Neler Yeni

Yurt Dışından Telefon Alma Hakkında Yardım

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Mustafa Ödemiş
Dostlar bu konuda merak ettiğim bir soru var. o da şu

Teyzem almanyada yasıyor . ondan telefon getirteceğim . iphone 13
telefonu getirtip trden teyzemın üzerinden hat alsam onun tr hattını kullansam olur mu ?

"Babanızın arkadaşı buraya geldiğin de 1 adet hat çıkartsın kendi adına.
Ve telefon ile birlikte size teslim etsin.
Hat da cihaz da babanızın arkadaşına ait olduğu için sorun olmayacak ve rahatlıkla kullanabileceksiniz.
Yani numara değişikliğine gitmeniz sizin için sorun olmaz ise bu yolu izleyebilirsiniz."

böyle bir metin okudum forumda. bu sekılde yapsam sorun olur mu ?
açtırmak gerekiyor mu ? açtırdıktan sonra bu sekılde yapınca ne kadar kullanabilirim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@şahin doğan

hashusged

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Hasan Hüseyin Gedik
İlgilendiği Kategoriler
Tekno
hocam pasaport kimin üzerineyse onun üzerine kayıtlı hatla 3 sene kullanmak zorunda sonrasında satış yapabilir ve kayıt için kişinin 12 ay içinde 1 kere yurt dışına giriş çıkış yapmış olması gerek

federalper

80+ Silver

telefonu getirtip trden teyzemın üzerinden hat alsam onun tr hattını kullansam olur mu ?

Hat da cihaz da babanızın arkadaşına ait olduğu için sorun olmayacak ve rahatlıkla kullanabileceksiniz.
Yani numara değişikliğine gitmeniz sizin için sorun olmaz ise bu yolu izleyebilirsiniz."

açtırmak gerekiyor mu ? açtırdıktan sonra bu sekılde yapınca ne kadar kullanabilirim ?

@şahin doğan
Evet hocam bu şekilde getirtebilirsiniz.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam pasaport kimin üzerineyse onun üzerine kayıtlı hatla 3 sene kullanmak zorunda sonrasında satış yapabilir ve kayıt için kişinin 12 ay içinde 1 kere yurt dışına giriş çıkış yapmış olması gerek
Çok teşekkürler

Evet hocam bu şekilde getirtebilirsiniz.
Tamamdır cok sağolun. O sekilde yaparım.

Ziona

80+ Silver

@şahin doğan
Teyzenin üstüne hat alacaksan teyzenin üzerine kaydettirmen lazım telefonu 3k civarı bi fiyat ödemen gerekir.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Yanlış bilmiyorsam maddeler değişti sadece pasaporta kayıtlı cihazlar uzun süre kullanılabiliyor

hopeS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Adem
Hocam telefonu kim getirdiyse onun adına kayıtlı hatla IMEI kaydını yaptırıp istediğiniz gibi kullabilirsiniz. IMEI olayı da dünyanın 3-5 yerinde falan var devlet baba sağolsun kulağımızın arkasında.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Mustafa Ödemiş
Dostlar bir şey merak ediyorum. telefonu yddan getirttimö pasaport kaydı yapıp. adam tr geldı kendıne hat aldı vs. hattı takmam icin ne kadar sürem var acaba bilginiz var mı?adam kendı telıne hattı takıcak. geri yd dönerken baan verıcek hattı cunku. 1 ay sonra takabılır mıyım ?

actırma süresi ne akdar ? telefon gelır gelmez actırmak gerekli mi ? 1 ay geçse olur mu?

birde yddan gelırken gümrüge takılma cart curt durumu söz konusu mu ? sıkıntı cıakr mı acaba getirmede ?

her birini bilen yanıtlayan dostum olursa cok mutlu olurum.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Dostum yurtdışından telefon getiren biri olarak sana kesin ve net bilgiler vereyim.
1- Yurtdışından telefonu kimin getirdiğinin hiçbir önemi yoktur istediğin pasaporta kayıt yaptırabilirsin (kayıt yaptıracağın pasaport son 1 yıl içerisinde herhangi bir ülkeye giriş çıkış yapmış olmalı)
2- Pasaport kaydını kimin adına yapacaksan o kişinin hattını 3 sene boyunca kullanman gerekir.
3- Telefon geldikten sonra direk kayıt yaptırmana gerek yok. Her sene kayıtsız her imei numarası 4 ay süre ile otomatik bir şekilde açılır. Telefon çift hatlıysa telefonu 8 ay kaydettirmeden kullanırsın. 8 Ay sonra eğer hala durumun yoksa e-sim e geçerek bi 4 ay daha kullanımı uzatabilirsin.
4- 2023 yılında kayıt parası ne kadar olur onu bilemem ama eğer şu an telefonu alırsan ve telefon çift hatlıysa 12 ay boyunca kayıtsız kullanabilirsin, tek hatlı ise 8 ay kayıt yaptırmadan kullanabilirsin.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Mustafa Ödemiş
Dostum yurtdışından telefon getiren biri olarak sana kesin ve net bilgiler vereyim.
1- Yurtdışından telefonu kimin getirdiğinin hiçbir önemi yoktur istediğin pasaporta kayıt yaptırabilirsin (kayıt yaptıracağın pasaport son 1 yıl içerisinde herhangi bir ülkeye giriş çıkış yapmış olmalı)
2- Pasaport kaydını kimin adına yapacaksan o kişinin hattını 3 sene boyunca kullanman gerekir.
3- Telefon geldikten sonra direk kayıt yaptırmana gerek yok. Her sene kayıtsız her imei numarası 4 ay süre ile otomatik bir şekilde açılır. Telefon çift hatlıysa telefonu 8 ay kaydettirmeden kullanırsın. 8 Ay sonra eğer hala durumun yoksa e-sim e geçerek bi 4 ay daha kullanımı uzatabilirsin.
4- 2023 yılında kayıt parası ne kadar olur onu bilemem ama eğer şu an telefonu alırsan ve telefon çift hatlıysa 12 ay boyunca kayıtsız kullanabilirsin, tek hatlı ise 8 ay kayıt yaptırmadan kullanabilirsin.
hocam çok teşekkür ederim beni aydınlattıgın icin.
Son olarak merak ettigim telefon yddan geldigi zaman garanti dısı kalma gibi bi durum var mı ? arkadasımdan öyle duymustum. iphıone 13 adına konusuyorum.
telefonu getiren kişi yd da yasıyor dolayısıyla garantiye gittigimde vs cihazı kabul ederler mı öyle bi durumda ?
senın adına kayıtlı degıl ıslem yapamayız gıbı bı durum olurmu acaba

Top Bottom