Yusuf tekin: Bundan sonra yüksek öğretmen ataması olmayacak

Ben 1 yılda 1 ücretli dershane 1 akademi lise 1 gençlik merkezinde ders almaya gittim hepsinde de öğretmenlerin çoğunun o kadar donanımsız, bir şey anlatamayan, soru sorunca cevabını bile düzgün veremeyen kişilerden oluştuğunu gördüm. Devlet okullarında en azından daha kaliteli bir eğitim veriliyor ama akademi veya dershane gibi yerler çok kötü

Gereğinden fazla öğretmen var. Şaşırtmadı aslında. Öğretmenlik okuyanları da anlayamıyorum. Belli başlı öğretmenlikler var ve bunların ataması da neredeyse sıfıra yakın. İnsanlar, ısrarla gidip o bölümleri okuyor. Sonra da atanamıyor...

Ben şunu anlamıyorum benim lisede en az 20 tane ücretli hoca var neden bunların yerine atanmış hoca gelmiyor

Eski düzende tek maaşla geçinilebilirdi ancak şu anki düzende bu mümkün değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neden?
Eski düzende tek maaş ile geçinebilen kimdi? Baban Anneannenin maaşını elinden almıyor muydu? Evin bir odasını bir bekâra yada öğrenciye kiraya vermiyor muydu? Dedenin mirası yüzünden amcaların ile halâ dargın değiller mi?

Eskiden bir kişinin çalışmasıyla ev geçindiriliyordu. Şimdi iki kişi çalışsa aç karnını zor doyuruyor. Bir aylık kiranın asgari ücrete denk olmasını refahın neresine koydunuz siz? AKP'nin politik yalanlarını sağda solda söylemeyin böyle. Forumda üç beş kişiye rezil olursunuz ama öbür türlü en iyimser hesapla birkaç yüzbin kişiye.
Eskiden bir evde üç dört aile birlikte yaşıyordu.

Cidden tarafsız bir soru sorcam. Bilgisizliğimden kaynaklanıyorsa bilgilendirin lütfen. Atama olmamasının partiyle ne gibi bir ilgisi var? Yer yoksa nasıl atama yapsınlar?

Sadece 50 yaş üstü öğretmenleri emekli etmek gibi bir şey mantıklı olabilir. Onun haricinde bu gibi şeylere nasıl bir çözüm bulunmalı sizce?

Eski düzende tek maaş ile geçinebilen kimdi? Baban Anneannenin maaşını elinden almıyor muydu? Evin bir odasını bir bekâra yada öğrenciye kiraya vermiyor muydu? Dedenin mirası yüzünden amcaların ile halâ dargın değiller mi?

Eskiden bir evde üç dört aile birlikte yaşıyordu.

Çok vahim bir aile konseptiniz olmakla beraber üç dört aile değil, geniş aile deniyor ona ve kimse çıkıp aileden biri ev sahibi olacak diye maaşının yarısını vermiyor. He aile apartmanı yaptıracaksındır ayrı konu.

Geri