Neler Yeni

Yurt dışından akraba vasıtası ile laptop getirtmek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Melih bekay
Öncelikle herkese iyi forumlar. Aklıma takıldı biraz araştırdım fakat bu konu ile pek alakam olmadığı için kesin cevaplar alamadığım bir konu. Yurt dışındaki akrabama oradan laptop aldırıp kişisel bilgisayarı olarak getirmesi durumunda herhangi bir vergi vb ödenmesi gerekir mi ? Bazı forumlarda okuduğum kadarıyla yeni yasayla birlikte fiyatına göre sınıflandırılarak vergi kesiliyormuş. Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi . Teşekkürler :)

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Öncelikle herkese iyi forumlar. Aklıma takıldı biraz araştırdım fakat bu konu ile pek alakam olmadığı için kesin cevaplar alamadığım bir konu. Yurt dışındaki akrabama oradan laptop aldırıp kişisel bilgisayarı olarak getirmesi durumunda herhangi bir vergi vb ödenmesi gerekir mi ? Bazı forumlarda okuduğum kadarıyla yeni yasayla birlikte fiyatına göre sınıflandırılarak vergi kesiliyormuş. Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi . Teşekkürler :)
Siri cevaplıyor;
Bildiğim kadarıyla kutusundan çıkarıp öyle gelirse şahsi cihazı olarak sayılıyor ve vergi ödenmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Melih bekay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Siri cevaplıyor;
Bildiğim kadarıyla kutusundan çıkarıp öyle gelirse şahsi cihazı olarak sayılıyor ve vergi ödenmez.
Hey siri , peki ya bu bahsedilen yeni gümrük yasası sadece kutulu , yani ticari amaçlı ürünleri mi etkiliyor. Çünkü okuduğum kadarıyla fiyatlarına göre sınıflandırılma yapılacakmış mantıken bir insanın kullandığı kişisel eşyası nasıl fiyatlandırılabilir ki :)

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hey siri , peki ya bu bahsedilen yeni gümrük yasası sadece kutulu , yani ticari amaçlı ürünleri mi etkiliyor. Çünkü okuduğum kadarıyla fiyatlarına göre sınıflandırılma yapılacakmış mantıken bir insanın kullandığı kişisel eşyası nasıl fiyatlandırılabilir ki :)
Siri cevaplıyor;
Aynen öyle. Yani bir insan valizinde 2 tane laptop taşırsa şüphe çeker fakat bir adet ve kutusuz olursa şahsi cihazı olarak geçer. Fiyatlandırma yapılamaz. Sadece kutulu, ticari amaçlı ürünleri etkiler. Bunun için ya Türkiye'de bir şirket sahibi olmanız gerek toplu olarak getirmek için. Ya da çoklu gruplarla yurt dışına çıkıp herkes 1 tane fazladan cihaz alacak ki çok masraflı :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Melih bekay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi ayıktım klavye türkçe Q olamayacak :'(

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Şimdi ayıktım klavye türkçe Q olamayacak :'(
Olmasın. ÜŞÖÇ falan olmayacak, nokta virgül olacak onun yerine ama üşçö yazabilirsin yine. Vergi olmaz ayrıca. Kendimin der kullanıyorum der getirir. Hediye götürüyorum şuna vericem falan demesin garanti olsun :)

Top Bottom