Neler Yeni

Yurtiçi Kargo - SİGORTASIZ Kargolama

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
İlteriş İlteriş
Merhaba,

Yurtiçi kargo ile bir ürün göndermek istediğinizde ürünü sigortasız olarak (yani ürünün başına taşımacılık esnasında bir şey gelirse sorumluluk kabul etmiyor) göndereceklerini söylüyorlar.

Bu durum kargo şirketlerinin insafına mı bırakılmış yoksa konu ile ilgili kargo şirketlerini bağlayan kanunlar vs. var mı?
Ayrıca bu durum sadece Yurtiçi'nde mi var yoksa diğer kargo şirketleri de mi aynı politikayı uyguluyor?

Mert

80+ Silver
MNG de bir kağıt imzalatıyor. Birkaç kez gişe elemanıyla tartıştım ama en son vazgeçtim, kendimi yorduğuma değmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
İlteriş İlteriş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MNG de bir kağıt imzalatıyor. Birkaç kez gişe elemanıyla tartıştım ama en son vazgeçtim, kendimi yorduğuma değmiyor.
Ben Acer laptopumu ram yükseltme için garanti dışı kalmasın diye mecbur göndermek zorunda kaldım. Umarım rövateşa atmamışlardır kutuya. Dünyanın en saçma olayı şu sigortasız gönderme işi. Sorumluluk kabul etmiyorsan kapat dükkanı git. Sağlam verdiğim cihazı kırık dökük alacağım ve suç benim olacak.

Böyle bir sorun yaşayınca haklarımız ne olur acaba emsal bir örnek bulabilsek güzel olur.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Muhammet Kürkçü
Ben Acer laptopumu ram yükseltme için garanti dışı kalmasın diye mecbur göndermek zorunda kaldım. Umarım rövateşa atmamışlardır kutuya. Dünyanın en saçma olayı şu sigortasız gönderme işi. Sorumluluk kabul etmiyorsan kapat dükkanı git. Sağlam verdiğim cihazı kırık dökük alacağım ve suç benim olacak.

Böyle bir sorun yaşayınca haklarımız ne olur acaba emsal bir örnek bulabilsek güzel olur.
Yurt içinde kargonun içeriğinin sıfır mı yoksa 2. El mi diye soruyorlar eğer sıfır dersem sigorta yapıyorlar ama 2. El dersem sigorta yapmıyorlar ve ihtiraz belgesi yapıştırıyorlar kargo. Yalan söyleyip ürünün sıfır olduğunu söylersem acaba kendimi güvenceye almış olurmuyum?

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
İlteriş İlteriş
Yurt içinde kargonun içeriğinin sıfır mı yoksa 2. El mi diye soruyorlar eğer sıfır dersem sigorta yapıyorlar ama 2. El dersem sigorta yapmıyorlar ve ihtiraz belgesi yapıştırıyorlar kargo. Yalan söyleyip ürünün sıfır olduğunu söylersem acaba kendimi güvenceye almış olurmuyum?
İkinci el olduğu anlaşılmazsa bir sıkıntı olmaz gibi. Ama bana böyle bir şey söylemediler, direkt sigortasız olarak gönderiyoruz dedi.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Muhammet Kürkçü
İkinci el olduğu anlaşılmazsa bir sıkıntı olmaz gibi. Ama bana böyle bir şey söylemediler, direkt sigortasız olarak gönderiyoruz dedi.
Size sormamalarının nedeni muhtemelen anlaşmalı koddan anlaşılıyor ürün garanti firması olduğu ve böylece direk anlıyorlar 2. El ürün olduğunu. Muhtemelen kendi cebinizden göndererek çözebilirsiniz sigorta sorununu ama maalesef biraz tuzlu olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
İlteriş İlteriş
Size sormamalarının nedeni muhtemelen anlaşmalı koddan anlaşılıyor ürün garanti firması olduğu ve böylece direk anlıyorlar 2. El ürün olduğunu. Muhtemelen kendi cebinizden göndererek çözebilirsiniz sigorta sorununu ama maalesef biraz tuzlu olur.
Kodla göndermedim zaten. Yurtiçi kargo uygulamasında %30 indirim var diye oradan hallettim her şeyi. En son çıkan kodu söyledim şubede ve parasını ben ödedim. SMS Infocomm denen servis gönderici ödemeli kabul ediyor. Ben gönderirken ben, onlar gönderirken onlar ödüyor kargo parasını. Bu da ayrı bir saçmalık da neyse.

Top Bottom