Burayi gormedim burada da konu acmis. Bir kisi de dememis mi eeprom cihaziyla bu isi duzeltmek cocuk oyuncagi diye. Cevabini asagidaki linkte verdim bilgisayarcaiya verecegin yerde linkteki setten al hallet. Oyle bodoslama baktim biraz daha arastirilsa belki daha ucuzu da bulunur. Bu kadar basit birseyi nasil kimse bilmez sasirdim.
Tesadufen mesaji gordum. Eger gigabytelardaki dual bios ise guc tusuna uzun sure basili tutunca kendiliginden duzelir yedek bios sayesinde. Yok eger single bios ise o halde eeprom cihazi lle baska bir bilgisayarda bios cipini programlayarak duzeltebilirsin. Kaynak makinesi agzi veya pense gibi bir klips ile bios cipine tutturacan kablonun diger tarafini usb yi bilgisayara takican. Eger bios cipine klips otumuyorsa mecbur ya ayni bios pilinden olup onu eeprom...
Tamam 9. sayfada biri technopattan recep baltasin videosunu atmis. Bu sayfada da biri soylemis. Usb den flashback olayini da soylemisler onun olmamasina sasirdim. Kesin usb yi rufus ile kurcalattilar diye olmadi. Usb yi fat32 diye bicimlendirip icine dosyayi atsa olurdu bence.
Tamam 9. sayfada biri technopattan recep baltasin videosunu atmis. Bu sayfada da biri soylemis. Usb den flashback olayini da soylemisler onun olmamasina sasirdim. Kesin usb yi rufus ile kurcalattilar diye olmadi. Usb yi fat32 diye bicimlendirip icine dosyayi atsa olurdu bence.
Yok biosu kurtarmak icin bazi msilarda biosu usb den kurtarma ozelligi oluyor omu dediydim. Aslinda single bios yerine dual bios yano anakartlarda yedek bios olsa bunlara hic gerek kalmadan zaten otomatik kendi kendini duzeltecek. Bu yedek bios olayi sadece gigabytelarda oluyordu galiba.
Yok biosu kurtarmak icin bazi msilarda biosu usb den kurtarma ozelligi oluyor omu dediydim. Aslinda single bios yerine dual bios yano anakartlarda yedek bios olsa bunlara hic gerek kalmadan zaten otomatik kendi kendini duzeltecek. Bu yedek bios olayi sadece gigabytelarda oluyordu galiba.
Dosyayı "MSI.ROM" olarak yeniden adlandırın ve USB sürücüsünün kök dizinine kopyalayın.
Anakartın CPU_PWR1 (8-pin) ve ATX_PWR1 (24-pin) bağlantılarını güç kaynağına bağlayın; CPU veya bellek takmanıza gerek yoktur.
USB sürücüsünü anakartın arka I/O panelindeki Flash BIOS Port girişine takın.
Flash BIOS düğmesine basın; LED yanıp sönecek ve işlem tamamlandığında sönecektir.
İşlem bittiğinde anakartı normal şekilde çalıştırabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi: