Yurtdışı iphone mantıklı mı?

oaK´

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,592
Arkadaşlar iphone istiyorum yurtdışından baya uyguna geliyor, çift sim olmadan bunu yapabiliyor muyuz?

Veya yapmak mantıklı mı max 40 45kya ne alınabilir? Bi telefonu en az 5 yıl kullanıyorum o yüzden iyi bi şey istiyorum..

1 fiziki 1 esim olan modellerde diyelim ki fizikinin süresi bitti. Bir uygulamayla fiziki simin imeisiyle esiminkini değiştiriyorlar fiziki simde devam ediyorsun. Sonraki kapanmalarında tekrar değiştiriyorlar falan filan. Fixlenebilen bir şey mi bilmem ama şu anda iphone alacaksan 1 fiziki 1 esim alman daha mantıklı. Çift fiziki daha pahalı.

Yakın zamanda bu olayların önüne geçecekler gibi gözüküyor hocam, şimdiden e simleri yasaklamaya başladılar.

Yaklaşık 1 yıl önce çıkartılan bir yasaya göre yurtdışından Türkiyeye gelirken yanınızda yalnızca 1 telefon getirebiliyorsunuz. O yüzden elinizdeki telefonu yurtdışına çıkarken Türkiyede bırakmalı ve ya satmalısınız. Ya da Türkiyeye getirdikten belli bir süre sonra telefonun hattının kapanıyor ve sizin bir işlem yaptırarak onu yine geçici bir süreliğine geri açtırıyor olmanız lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 1 yıl önce çıkartılan bir yasaya göre yurtdışından Türkiyeye gelirken yanınızda yalnızca 1 telefon getirebiliyorsunuz. O yüzden elinizdeki telefonu yurtdışına çıkarken Türkiyede bırakmalı ve ya satmalısınız. Ya da Türkiyeye getirdikten belli bir süre sonra telefonun hattının kapanıyor ve sizin bir işlem yaptırarak onu yine geçici bir süreliğine geri açtırıyor olmanız lazım.
Benim bir akrabam bu yüzden 2. Iphone'unu 2 ay kullanamadı. Sonra bir şekilde açtırdı ama nasıl yaptı bilmiyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim bir akrabam bu yüzden 2. Iphone'unu 2 ay kullanamadı. Sonra bir şekilde açtırdı ama nasıl yaptı bilmiyorum.
hocam ben ağustos sonu yurtdışına çıkacağım inşallah, yani ben iphoneu alıp trye kendi telefonum + kapalı kutu iphone ile gelemiyo muyum :D İş telefonu olarak istiyordum çok saçma yani

hocam ben ağustos sonu yurtdışına çıkacağım inşallah, yani ben iphoneu alıp trye kendi telefonum + kapalı kutu iphone ile gelemiyo muyum :D İş telefonu olarak istiyordum çok saçma yani
Hatırladığım kadarıyla öyleydi yani gerçekten çok saçma ama vaziyet böyle vergi gelirleri düşmesin diye alınmış bir önlem:sneaky:

Ama yine de araştırmanızda fayda var belki de bu durumu aşabilmenin başka yöntemleri de vardır ben sadece böyle bir durum olduğunu hatırlıyorum hocam
ya hocam aslında 45kya teşhir iphone 15 buldumda bilemedim alınır mı mantıklı mı fln

Ucuz bir telefon alın. Arkasına ısırılmış bir Elma yapıştırın. Kimse bir şey fark edemez.

Geri