Neler Yeni

YKS'ye tam olarak çalışamamak

AsafSimsek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Halil Asaf Şimşek
Merhaba, bu sene 12. sınıfa geçtim. Her gün rutin olarak paragraf, problem, geometri çözüyorum ancak diğer dersleri düzgün çalışamıyorum. Tabiri caizse dümenden çalışıyor gibiyim. Belki öyle değildir ancak kendi kafamda böyle hissediyorum. Kendimi sınav öğrencisi kafasına da sokamadım maalesef. Hâlâ işi ciddiye alamıyorum.
Ayrıca bir programım da yok rutinlerimi yapmak dışında. O an kafama ne eserse onu çalışıyorum. Bunu nasıl aşabilirim?

Pukiina

80+ Bronze
Merhaba, bu sene 12. sınıfa geçtim. Her gün rutin olarak paragraf, problem, geometri çözüyorum ancak diğer dersleri düzgün çalışamıyorum. Tabiri caizse dümenden çalışıyor gibiyim. Belki öyle değildir ancak kendi kafamda böyle hissediyorum. Kendimi sınav öğrencisi kafasına da sokamadım maalesef. Hâlâ işi ciddiye alamıyorum. Bunu nasıl aşabilirim?
Şuan zaten mezuna bırakanlar ve 12 lerin bir kısmı başladı henüz öyle delicesine çalışan yok. Panik olmamalısın ve kendine biraz zaman tanımalısın. Ağustos ayında kendini bir anda sıkmadan rutin bir program yaparak çalışabilirsin rutine alıştıktan sonra programın biraz daha temposuna arttır merdiven basamağı gibi bu şekilde tempo arttırarak gidebilirsin. Bence bir anda kendini zorluyorsun sanırım zorladıkça da bu sende geri tepiyor bu yüzden de olabilir. Dediğim şekilde ilerlersen o istikrarı sağlar ve istediğin çalışma temposuyla da dönemi tamamlarsın. Zaten okul başladığında etrafındakilerin çalıştığını gördükçe sınav temposuna kendin girmeye başlayacaksın onların çalışıp kendinin çalışmadığını gördüğün zamanlar vicdan azabı duyabilirsin hatta uykuların bile rahatsız edici hale gelir. Dediğim gibi aniden atılmak yerine uygun bir çıkış yapmak daha uygun olacaktır. Aklına takılan sorulara ayriyeten cevap verebilirim. (Üniversite öğrencisiyim)

YazılımKafa

80+ Silver
Merhaba, bu sene 12. sınıfa geçtim. Her gün rutin olarak paragraf, problem, geometri çözüyorum ancak diğer dersleri düzgün çalışamıyorum. Tabiri caizse dümenden çalışıyor gibiyim. Belki öyle değildir ancak kendi kafamda böyle hissediyorum. Kendimi sınav öğrencisi kafasına da sokamadım maalesef. Hâlâ işi ciddiye alamıyorum.
Ayrıca bir programım da yok rutinlerimi yapmak dışında. O an kafama ne eserse onu çalışıyorum. Bunu nasıl aşabilirim?
Bende aynıydım. Yks yi atlattık. Ünide de aynıyım. Emin ol ünide böyle olmak çok daha kötü. Düzgün çalışmayınca çok sıkıntı. Biraz kafa dağıtmayı , eğlenmeyi dene. Sürekli ders düşünmek zihni yoruyor

AsafSimsek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Halil Asaf Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan zaten mezuna bırakanlar ve 12 lerin bir kısmı başladı henüz öyle delicesine çalışan yok. Panik olmamalısın ve kendine biraz zaman tanımalısın. Ağustos ayında kendini bir anda sıkmadan rutin bir program yaparak çalışabilirsin rutine alıştıktan sonra programın biraz daha temposuna arttır merdiven basamağı gibi bu şekilde tempo arttırarak gidebilirsin. Bence bir anda kendini zorluyorsun sanırım zorladıkça da bu sende geri tepiyor bu yüzden de olabilir. Dediğim şekilde ilerlersen o istikrarı sağlar ve istediğin çalışma temposuyla da dönemi tamamlarsın. Zaten okul başladığında etrafındakilerin çalıştığını gördükçe sınav temposuna kendin girmeye başlayacaksın onların çalışıp kendinin çalışmadığını gördüğün zamanlar vicdan azabı duyabilirsin hatta uykuların bile rahatsız edici hale gelir. Dediğim gibi aniden atılmak yerine uygun bir çıkış yapmak daha uygun olacaktır. Aklına takılan sorulara ayriyeten cevap verebilirim. (Üniversite öğrencisiyim)
Hocam çözdüğüm kaynaklar bana bir şey katmıyormuş gibi de geliyor bazen. Planım da olmadığı için neye çalışacağım bilemiyorum. Instagram'da şimdiden logaritma çalışanlar dahi çıktı karşıma. Koçluk alıp onla devam etmek mantıklı olur mu yoksa kendim bir plan mı yapmalıyım? Ayrıca soru çözerken soruyu çözüp cevap anahtarına direkt bakma alışkanlığım var. Elimi koyup engellemeye çalışıyorum ama işe yaramıyor genelde. Bunun için de tavsiyeye ihtiyacım var.

samuraikek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Umut Şener
İlk 30 bine girince hayatın kurtuluyor zaten biraz asıl

YazılımKafa

80+ Silver
İlk 30 bine girince hayatın kurtuluyor zaten biraz asıl
Üniye girmek yetmiyor asıl mesele sonrası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek önemli olan yks de yüksek sıralama yapıp iyi üniversiteye girmek sanılıyor ama önemli olan kendini geliştirmek.

Pukiina

80+ Bronze
Hocam çözdüğüm kaynaklar bana bir şey katmıyormuş gibi de geliyor bazen. Planım da olmadığı için neye çalışacağım bilemiyorum. Instagram'da şimdiden logaritma çalışanlar dahi çıktı karşıma. Koçluk alıp onla devam etmek mantıklı olur mu yoksa kendim bir plan mı yapmalıyım? Ayrıca soru çözerken soruyu çözüp cevap anahtarına direkt bakma alışkanlığım var. Elimi koyup engellemeye çalışıyorum ama işe yaramıyor genelde. Bunun için de tavsiyeye ihtiyacım var.
Şöyle söyliyim öncelikle o gördüklerin daimi çalışanlar böyle soluksuz, sadece bu zamana kadar ders çalışmaktan başka şansı yokmuş gibi olanlar. Arkadaşım da mezuna bıraktı o Ağustosta başlayacak hani ha demeye bir anda çalışırsan zaten mart gibi ipler gevşiyor o gördüklerinin en azından bir çoğu da mart ayında gevşeyecek olanlar. Koçluk olayına gelirsem, koçluklara para verme zaten şuan ki bir çok koç online çalışıyor. Bir işlevi de yok.Kaliteli birini de bulmak zor. Ve belirttiğin üzere de bayağı sıkıntıların var. Bunun için aslında dershaneye gidebilirsin, bu şekilde etrafındakileri görerek çalışmamayı düşünmeye bir an vaktin bile olmaz. ek olarak kendine şunu hatırlat o cevap anahtarına baktığında, hayallerini ne kadar küçük gördüğünğ hatırla. Bir insanın her sabah erken kalkmayı istemesi, diretmesi gibi sende diret bakmamaya özen göster. Güzel bir plan yapmalısın. Bunun için de hangi konularında eksik var her dersi ayrı ayrı inceleyip bir liste yap. Başladığında bunların ayrı olarak üzerinde dur. Önce Tyt konularını hallet en geç Aralık ayına kadar Tyt konularını bitir. Ayt konularını da mayıs a kadar bitir ardından da ayt denemelerine başla sınava girene kadar. Tabi Tyt denemelerini de unutma başlarda kendini deneyimlemek adına ayda 1 kere Tyt denemesi yap, aradan bunları da sıklaştır Aralık ayına geldiğinde ise bir Tyt bir ayt denemesi yap( hafta da 1 kez). Ocak ayında Tyt branş denemeleri ayt branş denemelerine başla. Eğer benim ev ortamım buna müsait değil diyorsan dershaneleri seri denemeleri var ona kaydol. Burada en önemli şeylerden biri deneme. Diğeri ise başladığın andan itibaren paragraf ve matematikte problem çözmek. Tyt paragraf ve probleme bakıyor. Tyt genel kültür gibi düşünürsek ayt bilgi. Ayt'nin baba konuları etrafında onlara ağırlık vermeyi unutma tabi. Yaptığın iş öyle bir dengede olmalı ki ne ayt ne Tyt yi gözden kaçır

Top Bottom