Ps5 Slim Yerine Pro Almaya Değer Mi?

Sizce değer mi?
Hali hazırda 4k televizyon varsa vs ps5 pro al geç sadece aaa oyun oynamak istiyorsan anti aliasing ps5 proda aşırı derecede iyi çoğu oyun konsolda optimize edildiği için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nası ya hiçbir oyuna da mı vermiyor ? Bazı oyunları 120fps sabit destekliyor diye biliyorum
Ps5 pro fiyatına bilgisayar toplasan sadece o sistemde ps5 pro grafiklerinde oyun oynayamazsın ve o grafiklerede erişemezsin ama konsolda özgür olamazsın hiçbir zaman bu yüzden 120 fps alsan nolcak 4k da 120 fps alcağınızı mı zannediyorsunuz la ps5 alırsanız her oyuna 2-3 bin lira bayacaksınız ama bayarsanızda ps5 proyla bayın en yüksek grafiklerde oynayın

Son düzenleme:
Suan için 30 fps veriyor. (Pro) Sony ekip yolladı rockstara optimize etmek konusunda
En azından hgf mod ekleser belki 45 60 aralığında oynatır ama suan için tek bilinen 30 fps oynatıyor ve sony bu durumdan rahatsız ki ekip yolladı.

Saf 4k oynatmayacak. Halandaha coğu oyun upscale edilerek kullanıma sunuluyor. Bu benim için büyük bir sorun değil ama full native deneyim isteyenler beğenmeyebilir.

En son cıkan aaa oyuna bakalım. Silent hill f performanslarına göz atalım

PS5 - Kalite Modu:

Çözünürlük ve Kare Hızı: Yükseltilmiş 2160p | 30fps

Temel Çözünürlük: Ortak 720p'den yükseltilmiş

Odak: En yüksek görüntü kalitesi.

PS5 - Performans Modu:

Çözünürlük ve Kare Hızı: Dinamik 1800p | 60fps

Temel Çözünürlük: 720p-360p'den (ortalama 480 360p) yükseltilmiş

Odak: En akıcı oynanış deneyimi.

PS5 Pro:

Çözünürlük ve Kare Hızı: Yükseltilmiş 2160p | 60fps

Temel Çözünürlük: Ortak 720p'den yükseltilmiş

Odak: Yüksek çözünürlük ve akıcı oynanışın birleşimi.

Ps5 coktan zorlanma aşamalarında zaten ağır oyunlarda. Ps5 pro daha mantıklı o yüzden gta6 için
Ps5 pro ve ps6

Kısa özet:
Sony ps5 pronun performansından memnun olmadığı için ekip yolladı. Suan bilinenler 30 fps oynatması ama ilerde ne olur bilinmez.
E tabii ki upscalingle oynatmayacak parası olan insan 5070 ti vs alır her oyunuda 4k oynar her çözünürlükte native bir şekilde native her zaman iyidir zaten fakat türkiye şartlarında böyle bir sistem dizmek çok daha pahalı diğer ülkelere göre ülkenin yarısından çoğu 70 serisi kart bile kullanmıyor 60 serisi boş beleş kartlar kullanıyor ki artık onlar bile her konuda tutarsız çalışmaya başladı oyun konusundada diğer konulardada 1080p max ayarlarda bile sınırda çalışıyor mesela vram yüksek tüketen oyunlarda native girerseniz stuttering yiceksiniz zaten

Hali hazırda 4k televizyon varsa vs ps5 pro al geç sadece aaa oyun oynamak istiyorsan anti aliasing ps5 proda aşırı derecede iyi çoğu oyun konsolda optimize edildiği için

Ps5 pro fiyatına bilgisayar toplasan sadece o sistemde ps5 pro grafiklerinde oyun oynayamazsın ve o grafiklerede erişemezsin ama konsolda özgür olamazsın hiçbir zaman bu yüzden 120 fps alsan nolcak 4k da 120 fps alcağınızı mı zannediyorsunuz la ps5 alırsanız her oyuna 2-3 bin lira bayacaksınız ama bayarsanızda ps5 proyla bayın en yüksek grafiklerde oynayın
İkinci elde slim ile pro'nun fiyat farkları 15.000TL gibi bir rakam.Maalesef 4k oynayamam,alırsam 2k Call of duty ve hikayeli oyunları oynayacağım.Pro dahamı mantıklı?

Hocam pc var zaten 5700x3d 4060ti ps5 pro alırsam sadece ona gta6 ve fc26 almayı düşünüyorum ki zaten steamde fc26 var pcde cs2 oynuyorum 300-450fpslerde
Pcdeki ultra grafikler ile ps5 prodaki ultra grafikler farklı mı ps5 pro daha mı kaliteli oluyor ?
Bir süreliğine 4k 240hz 32’’ oled monitörde oynayacağım evlendikten sonra da tcl 65’’ 144hz vrr miniled tvde oynayacağım. Pro mu alınır slim mi ya da düz mü ?

Hocam pc var zaten 5700x3d 4060ti ps5 pro alırsam sadece ona gta6 ve fc26 almayı düşünüyorum ki zaten steamde fc26 var pcde cs2 oynuyorum 300-450fpslerde
Pcdeki ultra grafikler ile ps5 prodaki ultra grafikler farklı mı ps5 pro daha mı kaliteli oluyor ?
Şimdi şöyle düşün konsolda optimize edilen oyunlar bilgisayar geldikleri zaman sadece çok yüksek grafiklerde belki ps5 pro kadar anti aliasingi iyi olabiliyor ve iyi bir monitörde olur bu dediklerim ve buna en yakın ekran kartıda nvidia amd kartlarla ps5 grafiklerinin yanına bile yaklaşmazsınız ama zenginseniz 5070 ti gibi bir sistem veya 3080 ti 3090 gibi sistem kullanırsanız dlss 4 dlaa ile birlikte alabileceğiniz en yüksek grafikleri alırsanız ancak ps5 pro grafikleri filan geçerseniz insanlar anlamadığı konuda bu ki amd nativede bile kötü bir kart mesela

amd kartları sadece fps odaklı çalışır bir reshade veya bunla alakalı bir şey kurduğunuzda direk performans ölür grafik kalitesi konsolda oyunlar optimize edildiği için sadece yüksek pc lerde ps5 pro dan daha güzel bir görüntü kalitesi elde edersiniz ve görürsünüz iyi bir monitörünüz varsa 4k da topu topu 3-4 tane kart var adam akıllı çalışan bu yüzden ps5 pro dan bile daha iyi bir sistem dizmek 100 bin liranızı düşünmeden alır hemen

zaten dediklerim arasında akıl var mantık var fsr gibi bomboş birşeyle o grafiklere ulaşmanızda imkansız gecikmesi fazla olan kartlar ayrıca yani size önerim hali hazırda yeriniz ve tv niz varsa ps5 pro yoksa ben özgür olucam diyorsanız aynı fiyata pc zor toplarsınız ama ps5 pro alırsanız oyunlara 2-3 bin lira bayacaksınız yani tercih sizin

Her oyun nerede 2-3k söyleyebilir misiniz? Daha dün Mafia Trilogy'yi 75 TL'ye aldım, geçen ay Uncharted 4'ü 104 TL'ye aldım,Ghost of Tsushima'yı 350 TL'ye aldım bunlar eski oyun diyeceksiniz ama Mafia Trilogy ve Ghost of Tsushima o kadar da eski değil yeni nesil oyunlar 2-3k derseniz anlarım.

Her oyun nerede 2-3k söyleyebilir misiniz? Daha dün Mafia Trilogy'yi 75 TL'ye aldım, geçen ay Uncharted 4'ü 104 TL'ye aldım,Ghost of Tsushima'yı 350 TL'ye aldım bunlar eski oyun diyeceksiniz ama Mafia Trilogy ve Ghost of Tsushima o kadar da eski değil yeni nesil oyunlar 2-3k derseniz anlarım.
Fifaya baksana canım benim ya

Yeni çıkmış oyunları diyorum o dediğin oyunlar kaç senelik oyunlar zaten

Listeye hiç bakmamışsınız galiba,100'den fazla oyun 120 FPS destekliyor, konsollara düşman olmayı bırakmanızı öneririm.
Hocam sen niye konsol düşmanı yaptın beni konsolu kötülediğim yok attığınız listedeki çoğu oyun yeni nesil oyun değil yani bi zahmet 120 Fps desteği versin arada cat quest serisi gibi çok basit oyunlar doluki onuda geçtim konsola bu sene adam akıllı oyun çıkmadı keşke PS2 dönemindeki gibi cidden konsolun hakkını vericek oyunlar çıksa.

Hocam sen niye konsol düşmanı yaptın beni konsolu kötülediğim yok attığınız listedeki çoğu oyun yeni nesil oyun değil yani bi zahmet 120 Fps desteği versin arada cat quest serisi gibi çok basit oyunlar doluki onuda geçtim konsola bu sene adam akıllı oyun çıkmadı keşke PS2 dönemindeki gibi cidden konsolun hakkını vericek oyunlar çıksa.
Böyle kendi ürününü övecek insanlardan her zaman uzak durun bizim türklerde bu çok var ignorelasınız yeridir

Geri