Z490 Alternatifi anakart önerisi

pasaa2k

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda kullandığım Gigabyte Z490 ud anakartım bozuldu. Bilgisayarcı 6500₺ kadar bir nakit fiyat çekti. Kendim dedim ki tanıdık bilişim öğretmeni var. Biz onunla takarız. Ancak piyasada Z490 olarak anakart uygun bulamadım. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda belirttim. 5000₺'ye kadar uyumlu anakart önerirseniz çok sevinirim.

İşlemci: Intel i5-11600KF
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3070 Gaming OC.
RAM: Thermaltake 16 GB 3200 MHz Z-One RAM.
Sıvı soğutucu: Thermaltake TH240.
PSU: Thermaltake Versa 650W kasanın PSU'su.

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda kullandığım Gigabyte Z490 ud anakartım bozuldu. Bilgisayarcı 6500₺ kadar bir nakit fiyat çekti. Kendim dedim ki tanıdık bilişim öğretmeni var. Biz onunla takarız. Ancak piyasada Z490 olarak anakart uygun bulamadım. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda belirttim. 5000₺'ye kadar uyumlu anakart önerirseniz çok sevinirim.

İşlemci: Intel i5-11600KF
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3070 Gaming OC.
RAM: Thermaltake 16 GB 3200 MHz Z-One RAM.
Sıvı soğutucu: Thermaltake TH240.
PSU: Thermaltake Versa 650W kasanın PSU'su.
Bitcoin işi için üretilen bir seri ama işini görür ucuz sonuçta. Veya ikinci ele bak eski anakartlar orada daha kolay bulunur. Kabaca baktım 3-4 bin lira arası birsürü satan var.

Bitcoin işi için üretilen bir seri ama işini görür ucuz sonuçta. Veya ikinci ele bak eski anakartlar orada daha kolay bulunur. Kabaca baktım 3-4 bin lira arası birsürü satan var.
Kendi açından düşündüğünde sen olsan bunu mu alırdın yoksa ikinci el mi alırdın?

Riske girmeyim dersen bunu al sıfır sonuçta ama ben olsam ikinci el 4 bin lira bandına Asus ROG serisi falan bakardım görünüşlerini beğeniyorum 😀
Tam bilgim olmadığından soruyorum yanlış anlamayın misal Asus Rog ile bu Biostarın gözle görülür farkı ne olur?

Tam bilgim olmadığından soruyorum yanlış anlamayın misal Asus Rog ile bu Biostarın gözle görülür farkı ne olur?
İşlemciye çok fazla overclock yaparsan Asus daha iyi performans gösterir ama normal kullanıcı için pek farkı olmaz ikisi de Z serisi üst seviye anakart çünkü. Asusun RGB aydınlatmalı falan olması görünüşünün hoş durması vs olur ana fark.

z serisinin şart olduğunu düşünmüyorum bunu alıp geçin hocam

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tekrardan merhaba,

İşlemci kutumun arkasına baktım. Z490, H470, Q470 anakartlar için önerilir demiş.

ASUS PRIME H510M-F R3.0 Intel H470 LGA1200 DDR4 3200 HDMI M2 USB3.2 mATX Anakart - 5X Koruma III, Q-Design, CrashFree BIOS 3

Bunu buldum sence nasıldır? İşimi görür mü?
Z590-Z490-B560-B460-H570-H470-H510-H410 çipset kullanabilirsin ama artık o sokette hiçbirinin birbirinden farkı yok hangisi en ucuzsa al geç

2. El Üst seviye al Rog olur meg olur mag olur tuf olur

Geri