Fan curve ayarladığım 5070 Ti hala 3800 RPM'de fan açıyor yardım.

Reaksiyon skoru
18
Fan curve ayarlamak problemi çözmedi nasıl çözüleceği konusunda hala bir fikrim yok. Dün düzeldi gibi oldu ama sonra bugün bilgisayarı açtığımda yeniden aynı hatayla karşılaştım

HWiNFO® 64 v8.28-5770 - Sensör Durumu 26.08.2025 21_18_48.webp

Gördüğünüz gibi %40 görüyor Gpu Fan 1 i ama rpmde 3800 yazıyor çözemedim. YARDIM LÜTFEN

Fan curve ayarlamak problemi çözmedi nasıl çözüleceği konusunda hala bir fikrim yok. Dün düzeldi gibi oldu ama sonra bugün bilgisayarı açtığımda yeniden aynı hatayla karşılaştım

Alıntıyı görüntüle

Gördüğünüz gibi %40 görüyor Gpu Fan 1 i ama rpmde 3800 yazıyor çözemedim. YARDIM LÜTFEN
Marka- model nedir? Uygulaması yok mu kendisinin oradan resetleyin fan curve ünü.

Marka- model nedir? Uygulaması yok mu kendisinin oradan resetleyin fan curve ünü.
5070 Ti Galax 1-click OC ama uygulamasını bulamadım indirmeye çalıştığım sürücüye de güvenilmeyen yazılım uyarısı aldım emin olamadım.

O yüzden fan curve ayarlarını MSI Afterburner'dan yaptım.

5070 Ti Galax 1-click OC ama uygulamasını bulamadım indirmeye çalıştığım sürücüye de güvenilmeyen yazılım uyarısı aldım emin olamadım.

O yüzden fan curve ayarlarını MSI Afterburner'dan yaptım.
Bence bulursan uygulamasını indir, oradan bir bakın derim.

Gereksiz yüksek açılıyor fanların.

Sen ayarları kurcalayınca mı yapıyordu bunu yoksa orijinal haliyle mi böyle? Bazen 1 fanın bağlantısında sorun varsa, çalışmıyorsa diğer fanları fullüyor ekran kartları.

Sen ayarları kurcalayınca mı yapıyordu bunu yoksa orijinal haliyle mi böyle? Bazen 1 fanın bağlantısında sorun varsa, çalışmıyorsa diğer fanları fullüyor ekran kartları.
Hayır başta bunu yaptı ve ben de çözüm olarak fan curve ayarlamayı denedim ama 1 gün dayandı ve şu an ayarları hiçe sayarak devam ediyor. Tüm bunlar olurken ortadaki fan GPU Fan 2 olarak geçiyor ve normal dönüyor yukarıdaki resimde yazdığı gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence bulursan uygulamasını indir, oradan bir bakın derim.

Gereksiz yüksek açılıyor fanların.
XTreme Tuner Plus diye bir şey var bulduğum bu ama kurmaya çalışırken güvenilmeyen yazılım uyarısı alıyorum.

Misal şu anda sistem gayet stabil ve %5-10'luk sapma miktarıyla (sıcaklık arttıkça sapma azalıyor) fan curve ayarlarıma uyuyor.

Ama neden bir anda kendi kendine heyheylenip neden kendi kendine çözüp normale döndüğünü çözemiyorum.

Misal şu anda sistem gayet stabil ve %5-10'luk sapma miktarıyla (sıcaklık arttıkça sapma azalıyor) fan curve ayarlarıma uyuyor.

Ama neden bir anda kendi kendine heyheylenip neden kendi kendine çözüp normale döndüğünü çözemiyorum.
Fan bağlantısında ya da kartın fan kontrolcüsünde bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Fan bağlantısında ya da kartın fan kontrolcüsünde bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Üstteki yazı neden şimdi gitmiş bilmiyorum da onu 1 hafta önce yazmıştım 1 haftadır gayet normal gidiyordu ve bugün yine aynı şeyi yaptı napmalıyım? Aldığım siteden değişim mi talep edeyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Geri