu anda disk çalışıyor verileri yedekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Arif Enes
diskdeki önemli şeyleri aldım. Ama diski tekrar kullanabilir hale getirmek istedim ilk başta 107 bad sector vardı sonra bir anda 1512'ye yükseldi. HDD regenarator ile bad sectorleri düzeltmeye çalıştım ama bir süre sonra hata verdi ve durdu disk şimdi aygıt bağlandı sesi geliyor ama dosyalarda gözükmüyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
diskdeki önemli şeyleri aldım. Ama diski tekrar kullanabilir hale getirmek istedim ilk başta 107 bad sector vardı sonra bir anda 1512'ye yükseldi. HDD regenarator ile bad sectorleri düzeltmeye çalıştım ama bir süre sonra hata verdi ve durdu disk şimdi aygıt bağlandı sesi geliyor ama dosyalarda gözükmüyor.
O HDD'den sana daha hayır gelmez. Verileri kurtardıysan bence daha uğraşma.

Top Bottom