Ben olsam 5060 Ti alırdım. AMD 90 serisi F/P olarak iyi olsa da bir tık deneme sürümü diyebiliriz. FSR4 burada pişecek, keza RT tarafına halen bir yatırım yapmadılar. Sonraki seride RT'ye yatırım yapacaklar, üstüne FSR4 iyice gelişmiş olacak. 10K mı artık adlandırması ne olacak bilmiyorum, ama 90 serisinden daha çok ses getireceğine inanıyorum. Yine de RT tarafına yapacakları ilk yatırım olacağından 11K serisinde falan ancak Nvidia gibi olabilirler diyebiliyorum. Nvidia RT tarafındaki yatırımı kartlardan önceye dayanıyor ve bunu geçmek gerçekten kolay değil. RT'yi artık oyunlar görsellik değil başka alanlarda da kullanabiliyorlar. İşte orada AMD ya devam ya paydos diyecek. Ekran kartı olayını salmazlar ama RT olayında ileride sıçarlarsa açıkcası çok sorun yaşarlar.
AMD her ne kadar azaltmış olsa da sürücü, belirli oyun motorlarında(UE5 özellikle Intel CPU ve AMD kartların sorunları) falan halen Nvidia kadar istikrarlı çalışmıyor. Kötü demiyorum, ama ekran kartında Nvidia halen lider durumda ve açıkcası AMD'ye bakarak yakın zamanda da bunu salacak gibi durmuyor. AMD umarım şu yazılım tarafına çok daha fazla odaklanır. Yeni seride RT'yi es geçmez(çünkü AAA firmalar bile PS4 falan saldılar artık, bol bol RT zorunlu AAA oyun göreceğiz) ve yazılım sorunları azaltılmış iyi bir rakip çıkar.
Kısaca bütçeniz şu an daha oturaklı ve VRAM tarafında kavgası yapılmayacak 5060 Ti yetiyorsa onu almanızı öneririm.