Intel Core Ultra 9 & RTX 5080 Bilgisayar Toplama

Ben ufak bir arastirma yapacagim size dönecegim arkadaslar. Bakalim AMD´de en yüksek mhz kaca kadar, en yüksek cekirdek ve is parcacigi kaca kadar var...

Neden Intel degilde, AMD tercih etmeliyim, nedenini tam yazarsan anlamis olurum. Benim bildigim Intel her alanda AMD´den üstün bir Islemci, dogru yeni cikan AMD´delerde iyi ama Intelden ne kadar iyi olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bir sefer alicam tam alicam, yani bana 5-6 sene yetsin istiyorum. Onun icin Ryzen 7 degilde 9 olsa daha iyi ama benim anlamadigim nokta neden Intele bu kadar karsisiniz :)

Neden windows yüzünden daha mantikli, daha aciklayici yazarmisiniz lütfen.
Sırf amdyi geçeceğim diye 350W çeken işlemciler üretmek iyi bir şey değil. Sırf AMD am4 platformunda x3d üretip tepe modelini bile tokatladı diye kısa sürede yeni parti seriler çıkarmak iyi değil.

Sana neden AMD yazıyorum ki fanboyu değilim daha iyi bir işlemci çıkartsın Intel onu da destekleriz

Önbelleği yetersiz hiçbir zaman dolu dolu L3 önbellek koymazlar.
2 Nesilde AMDyi geçmek için pin yapısı değiştirirler bir anakart maksimum 2 seri destekler (bkz 10 11 bkz 13 14)
F/P denildiğinde her zaman AMD gelir çünkü üstteki iki konudan bile batıyor Intel
9950X3D gibi bir şaheser varken gidipte Ultra serisine para basıyorsan ya Intel fan boyusundur ya bilgisi kıt bir Bilgisayarcıya toplatıyorsundur. Sırf tekli çekirdekte daha iyi diye intel almak biraz ahmaklığa kaçar bir sonraki işlemciye geçmek için anakart değiştirmek zorunda olmak fuzuli masraftan başka bir şey değil.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaslar ben biri digerinden iyidir demiyorum, arastirdim, karsilastirdim, karsima bu sonuclar cikti. AMD´de en yeni islemci "AMD Ryzen 9, 9950X" cekirdek sayisi 16, is parcacigi sayisi 32, Intel´de en yeni islemci "Intel Core Ultra 9, 285K" cekirdek sayisi 24, Is parcacigi sayisi 24. Anakartlarda da durum söyle, AMD´nin en yenilerinden birini sectim, tabi bütün degerleri yazmam cok sayfa kaplar, "MSI MPG x670e Carbon wifi, Ram veri hizi oc ddr5, 7800´e kadar, VRM tasarımı18+2, 20 sanal CPU fazı (2x9+2) kadar, Intelde ise secenek daha fazlaydi ama bunu sectim, "MSI MEG z890 ace", RAM veri hızı OCmaks. DDR5-9200 kadar, VRM tasarımı 24+2+1+1, 26 sanal CPU fazı (2x12+2) kadar, yani ben degerlere baktigimda Intel sanki daha iyi, kullanimda, gercekte nasil bilemem.

Arkadaslar ben biri digerinden iyidir demiyorum, arastirdim, karsilastirdim, karsima bu sonuclar cikti. AMD´de en yeni islemci "AMD Ryzen 9, 9950X" cekirdek sayisi 16, is parcacigi sayisi 32, Intel´de en yeni islemci "Intel Core Ultra 9, 285K" cekirdek sayisi 24, Is parcacigi sayisi 24. Anakartlarda da durum söyle, AMD´nin en yenilerinden birini sectim, tabi bütün degerleri yazmam cok sayfa kaplar, "MSI MPG x670e Carbon wifi, Ram veri hizi oc ddr5, 7800´e kadar, VRM tasarımı18+2, 20 sanal CPU fazı (2x9+2) kadar, Intelde ise secenek daha fazlaydi ama bunu sectim, "MSI MEG z890 ace", RAM veri hızı OCmaks. DDR5-9200 kadar, VRM tasarımı 24+2+1+1, 26 sanal CPU fazı (2x12+2) kadar, yani ben degerlere baktigimda Intel sanki daha iyi, kullanimda, gercekte nasil bilemem.
Moruk 10bin MT rami tam olarak nerene takmayı planlıyorsun? Bu kadar hıza ihtiyacın olan neyin var? Madem çekirdek sayısı düşünüyorsun https://www.teknobiyotik.com/amd-ry...reads128mb-cache-7nm-swrx8-islemci-39280.html al sana 64 çekirdek AMD napacaksan

Amd 6000den sonra patlıyor intelde durum ne bilmiyorum o kadar hızı rüyanda bile göremeyeceksin al sana threadripper napacaksın merak ediyorum

Selam, bilgisayar topluyorum, taksitle bir bilgisayar alacagim, muhtemelen kurulumuda evde kendim yapacagim. Bu bilesenleri arastirip, birbiriyle karsilastirarak, eleyerek kendim buldum. Sizden yardim rica edecektim, bana bu bilesenlerin birbirine uyumlu olup olmadigini veya tavsiyenizi yazabilirmisiniz lütfen. Eger hersey uyumluysa bir sorun yoksada iyi oldugunu belirtebilirmisiniz lütfen. Ilk defa bunu yapiyorum, gözden kacirdigim bir durum olabilir. Isterseniz bilesenlerin detayli aciklamasinida yazabilirim. En az 4-5 fikir cok isime yarar.

SSD & Sabit Diskler: PNY XLR8 CS3150 1TB, M.2 2280 / M-Key / PCIe 5.0 x4, Soğutuculu
İşlemci (CPU): Intel Core Ultra 9 285K
Bellek (RAM): Kingston FURY Beast RGB 32GB Kit, DDR5-6000
Ekran Kartı: Zotac Gaming GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
Anakart: ASUS ROG Strix Z890-E Gaming WIFI
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQML5A, 27"
Kasa: Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Edition (Beyaz)
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB
Güç Kaynağı (PSU): Enermax PlatiGemini 1200W ATX 3.1

Sen bize fiyat söyle maks butcen ne ?

Moruk 10bin MT rami tam olarak nerene takmayı planlıyorsun? Bu kadar hıza ihtiyacın olan neyin var? Madem çekirdek sayısı düşünüyorsun https://www.teknobiyotik.com/amd-ry...reads128mb-cache-7nm-swrx8-islemci-39280.html al sana 64 çekirdek AMD napacaksan

Amd 6000den sonra patlıyor intelde durum ne bilmiyorum o kadar hızı rüyanda bile göremeyeceksin al sana threadripper napacaksın merak ediyorum
:) Allah iyiligini versin güldürdün beni, ben degerleri göstermek istedim sadece, burda demek istedigim sanki her bakimdan intel daha üstün. Evet islemcide Intelin core ultra serisi cok verimli degilmis onu bende duydum, hatta i serisi son nesilleri coreden daha iyiymis ama AMD´yi tam tanimiyorum, daha önce hic test etme firsatim olmadi.

Sen bize fiyat söyle maks butcen ne ?
taksitle alacagim, bütceyi 3 bin - 3.500 euro gibi düsünebilirsin.

Valla arakadaslar cok tesekkür ediyorum hepinize, bunlarin hepsi bana ilham ve fikir veriyor. Onun icin zaten burda konu acmak istedim. Yazdiklarinizi kafamda degerlendiriyorum, islemci konusunda haklisiniz ama anakart konusunda intelciyim ben ya.

Son düzenleme:
:) Allah iyiligini versin güldürdün beni, ben degerleri göstermek istedim sadece, burda demek istedigim sanki her bakimdan intel daha üstün. Evet islemcide Intelin core ultra serisi cok verimli degilmis onu bende duydum, hatta i serisi son nesilleri coreden daha iyiymis ama AMD´yi tam tanimiyorum, daha önce hic test etme firsatim olmadi.

1754155622029.webp
O paraya sistemin kendisini satıyorlar parça parça alacaksan o para çok :D

Valla arakadaslar cok tesekkür ediyorum hepinize, bunlarin hepsi bana ilham ve fikir veriyor. Onun icin zaten burda konu acmak istedim. Yazdiklarinizi kafamda degerlendiriyorum, islemci konusunda haklisiniz ama anakart konusunda intelciyim ben ya.
Amaç işse gönül rahatlığıyla intel alabilirsin ama oyun oynayacağım oyun odaklı olacak diyorsun sana ne RAM MHz sinden veya çekirdek sayısından anakart fazından 😀

Teknik özellik bakmak yerine Youtubeyi açıp 9800X3D nin herhangi bir intel işlemciye oyunlarda ne kadar fark attığına baksan daha hızlı anlarsın diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Amaç işse gönül rahatlığıyla intel alabilirsin ama oyun oynayacağım oyun odaklı olacak diyorsun sana ne RAM MHz sinden veya çekirdek sayısından anakart fazından 😀

Teknik özellik bakmak yerine Youtubeyi açıp 9800X3D nin herhangi bir intel işlemciye ne kadar fark attığına baksan daha hızlı anlarsın diye düşünüyorum.
Kesinlikle sizi anliyorum, belkide haklisinizdir kesin hepiniz ama bendeki sorun su, ben hayatimda hic AMD kullanmadim, yani hic deneyimlemedim, bir kere bile.

Kesinlikle sizi anliyorum, belkide haklisinizdir kesin hepiniz ama bendeki sorun su, ben hayatimda hic AMD kullanmadim, yani hic deneyimlemedim, bir kere bile.
Deneyimlemiş olursun işte, işlemcinin bilinen bir sorunu falan yok zaten dünyaca gücü kabul ediliyor şuan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,915
Üyeler
183,028
Son üye
keskin50
Geri