Neler Yeni

Z490 almaya değer mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Rıza
Merhabalar arkadaşlar. mATX boyutlu anakartları sevmediğim için ve ileriye dönük iyi bir anakart almak istediğim için ATX formatında LGA 1200'e uyumlu bir anakart bakıyorum ancak şöyle bir durum söz konusu ben overclock yapan biri değilim. Sadece bilgisayar ile günümün çoğunu geçiren bir insanım ve yük altında dayanıklı ısınmayan bir anakart bakıyorum. Z serisi bir anakart almak istediğim zaman en ucuz fiyat olarak medimarktta ASUS Prime Z490-P buldum fiyatı 1465 lira. İsteklerimi karşılayan en ucuz anakart ise ASUS Prime H470-PLUS anakart ise Amazon'da 1040 lira civarında. İşlemcim i3-10100F olacak ama 1 yıl içerisinde i7-10700'e yükseltme yapacağım. Beğendiğim anakartlardan biri olan BIOSTAR B460 GTA en ucuz 1130 liraya bulabildim ve bu anakartın özelliği 125W'a kadar işlemciye overclock yapmama izin veriyormuş sanırım temel frekansı arttırarak yapılan bir overclock muş bu öyle voltaj vererek vs değil. Bir de şöyle bir durum söz konusu BIOSTAR'ın sitesinde B460GTA için i3-10100F destek listesinde gözükmüyor. Yinede alırsam çalışır mı? ASUS TUF Gaming B460-PLUS önermişlerdi bana arkadaşlar ancak TUF serisi ile iyi bir geçmişim olmadığı için ve tasarımını pek sevmediğim için almak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım. Bütçeyi biraz daha zorlayarak Z serisi anakart almaya değer mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Z490 chipseti dışında hiçbir anakartta (işlemciye) overclock yapamazsınız. Biostar izin veriyormuş diye bir şey yok sizin dediğiniz işlemcinin boostlanmasıdır. O da her anakartta olur zaten. Günlük kullanıcı için ise z490 alınmamalı. İntel fanboy değilseniz b550 chipsetlere bakın. İlla intel alacağım diyorsanız z490 alırken düşük bir anakartta almayın. Giriş seviye z490 yerine üst seviye b460 sizin için daha iyi olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Rıza
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Z490 chipseti dışında hiçbir anakartta (işlemciye) overclock yapamazsınız. Biostar izin veriyormuş diye bir şey yok sizin dediğiniz işlemcinin boostlanmasıdır. O da her anakartta olur zaten. Günlük kullanıcı için ise z490 alınmamalı. İntel fanboy değilseniz b550 chipsetlere bakın. İlla intel alacağım diyorsanız z490 alırken düşük bir anakartta almayın. Giriş seviye z490 yerine üst seviye b460 sizin için daha iyi olacaktır.
İntel fanboyu değilim de çocukluktan beri Intel kullandığım için Intel almak istiyorum yani Abdullah abinin dediği gibi Intel severim ve AMD nin daha f/p ürünleri olduğunu da her zaman kabul ettim. Ana konuya geçersek bahsettiğim mevzu bu. Overclock sayılıyor mu bilmiyorum ama. Biostar ın hem tasarımı vs çok beğendim ancak işlemci destek listesinde i3-10100 ve i3-10100T var F yok. Yine de taksam çalışır mı ?

Ekler

• 001.jpg
    001.jpg
    671.3 KB · Hit: 66
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,409
Son üye