Neler Yeni

ZyXEL WRE 6605 sinyal güçlendirici internette dalgalanmalar yapıyor

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
Arkadaşlar modemin olduğu odanın iki yanındaki oda için televizyon aldım ve canlı yayınlarda vs donup kaldığı için sinyal güçlendirici almaya karar verdim. Fakat şöyle bir soruna yol açtı: Örneğin önceden internet hız testinde iken 2.4GHz ile 80-100Mbps arası iken şimdi 20-40 arası ve çok dalgalanıyor, aniden inip çıkıyor. 5 GHz ile ise nperf testinde aniden 300Mbps'den 50 civarına düşüyor, sonra tekrar yükselip tekrar düşüyor. Yani önceden yaşamadığım durumlar. Router ZyXEL wre 6605.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Arkadaşlar modemin olduğu odanın iki yanındaki oda için televizyon aldım ve canlı yayınlarda vs donup kaldığı için sinyal güçlendirici almaya karar verdim. Fakat şöyle bir soruna yol açtı: Örneğin önceden internet hız testinde iken 2.4GHz ile 80-100Mbps arası iken şimdi 20-40 arası ve çok dalgalanıyor, aniden inip çıkıyor. 5 GHz ile ise nperf testinde aniden 300Mbps'den 50 civarına düşüyor, sonra tekrar yükselip tekrar düşüyor. Yani önceden yaşamadığım durumlar. Router ZyXEL wre 6605.
Aldığınız sinyal güçlendirici güçlü değil. Tp link wifi 6 decolar ya da mercusys mr80x gibi routerlardan birini almanızı öneririm.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aldığınız sinyal güçlendirici güçlü değil. Tp link wifi 6 decolar ya da mercusys mr80x gibi routerlardan birini almanızı öneririm.
Hocam aslında takıldığım nokta bu değil. Takıldığım nokta normal modemin de hızını dalgalandırması.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
Modeminizin modeli nedir peki?
Zyxel T50B. Daha önceden olmuyordu ama router ile bağladığımdan beri artık router mı sinyal karıştırıyor bilmiyorum ama bu sorunu yaşıyorum. Modem yanında olsam bile 2.4Ghz için sanırım router algılanıyor ve olması gerekenin aşağısında bi hız alıyorum hocam.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Zyxel T50B. Daha önceden olmuyordu ama router ile bağladığımdan beri artık router mı sinyal karıştırıyor bilmiyorum ama bu sorunu yaşıyorum. Modem yanında olsam bile 2.4Ghz için sanırım router algılanıyor ve olması gerekenin aşağısında bi hız alıyorum hocam.
Modeminizin yönlendiricisi daha güçlü gibi. Harici yönlendiriciyi söküp kullanmayı deneyin birde.

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
532
İsim
Erdem çay
Kablo imkanı yok mu

Modem wifi kanalını değiştirin çıkanlardan sonuncusuna alın

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
Modeminizin yönlendiricisi daha güçlü gibi. Harici yönlendiriciyi söküp kullanmayı deneyin birde.
Hocam evet modem daha güçlü ama, router sökünce bu sefer televizyona kadar gitmiyor internet bir şey izleyemiyorum. Televizyon modeme uzak olduğu için mecbur aldım kablo çekmemek için.
Kablo imkanı yok mu

Modem wifi kanalını değiştirin çıkanlardan sonuncusuna alın
Hocam nasıl değiştire bilirim?

Top Bottom