YKS için mi çalışmalıyım yoksa KPSS için mi?

Reaksiyon skoru
48
Sınavlar yaklaşıyor. YKS bana zor geçecek gibi geliyor, düşük puan alabilirim diye korkuyorum. KPSS zorluğu nasıldır bilmiyorum ama çevremde sadece KPSS çalışacak olanlar arttı. Birisi de öğretmen çocuğu. Bazıları ikisine de gir diyor ama bilmiyorum. YKS ve KPSS soruları aynı mi yoksa farklı mı? Çünkü kpss ye özel kitaplar da gördüm. KPSS ye odaklanirsam sanki şansım daha yüksek olacak gibi hissediyorum. (Konular farkli ise).

Sınavlar yaklaşıyor. YKS bana zor geçecek gibi geliyor, düşük puan alabilirim diye korkuyorum. KPSS zorluğu nasıldır bilmiyorum ama çevremde sadece KPSS çalışacak olanlar arttı. Birisi de öğretmen çocuğu. Bazıları ikisine de gir diyor ama bilmiyorum. YKS ve KPSS soruları aynı mi yoksa farklı mı? Çünkü kpss ye özel kitaplar da gördüm. KPSS ye odaklanirsam sanki şansım daha yüksek olacak gibi hissediyorum. (Konular farkli ise).
Kpss'de tyt konuları var(fen yok felsefe yok). Vatandaşlık var coğrafya, tarih, türkçe, matematik. Baksana sorulara siteden. https://www.osym.gov.tr/TR,15071/kpss-cikmis-sorular.html

Bir öğretmen de 45 puana AFAD çalışanı alıyorlarmış dedi. Demiyorum AFAD çalışanı olmak istiyorum diye ama 45 puana da meslek bulabiliyorsak daha yüksek puan alırsak ne olur mesela

Kpss puan skalasında çok fazla seçenek var kaç alırsan al referans olmadan veya mülakatı geçmeden giremeyeceğin çok meslek var. Önce hangi mesleği istediğini düşün daha sonra o puanı almaya odaklı çalış bence.

Geri