Neler Yeni

Yks hakkında sorularım

KAANT10X

80+ Bronze
Yks de tyt ayt den gelen puanlar var birde obp var hepsinin ortalaması nasıl alınıyor tam olarak anlayamadım mesela ayt de eşit ağırlıkta 70 net yaptım tyt de genel netim 30 olsun obp de 80 olsun hepsinden ne kadar geliyor yüzdesi kaçtır ayrıca bir sorum daha var ayt de eşit ağırlık girmeyi düşünüyorum başka bir x kişisi ile karşılaşsam
x kişisi matematik 30 net - edebiyat 10 net
ben matematik 10 net - edebiyat 30 net hangimiz daha çok puan alırız demek istediğim mesela lgs döneminde soru başına yapan kişiye göre puan veriliyordu sanırım sapma denen şey burada var mı

Ayrıca tüm bu konularla ilgili detaylı bir rehber niteliğinde sayfa site forum varsa ve linkini atarsanız memnun olurum.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,465
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
1) Puan neye göre veriliyor?

100 Puanı devlet veriyor. Onu bi' koy cebe.
Ondan sonra TYT de aldığın puanın %40'ını koy cebe. AYT den aldığın puanın %60'ını koy cebe. Birde OBP'ni 0.6 ile çarpıp hepsine ekle.

2) Hangimizin notu daha iyi oluyor?

O sınavın belirleyiciliğine göre değişen bir şey. Genelde matematik daha belirleyici olur (2020 YKS'de matematik belirleyici değildi mesela)
Matematiğin belirleyici olduğunu varsayarsak 10 edebiyat 30 matematik yapanın puanı 10 matematik 30 edebiyat yapanın puanından daha yüksek olur.

AydNn

80+ Bronze
Yks de tyt ayt den gelen puanlar var birde obp var hepsinin ortalaması nasıl alınıyor tam olarak anlayamadım mesela ayt de eşit ağırlıkta 70 net yaptım tyt de genel netim 30 olsun obp de 80 olsun hepsinden ne kadar geliyor yüzdesi kaçtır ayrıca bir sorum daha var ayt de eşit ağırlık girmeyi düşünüyorum başka bir x kişisi ile karşılaşsam
ben matematik 10 net - edebiyat 30 net hangimiz daha çok puan alırız demek istediğim mesela lgs döneminde soru başına yapan kişiye göre puan veriliyordu sanırım sapma denen şey burada var mı

Ayrıca tüm bu konularla ilgili detaylı bir rehber niteliğinde sayfa site forum varsa ve linkini atarsanız memnun olurum.
Soruları kaç kişi doğru yspmış ona göre değişir puan yani matı fazla yapan önüne geçer

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

Bu dediğin netlere bakılmaz. Standart sapma diye bir şey var. Eğer o soruyu doğru cevaplarsan daha üstlere çıkıyorsun. YKS'de puan değil sıralama önemlidir.
LGS ile YKS ayrı şeyler dostum.
YKS'de Fizik, Matematik yapan kazanıyor. Bir de bu dediğim standart sapma olayı var.
Puan hesaplaması ise şöyle oluyor. Ham puanın hesaplanıyor sonra onun üstüne standart sapma soruları ve OBP'deki başarın ekleniyor.
Tam puanın hesaplanması ise %40 TYT, %60 AYT olarak yapılyor.
Bir de ekstra olarak TYT'de 0.5 Matematik ve 0.5 Türkçe netinin olması gerekiyor. Eğer ikisinden birisi bile olmazsa puanın hesaplanmaz.
Eşit Ağırlıktaki kişilerin sıralaması Eşit Ağırlıktakiler ile Sayısal olanlar Sayısal olanlar ile yarışır.
EA'dan sınava giren birisi MF'den sınava giren birisi ile kıyaslanmaz.

Top Bottom