Neler Yeni

Yurt Dışından Telefon Alma Hakkında Yardım

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
hocam çok teşekkür ederim beni aydınlattıgın icin.
Son olarak merak ettigim telefon yddan geldigi zaman garanti dısı kalma gibi bi durum var mı ? arkadasımdan öyle duymustum. iphıone 13 adına konusuyorum.
telefonu getiren kişi yd da yasıyor dolayısıyla garantiye gittigimde vs cihazı kabul ederler mı öyle bi durumda ?
senın adına kayıtlı degıl ıslem yapamayız gıbı bı durum olurmu acaba
Sıfır telefon ise 1 yıl uluslararası garantisi oluyor. Telefon kayıtlı değilse bakmıyorlar diye duymuştum.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Mustafa Ödemiş
Sıfır telefon ise 1 yıl uluslararası garantisi oluyor. Telefon kayıtlı değilse bakmıyorlar diye duymuştum.
hocam telefon kutusunda yurt dısından bir tanıdık getirirken gümrk vergisi vs alınırm ? sorun olur mu getiren kisiye?

aynısını laptop icin sormak istiyorum. laptopu da kutusunda getirirken cantasında sıkıntı yaratır mı ?

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
hocam telefon kutusunda yurt dısından bir tanıdık getirirken gümrk vergisi vs alınırm ? sorun olur mu getiren kisiye?

aynısını laptop icin sormak istiyorum. laptopu da kutusunda getirirken cantasında sıkıntı yaratır mı ?
Vergi alınmıyor fakat telefonun imei numarasını pasaportun üzerine yazıyorlar. Yurt dışına giriş çıkış yapacak kişi pasaportunu yenilemediği sürece sadece kendi telefonu ile giriş çıkış yapabilir. Ekstra 1 telefon daha getirmek isteyeceği zaman getiremez.

ScroysT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Adnan Karakoç
4- 2023 yılında kayıt parası ne kadar olur onu bilemem ama eğer şu an telefonu alırsan ve telefon çift hatlıysa 12 ay boyunca kayıtsız kullanabilirsin, tek hatlı ise 8 ay kayıt yaptırmadan kullanabilirsin.
bnu her yıl tekrar edebiliyormuyuz

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
imei uzatma kalktı sanırım
direkt kayıt ettirmen lazım
İmei uzatma kalktı fakat her yıl ocak ayında telefonların imeileri 4 aylığına açılıyor. Bu uzatma değil devlet tarafından yapılan bir işlem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bnu her yıl tekrar edebiliyormuyuz
Valla e-sim için aynı şeyi söyleyemem fakat fiziksel sim her yıl 4 aylığına açılıyor

dumut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut
İmei uzatma kalktı fakat her yıl ocak ayında telefonların imeileri 4 aylığına açılıyor. Bu uzatma değil devlet tarafından yapılan bir işlem.

Valla e-sim için aynı şeyi söyleyemem fakat fiziksel sim her yıl 4 aylığına açılıyor
hocam baya anliyorsun sanırım birsey soracağım. simdi babam iş için yurtidisina çıktı gelirken bana 14 alicak bunu babamın pasaportu üzerinden kayit ettireceğim, babam bir dahaki iş için yurtdışına çıkacağı zaman benim telefonumu mu almasi gerekli çünkü pasaportuna benim telefonumun imeisi kayitli olucak onu anlayamadim

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
hocam baya anliyorsun sanırım birsey soracağım. simdi babam iş için yurtidisina çıktı gelirken bana 14 alicak bunu babamın pasaportu üzerinden kayit ettireceğim, babam bir dahaki iş için yurtdışına çıkacağı zaman benim telefonumu mu almasi gerekli çünkü pasaportuna benim telefonumun imeisi kayitli olucak onu anlayamadim
Öyle bir kural yol dostum. Yurtdışına çıkacağı zaman kendi şahsi telefonu ile ülkeye giriş çıkış yapabilir.

Pasaport kaydını yeni yıla girmeden yaptırmanızı öneririm şuan 2500 civarıydı sanırım, yeni yılda 6000 tl'ye yükselecek kayıt ücreti.

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Ali
Dostum yurtdışından telefon getiren biri olarak sana kesin ve net bilgiler vereyim.
1- Yurtdışından telefonu kimin getirdiğinin hiçbir önemi yoktur istediğin pasaporta kayıt yaptırabilirsin (kayıt yaptıracağın pasaport son 1 yıl içerisinde herhangi bir ülkeye giriş çıkış yapmış olmalı)
2- Pasaport kaydını kimin adına yapacaksan o kişinin hattını 3 sene boyunca kullanman gerekir.
3- Telefon geldikten sonra direk kayıt yaptırmana gerek yok. Her sene kayıtsız her imei numarası 4 ay süre ile otomatik bir şekilde açılır. Telefon çift hatlıysa telefonu 8 ay kaydettirmeden kullanırsın. 8 Ay sonra eğer hala durumun yoksa e-sim e geçerek bi 4 ay daha kullanımı uzatabilirsin.
4- 2023 yılında kayıt parası ne kadar olur onu bilemem ama eğer şu an telefonu alırsan ve telefon çift hatlıysa 12 ay boyunca kayıtsız kullanabilirsin, tek hatlı ise 8 ay kayıt yaptırmadan kullanabilirsin.
Verilen bilgilere ek olarak kayıt imkanı olan bir an önce yaptırsın. 2743 liradan 6093 lira gibi bir fiyata zam geleceği konuşuluyor

dumut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut
Pasaport kaydını yeni yıla girmeden yaptırmanızı öneririm şuan 2500 civarıydı sanırım, yeni yılda 6000 TL'ye yükselecek kayıt ücreti.
hocam geldiği gibi yaptıracağım ortalama başvurmam onaylanması vesaire ne kadar sürüyor

Öyle bir kural yol dostum. Yurtdışına çıkacağı zaman kendi şahsi telefonu ile ülkeye giriş çıkış yapabilir.
hocam başka bir arkadaşım için bir şey daha soracağım onunda babası 7 ay önce yurtdışına çıkmıştı sahibinden kapali kutu yurtidisi iPhone alip babasi üzerine kayit ettirebilir mi cok teşekkürler

hocam geldiği gibi yaptıracağım ortalama başvurmam onaylanması vesaire ne kadar sürüyor
online kayıt yaptırabiliyorsun , onaylanma gibi bir süreç olmuyordu hatırladığım kadarıyla.

hocam başka bir arkadaşım için bir şey daha soracağım onunda babası 7 ay önce yurtdışına çıkmıştı sahibinden kapali kutu yurtidisi iPhone alip babasi üzerine kayit ettirebilir mi cok teşekkürler
ettirir ve babasının adına kayıtlı bir hat ile kullanabilir.

dumut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut
online kayıt yaptırabiliyorsun , onaylanma gibi bir süreç olmuyordu hatırladığım kadarıyla.

ettirir ve babasının adına kayıtlı bir hat ile kullanabilir.
çok teşekkür ederim

Top Bottom