MarioBalotelli
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 70
- İsim
- Rıza
Merhabalar arkadaşlar. mATX boyutlu anakartları sevmediğim için ve ileriye dönük iyi bir anakart almak istediğim için ATX formatında LGA 1200'e uyumlu bir anakart bakıyorum ancak şöyle bir durum söz konusu ben overclock yapan biri değilim. Sadece bilgisayar ile günümün çoğunu geçiren bir insanım ve yük altında dayanıklı ısınmayan bir anakart bakıyorum. Z serisi bir anakart almak istediğim zaman en ucuz fiyat olarak medimarktta ASUS Prime Z490-P buldum fiyatı 1465 lira. İsteklerimi karşılayan en ucuz anakart ise ASUS Prime H470-PLUS anakart ise Amazon'da 1040 lira civarında. İşlemcim i3-10100F olacak ama 1 yıl içerisinde i7-10700'e yükseltme yapacağım. Beğendiğim anakartlardan biri olan BIOSTAR B460 GTA en ucuz 1130 liraya bulabildim ve bu anakartın özelliği 125W'a kadar işlemciye overclock yapmama izin veriyormuş sanırım temel frekansı arttırarak yapılan bir overclock muş bu öyle voltaj vererek vs değil. Bir de şöyle bir durum söz konusu BIOSTAR'ın sitesinde B460GTA için i3-10100F destek listesinde gözükmüyor. Yinede alırsam çalışır mı? ASUS TUF Gaming B460-PLUS önermişlerdi bana arkadaşlar ancak TUF serisi ile iyi bir geçmişim olmadığı için ve tasarımını pek sevmediğim için almak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım. Bütçeyi biraz daha zorlayarak Z serisi anakart almaya değer mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.