Neler Yeni

Youtube gelir vergisini nasıl öderim?

Rutherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
İlhan Mert
İlgilendiği Kategoriler
Minecraft ve Speedrun
Instagram
ilhanxmert
Steam
ilhanxmert
Discord
liluziilhxn#2013
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda youtubeye başlamayı düşünüyorum.

Fakat internette özelliklede son zamanlarda çoğu kişinin vergi kaçakçılığından ceza aldığını gördüm.

Öncelikle söyleyeyim 14 yaşınadyım. Şuan vergi ödemem gerekmediğini biliyorum. Fakat ileride bu gelirlerin vergilerini ödemediğim için başıma bir şey gelir mi? Ve gelirimi nasıl kendime ait bir banka hesabına aktarabilirim? Şuan papara kullanıyorum.

Lütfen anlatabilecek DETAYLI BİR ŞEKİLDE anlatsın.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,959
İsim
Mert Metshi
Soruların cevaplarını bilmiyorum sadece şuna cevap vereyim

Fakat ileride bu gelirlerin vergilerini ödemediğim için başıma bir şey gelir mi?

Evet gelir dora stratera özsoy 5 bin yada 15 bin tl kazanmış tam hatırlamıyorum sonra vergisini ödemediği için 340.000TL ceza yemiş

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Benim bildiğim gidip bir muhasebeci ile konuşursun anlaşırsın o sana fatura keser
300 bin bandında olan cezalar insanın gözünü korkutuyor evet bu konu da haklısın

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24

Fakat ileride bu gelirlerin vergilerini ödemediğim için başıma bir şey gelir mi?

Evet gelir dora stratera özsoy 5 bin yada 15 bin TL kazanmış tam hatırlamıyorum sonra vergisini ödemediği için 340.000TL ceza yemiş
Tazminat davası açıp ülkeyi “adam dolandırma suçundan” hapse atabilirsin o.O2

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer

Fakat internette özelliklede son zamanlarda çoğu kişinin vergi kaçakçılığından ceza aldığını gördüm.

Öncelikle söyleyeyim 14 yaşınadyım. Şuan vergi ödemem gerekmediğini biliyorum. Fakat ileride bu gelirlerin vergilerini ödemediğim için başıma bir şey gelir mi? Ve gelirimi nasıl kendime ait bir banka hesabına aktarabilirim? Şuan papara kullanıyorum.

Para kazanmanı açabilirsin.Fakat orda görünen parayı çekersen her an bir sorun yaşayıp ceza yiyebilirsin.Vergi ödemek için şahıs şirket kurup muhasebeci tutman gerekiyor.Aylık kesin olarak para kazanmasan bile ödeyeceğin tutarda 2-2.5k arası onun dışında aylık kazandığın paraya göre kdv ödüyorsun.Yıllık olarak gelir vergisi,3 ayda bir alınan bir vergiler var.Bu işleri kolayca çözmek için mükellef.co diye site var bakabilirsin ama hesaplarıma göre zarara girmeyip cebine para kalması için yıllık 50-60 k kazanman lazım

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
bu konularda bilgim var biraz şöyle bi fikir önereyim.
Yeni başlayacağın için çok para kazanamayacaksın ilk 1-2 sene iyi gitse bile anca 1-2k tl kazanırsın hemen çekmeni önermem 3-5 kazanınca. o parayı çekmeye karar verdiğin zman vergi dairesine gidip gelir vergisi ödemek istiyorum diyip kartına çektiğin parayı ve nerden geldiğini söylediğin zman hallederler zaten. Ama hiç beceremem diyorsan bi muhadebeciye git 60-100 tl ye halleder

Rutherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
İlhan Mert
İlgilendiği Kategoriler
Minecraft ve Speedrun
Instagram
ilhanxmert
Steam
ilhanxmert
Discord
liluziilhxn#2013
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu konularda bilgim var biraz şöyle bi fikir önereyim.
Yeni başlayacağın için çok para kazanamayacaksın ilk 1-2 sene iyi gitse bile anca 1-2k TL kazanırsın hemen çekmeni önermem 3-5 kazanınca. o parayı çekmeye karar verdiğin zman vergi dairesine gidip gelir vergisi ödemek istiyorum diyip kartına çektiğin parayı ve nerden geldiğini söylediğin zman hallederler zaten. Ama hiç beceremem diyorsan bi muhadebeciye git 60-100 TL ye halleder
şahıs şirketi konusu?

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
şahıs şirketi konusu?
Şahıs şirketi olayı oraya kaydın açılıyor düzenli vergi verdiğin için senin kazancın küçük oldupundan ver her ay her ay çekmeyeceğinden ona gerek yok. Vergi Mükellefi oluyorsun bitiyor olay. başka yapman gereken bir şey yok

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796

Her ay düzenli ve iyi bir miktar gelir almadığın sürece parayı çekme 5-10₺ seni zengin yapmaz. Böylelikle vergi sıkıntısı da yaşamazsın. Düzenli gelir aldığın zaman muhasebeciyle anlaşır halledersin.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Ödemek için şirket açıp onun üzerinden ödemen lazım.

Daha hiç abonen falan yok ve az izleniyorsan para kazanma özelliğini açma. Kazandığından daha çok ödersin şimdi.

Vergileri ödemezsen başın ciddi bir şekilde yanar ileride.

Evet gelir dora stratera özsoy 5 bin yada 15 bin TL kazanmış tam hatırlamıyorum sonra vergisini ödemediği için 340.000TL ceza yemiş

15000 TL kazandığı için 340k ceza yemedi. Çok yüksek meblağ da kazandı o.
Gerçekten 15k kazansaydı, ortalama 7-8k ceza yerdi.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,959
İsim
Mert Metshi
Ödemek için şirket açıp onun üzerinden ödemen lazım.

Daha hiç abonen falan yok ve az izleniyorsan para kazanma özelliğini açma. Kazandığından daha çok ödersin şimdi.

Vergileri ödemezsen başın ciddi bir şekilde yanar ileride.

15000 TL kazandığı için 340k ceza yemedi. Çok yüksek meblağ da kazandı o.
Gerçekten 15k kazansaydı, ortalama 7-8k ceza yerdi.
Üstünden çok yıl geçtiği için faizi falan da varmış

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
  • Beğen
Reaksiyonlar: N0XI
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,083